Aukce

Automatický tester měřák součástek RLC ESR FET SMD

  • Číslo Aukce:
    1717010
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Kup Teď!
Koupit okamžitě za:
Kusů:
Kusů 2
Konec aukce
Skončeno 1571694900
21. 10. 2019. 23:55
Umístění
Náchod
547 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Nové
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 64
Kladné hodnocení:
Registrován: 2016-10-29, Náchod
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Bankovním převodem
mPenize
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Běžná zásilka
Doporučená zásilka
Cenný balík
Mezinárodní
Poštovné sdělím na požádání
Doplňující informace
Osobní předání = jistota.
Poštovné obyčejně, doporučeně, balík a další info, viz. odkaz níže: -Mé podmínky nákupu-.
Dobírka NE (nebo napište PŘEDEM).
U obyč.pošt.riziko nese kupující, lépe zvolit doporučené zaslání, nebo balík.

Podmínky prodejce

V inzerátech nabízím použité, nebo nové přebývající věci a to pouze pro soukr.účely, ne pro podnikání, nebo k dalšímu prodeji !
Doklad většinou nemám, tedy ani nemohu poskytnout. Berte to prosím v potas, jinak nekupujte.
-
Nabízené věci jsou určeny převážně elektrotechnikům, je třeba tomu rozumět, mít alespoň minim.znalosti z oboru. Záruku na nové zboží dám na odzkoušení, ale jelikož skoro vše zkouším, vím tedy, že jste obdrželi věc funkční. Záruku nelze uznat, kde nebyly dodrženy zásady používání, parametry, nebo třeba při opotřebení. Ale všem se snažím vyjít vstříc, kdyby něco, napište.
-
Předat lze osobně, zaslat obyčejně od +25Kč, nebo lépe doporučeně od +55Kč (je pojištěno), případně balík (přesnou cenu pošt.dle váhy a rozměrů sdělím vždy po nákupu).
HNED po nákupu mě sami kontaktujte e-mailem ohledně platby a dopravy (je to moje podmínka, viz.aut.e-mail z Auktivy, který obdržíte).
-
Nedaří se zakoupit, máte problém, nějaký dotaz? Napište mi na e-mail a podepište se.

Popis aukce

Automatický tester měřák součástek RLC ESR FET SMD

Zobrazeno: 1475

Automatický tester (měřák) elektronických součástek,  
s paticí a s grafickým displejem - modul

 

Nový, nepoužitý, víceúčelový automatický tester součástek, řízený mikroprocesorem, s grafickým podsvíceným displejem. Napájení 9V baterií.

Do patice stačí vložit součástku, stisknout tlačítko a na displeji se zobrazí el.značka se zapojením vývodů a změřené hodnoty součástky.

Měří odpory, trimry, potenciometry, kondenzátory, ESR, cívky, tranzistory NPN, PNP, MOS FET N, P, diody, dvojité diody, LED diody, zener.diody do 4,5V, tyristory a triaky (zapojení vývodů). Kondenzátory se smí měřit jen vybité.

 

Cena  470 Kč   (+ 50 Kč doporuč.zásilka).

Tester součástek

K testeru mohu dodat i náhradní patici, případně i displej.  

A k testerům nabízím i univerzální krabičky.

---

Detailnější info a další obrázky

  • Modul - víceúčelový tester součástek řízený mikroprocesorem s grafickým displejem a s paticí pro součástky
  • Řídící obvod: Jednočipový mikroprocesor Atmel ATmega328, 8MHz
  • Pracovní napětí: 5 V (stabil. 78L05)
  • Napájení: 9 V destičková baterie
  • Odběr při měření a zobrazování: 8 - 25 mA
  • Odběr při vypnutém modulu a zhasnutém displeji: 20 nA
  • Zobrazení naměřené hodnoty: grafický podsvícený LCD displej
  • nový, nepoužitý, pouze mnou odzkoušený a funkční (jsem elektrotechnik, ne jen pouhý prodejce, většinu nabízených věcí používám sám a i proto kde to lze často zkouším každý kus, zkoušení se opravdu vyplatí)
    v modulu kontroluji a případně opravuji (měním) patici, pokud není v pořádku
  • Obrázky jsou ilustrační
  • Cena je za 1 ks  (samotný modul testeru, bez baterie)
  • možná sleva, podmínkou získání slevy je před koupí mne kontaktovat s požadovaným počtem kusů a vaší cenou
  • zboží mám skladem, odesílám obratem po platbě, nebo osobní předání
  • toto zboží lze zaslat vzhledem k tloušťce pouze doporučeně (odpovědnost nese pošta), případně balíkem a poštovné za celý nákup platíte jen jedno, více >>zde<> (ceny a další info)
  • platbu prosím obratem, abych mohl i já rychle odeslat; napište jako máte banku, po nákupu e-mailem zašlu číslo účtu pro platbu (mám: FIO, AirBank, ČSOB/Pošt.spoř., Česká spoř., mBank, KB, EquaBank, UniCreditBank)
  • před zakoupením/přihozením se zde nejdříve důkladně seznamte se všemi informacemi a dále i s mými >>podmínkami<< (zakoupením se vším souhlasíte, jinak nekupujte)
  • v případě nejasností, dotazu mne kontaktujte e-mailem: Pavel1122334455.Auktiva.cz@gmail.com, rád vám odpovím a až potom nakupte (odpovídám na všechny podepsané  dotazy celým jménem)
  • zde uvedené počty kusů berte prosím orientačně (nemusí přesně odpovídat), věci používám pro sebe nebo mohu prodat jinde (a nestihl jsem snížit zde uvedený počet), nebo ani nemusí být počet konečný (napište mi, pokud požadujete více, pokud mám, tak přidám a vystavím, případně sdělím, kdy budu mít další)
  • nabízím i další z mého pohledu zajímavé věci, mrkněte na ostatní mé nabídky zde na Auktiva.cz 
  • pokud chcete podpořit mě i tento server Auktiva.cz a nejste zde zatím zaregistrováni, můžete pomocí toho odkazu tak učinit a pak zde i případně cokoli zakoupit ... :-) díky
  • nejsem žádný podvodník, který se schovává za internet, proto preferuji i osobní převzetí (případně zašlu poštou), zde si můžete prohlédnout mé hodnocení třeba na Aukru

 

 

Modul měří :

  • odpory (0,1 Ohm - 50 MOhm), 2 odpory, trimry, potenciometry
  • kondenzátory (25 pF - 100 mF), od 2 uF i sér.odpor, ESR (rozlišení 0,01 Ohm)
  • cívky 0,01 mH - 20 H
  • bipolární tranzistory NPN, PNP, tranzistory MOS FET N, P kanál
  • diody, dvě diody, dvojité diody (ukáže i kapacitu diody)
  • LED diody, 2 LED
  • zener.diody (do 4,5V)
  • tyristor, triak (zapojení vývodů), ale záleží na konkrétní součástce a parametrech, ne úplně u každého triaku a tyristoru lze tímto testerem určit zapojení, vzhledem k měření 5V napětím)

 

 

Popis použití
Součástka se vloží do patice (s nulovou silou) a stiskne se tlačítko. Displej zobrazí napájecí napětí (napětí baterie) a poté provede změření připojené součástky. Po změření a určení, o jakou součástku se jedná, se na displeji zobrazí schema součástky, naměřené hodnoty a zapojení vývodů (tzn. na jakém vstupu je jaký vývod měřené součástky připojen, viz. obrázky). Po chvilce displej zhasne a modul přejde do úsporného režimu (s nulovým odběrem).

V testerech lze aktualizovat SW, potom se může ovládání a některé funkce odlišovat a dojde k rozšíření použitelnosti.

Zapojení vývodů patice (z leva do prava) (spodní řada není na plošném spoji vždy u každého testeru popsána):

vrchní řada: 1 2 3 1 1 1 1

spodní řada: 2 2 2 3 3 3 3   (u některých testerů může být zapojení spodní řady stejné, jako té vrchní)

 

 


Důležité upozornění
Kondenzátory se před měřením musí vybít, pokud se do modulu vloží nabitý kondenzátor, modul se může zničit! Pozor na to!

Doporučuji modul zamontovat do nějaké krabičky (krabičku nabízím také), nebo minimálně na distanční sloupky, aby modul nebyl položen přímo na stole. Hrozí nebezpečí dotyku (zkratu), pokud by se modul dotknul něčeho kovového (vodiče a jiné předměty ležící na stole).

Dávejte pozor na fólii s vodiči z displeje, nehýbejte s ní, chraňte ji proti poškození. Jinak hrozí nebezpečí, že displej přestane zobrazovat a bude nutná jeho výměna (při poškození je displej neopravitelný, pouze výměna za nový). Řešením je umístit tento modul do krabičky, čímž se ochrání nejenom displej (přívodní fólie s vodiči), ale i plošný spoj proti náhodnému dotyku nějakých kovových věcí. A dávejte pozor, aby displej nevypadl, ne vždy je dostatečně pevně přilepen. V krabičce doporučuji displej zajistit proti pohybu a vypadnutí.

Displej v testeru je chráněn průhlednou fólií, doporučuji ponechat. Pokud se zdá, že je jakoby poškrábán, tak není, pouze ochranná fólie. Navíc při rozsvíceném displeji případné poškrábání fólie nemusí být ani viditelné.

 

 

Upozornění - patice

Bohužel, někdy se stane, že dostanu tester s paticí, kde některé kontakty (otvory) v patici při otevření nejsou otevřeny maximálně a součástka se pak může hůře vkládat do patice. Někdy to není tak kritické, někdy je to horší. Kontakty v patici jsou zdvojené (ztrojené), čili součástka se může zastrčit i vedle. Ale i tak, mně  to vadí. Takže jsem se rozhodl, že osazené vadné (nedokonalé) patice budu měnit. Tedy  tester ode mne dostanete v lepším stavu, než ho dostávám já, nebo kdybyste ho zakoupili jinde. A navíc si u mne můžete objednat i náhradní patici.

 

 

Praktické zkušenosti
Tento měřící modul je výborná a relativně levná pomůcka, když potřebujete změřit parametry, případně určit zapojení vývodů. Některé hodnoty zobrazuje sice až na 4 cifry, ale pro praktické domácí použití obvykle stačí pouze první dvě a tak je to potřeba i brát. Nelze si myslet, že modul měří a zobrazuje hodnoty s absolutní přesností i poslední cifry vpravo a nelze od tohoto modulu očekávat přesnost profesionálního měřáku třeba kondenzátorů (v ceně několika tisíc). Dále je třeba brát v potas, že ne úplně všechny součástky to dokáže detekovat 100% správně. Problém je s některými tyristory a triaky, s germaniovými tranzistory a náhodně i s jinými polovodičovými součástkami. Je to otázka SW a uložených tabulek hodnot součástek v paměti měřáku a také parametrů součástky (měří se 5V a ne vše jde 5V změřit). Ale pro domácí použití v této cenové relaci a v možnostech, které tyto moduly nabízí a měří, těžko budou hledat konkurenci. A kdo si tento měřák (modul) pořídí, hned si na něj zvykne, jako já .... :-)

Tyto měřící moduly se dělají ve dvou variantách displejů - tento grafický větší displej (zobrazí i schema součástky), nebo o trochu levnější modul s menším textovým dvouřádkovým displejem (zobrazuje víceméně totéž, ale bez schematické značky součástky). Mám ho také v nabídce.

 

 

Varianty dodání
Tento tester lze dodat i levněji, jako to mohou nabízet někteří jiní (tester se objedná ze zahraničí s dodáním přímo na vaši adresu). Já to ale nedoporučuji, tester nemohu pak prověřit, případně opravit. K ceně může přiskočit CLO a tester může přijít poškozen (často bývá nedostatečně zabalen, na rozdíl, když tester odesílám já, ode mě). Také se může stát, že zásilka ze zahraničí ani nemusí dorazit vůbec. A doba dodání může být měšíc, dva, nebo i více (také se s tím setkávám). Reklamace se řeší potom obtížně.

Proto raději doporučuji tester ode mne (dostanete ho ihned po zaplacení a s mou garancí funkčnosti (každý kus testuji, případně opravuji (patici apod.)).

 

 

Ukázky modulů testerů  (trochu se mohou lišit vnějšími rozměry)

měřák

 

 

Tester součástek

 

 

Tester součástek

 

Tester součástek

 

Tester součástek

 

Tester součástek

 

měřák

tester

 

Automatický tester součástek

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  Ukázka patic - ode mne ale dostáte testery s paticí, která je OK 

 

   Ukázka testerů s paticí, které nejsou úplně OK. A i takovéto testery mi občas (bohužel ale čím dál častěji) přichází a takovéto pravděpodobně dostanete, když tester zakoupíte i jinde, nebo si ho necháte odeslat přímo ze zahraničí. V modře orámované části obrázku je tentýž tester, který bude putovat ode mne k vám (už s paticí "v lepší kondici"). I když třeba není na obrázku vidět výrazný rozdíl, tak do testeru se daleko lépe a rychleji vkládají součástky, když je patice OK, tzn. že při otevření jsou otvory s kontakty opravdu maximálně otevřená a ne že nějaké plíšky v patici budou třeba v polovině. 

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 N O V Ě   -   K R A B I Č K A   pro tester součástek 

 

Nabízím tyto krabičky, modul si můžete sami vložit do této krabičky, stačí jen šikovné ruce a trochu času ...

Dvoudílná krabička, vrchní a spodní díl sešroubován 4 šroubky, otvor pro 9V baterii s vyjímatelným krytem.

Vnější rozměry 118 x 74 x 29 mm, tloušťka stěn 2 - 2,8 mm, barva černá, materiál ABS.

Cena pro toho, kdo u mne koupil, nebo koupí modul testeru součástek, je 76 Kč.

Pokud máte zájem, napište si, krabičku můžete dostat ode mne s testerem, v jedné zásilce.

Modul testeru tím ochráníte před poškozením, nebo náhodným dotykem (zkratem), pokud ho máte jen volně na stole.

 

krabička

 

  Ukázka - dělají se dva typy modulů - uzší (nahoře) a širší (dole) modul testeru v krabičce  

 

krabička

krabička

 

Automatický tester součástek

  A takto to může vypadat ... - fotky mi poslal jeden kupující ... 

 

  A pro inspiraci ... další příklad umístění tohoto testeru do krabičky, od jiného kupujícího  ... 

Automatický tester součástek

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Modul testeru - v originál bílé plastové krabičce

 

Občas někdo projeví zájem o tester v krabičče. Problém není ho dodat, ale problém je cena. Krabička zvedne cenu na přibližně dvojnásobek a to si většina zájemců rozmyslí, zda raději nezakoupit pouze samotný (relativně levný) modul a krabičku si udělat. Pro ně jsou následující obrázky pro inspiraci, jak by to mohlo vypadat. A pro ty, kdo by tester zakoupili raději v originál krabičče, dávám k dispozici pár informací a obrázků.

Krabička vypadá velice hezky, je i s popisem. Obsahuje podobný LCD grafický displej se stejným počtem bodů, ale menších rozměrů. Písmena a číslice jsou trochu menší, čitelnost je stále dobrá. Součástí testeru je akumulátor (většinou Li-ion 3,7V 400mAh nebo větší, stejný jako třeba v mobilech), včetně vnitřního měniče zvyšujícího napětí a elektronika pro nabíjení tohoto akumulátoru z mikro USB konektoru + indikace nabíjení 2-barevná LED (čevená - nabíjí, zelená - nabito). K nabíjení postačí třeba nabíječka od mobilu, nebo tester připojit do USB v počítači. Pokud byste potřebovali i USB kabel (s mikro USB konektorem), za cca. 20 Kč mohu přidat.

Pokud byste měli zájem, orientační cena tohoto testeru je kolem 990 - 1230 Kč, včetně poštovného (doporučeně). Testery jsem schopen dodat ihned (je třeba se zeptat, mívám nějaký skladem), nebo na objednání (doba dodání do, nebo okolo >3 týdnů).

Cena je sice vyšší (o dost), než samotný modul, na druhou stranu krabička vypadá opravdu pěkně a další bonus je vložený akumulátor, včetně elektroniky pro jeho nabíjení přes mikro USB konektor. Nemusíte shánět 9V baterie.

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

  Ukázka akumulátoru v testeru - jsou osazovány různé tyto Li-ion akumulátory různých kapacit. A není problém si ho sám i vyměnit, lze použít jakýkoli Li-ion 3,6V, třeba od mobilu  

 

 

Modul testeru - v originál černé plastové krabičce

 

Další pěkný tester v krabičce ... Součástí testeru je vyjímatelná patice. Součástku lze vložit (zasunout) přímo do testeru, nebo vložit patici a součástku do patice. Tester je na 9V baterii (není součástí dodávky). Rozměry testeru: 13,5 x 7 x 2,4 cm (+ případně zasunutá patice).

Pokud byste měli zájem, orientační cena tohoto testeru je kolem 990 - 1230 Kč, včetně poštovného (doporučeně). Testery jsem schopen dodat ihned (je třeba se zeptat, mívám nějaký skladem), nebo na objednání (doba dodání do, nebo okolo >3 týdnů).

 

Automatický tester součástek

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

Automatický tester součástek

Automatický tester součástek

 

 

Modul testeru - v originál hliníkové krabičce

 

I tento tester vypadá pěkně. Je na 9V baterii (není součástí dodávky). Baterii doporučuji odizolovat, vložit třeba do plastového antistatického obalu (nebo nějak zajistit, aby se kovový obal baterie nemohl dotknout součástek na plošném spoji). Rozměry testeru: 8,1 x 7,5 x 2,9 cm (+ kousek vyčnívající patice).

Pokud byste měli zájem, orientační cena tohoto testeru je kolem 990 - 1230 Kč, včetně poštovného (doporučeně). Testery jsem schopen dodat ihned (je třeba se zeptat, mívám nějaký skladem), nebo na objednání (doba dodání do, nebo okolo >3 týdnů).

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

 

Modul testeru - v průhledném plastovém krytu

 

A i tento tester vypadá pěkně, je vidět "do vnitř". Je na 9V baterii (není součástí dodávky).

Pokud byste měli zájem, orientační cena tohoto testeru je kolem 1000 Kč, včetně poštovného (doporučeně). Pokud ho nemám skladem, dodám ho na objednání (doba dodání okolo měsíce). Ne vždy je ale bohužel dostupný.

 

Automatický tester součástek

 

Automatický tester součástek

 

 

Srovnání testerů

 

Testery součástek, ať samotný modul, nebo v krabičce je zajímavá a užitečná věc. Mohou se odlišovat v zapojení, ve verzi SW a v dalších, dle mého nepodstatných věcech, ale všechny zobrazí stejný, nebo podobný výsledek u součástek, což je nejdůležitější. Krabička je dobrá, praktická věc a hlavně samotný modul chrání před mechanickým poškozením, nebo zkratem na plošném spoji při náhodném dotyku. Ale bohužel krabička samotný modul dost prodražuje.

Kdybyste nějaký tester chtěli, nebo se na něco zeptat, napište mi, sdělím vám podrobnosti a vytvořím případně individuální nabídku přímo pro vás, abyste mohli zakoupit .... Zveřejněná cena testerů je orientační, aktuální cenu sdělím na dotaz (je to závislé na aktuální ceně výrobce/dodavatele a na aktuálním kurzu USD/CZK). 

A jaký tester je nejlepší? Každý má svoje plusy a mínusy. Samotný modul vyjde nejlevnějc, ale je nejzranitelnější. Hliníková krabička vypadá efektně, ale mně osobně se nejvíce líbí ten v plastu. Plast jako izolant mi připadá nejvýhodnější a sympatický je i u toho bílého akumulátor, takže netřeba shánět 9V baterie, nebo řešit externí napájení. Stačí využít všudypřítomné USB, nebo napaječ od mobilu.

A který tester si vyberete vy ???  :-) Přeji šťastnou volbu.

 

Automatický tester součástek

 

 

 

 

 

 Proč kupovat u mně ?

  • Testery pouze nepřeprodávám, nebo nezprostředkovávám přímý prodej ze zahraničí k vám (to já nedoporučuji), ale raději nabízím testery, které mám skladem, nebo alespoň mnou odzkoušené a funkční. Ceny proto nemusím mít vždy nejlevnější a mohu být přebíjen prodejci, kteří pouze prodej zprostředkují, nebo pouze zboží přeprodají, aniž by ho třeba vybalili, vyzkoušeli. 
  • Ke všemu se snažím dát dostatek informací, obrázků, mých zkušeností. Na případné dotazy se snažím odpovídat rychle.
  • Snažím se, aby ode mne testery odcházely v lepším stavu, než ke mně přicházejí, nebo kdybyste je zakoupili jinde (týká se hlavně patic, které v posl. době bohužel nejsou dodávány v testerech v takové kvalitě, jakou bych já očekával - tyto testery na své náklady opravuji, patice měním).  
  • K testerům tyto patice nabízím i jako náhradní díl, to kdyby se vám opotřebovali. To samé s displejem, pokud by se vám poškodil, můžete se na mne obrátit.
  • K samotným modulům nabízím jako první i krabičky, pro vaši montáž (svépomocí).
  • Nenabízím jen samotné moduly, ale i testery v originál. krabičce, můžete si vybrat z více druhů. A momentálně zkouším i další testery, s rozšířenými funkcemi, průběžně sledujte, přidám je také do nabídky.
  • Testery používám a pod rukami mi jich prošly desítky, čili vím, co prodávám, u mne nakupujete prověřený výrobek.
  • Samotné moduly testerů mám běžně skladem, často více než 10 kusů, abych byl schopen vyhovět i náročnějším uživatelům,  v případě zájmu o více kusů. A skladem mám i některé testery v krabičkách (na dotaz). A pokud ne, dodám potom na objednání (testerů je více druhů, pokud máte zájem o nějaký jiný co nemám, kontaktujte mne, třeba se domluvíme).
  • Nejsem jen pouhý prodejce (nebo zprostředkovatel prodeje, jako jiný) a mohu do testerů nahrát i novější verzi SW (upgradovat). V případě zájmu po domluvě, není problém ....

 

 

 

 

 

Děkuji za zájem a shlédnutí stránky s tímto produktem i za případný nákup tohoto, či jiného nabízeného zboží. V případě dotazů mne kontaktujte e-mailem Pavel1122334455.Auktiva.cz@gmail.com

*** Zákaz používání a kopírování textů, i částí textů a obrázků bez mého souhlasu. ***

 
Aukce uživatele
Stránka vygenerována za: 0.455s    Server time index: 1713534463