Aukce

Joseph Gelinek: Ďáblovy housle - Hudební thriller

  • Číslo Aukce:
    1471963
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 266 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
7 dní 5h 1714160400
26. 04. 2024. 21:40
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Lehce použité
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
120 
Mezinárodní
Popis aukce

Joseph Gelinek: Ďáblovy housle - Hudební thriller

Zobrazeno: 0

Název: Ďáblovy housle

Edice:

Autor: Joseph Gelinek

Překlad: Jana Novotná

Popis: Thrillery patří asi k nejčtenějším knihám současné doby a je jich spousty druhů. V posledních letech u nás nejvíce „letí“ severské thrillery, ale v kurzu jsou stále i klasické americké „krváky“, moderní forenzní detektivky, mysteriózní thrillery, právnické thrillery atd. Španělský autor používající pseudonym po bývalém virtuózním českém pianistovi Josefovi Jelínkovi předkládá další žánr – hudební thriller.

Prvním byl román Desátá symfonie, který měl značný čtenářský ohlas, a tak v roce 2009 se na trhu objevila jeho druhá kniha s názvem Ďáblovy housle (v originálu El Violin del Diablo).

Tento román by se dal vlastně charakterizovat jako průvodce dějinami hudby skrze vraždy. Základem příběhu je legenda o houslích patřících kdysi famóznímu houslistovi Paganinimu. Tento podle mnohých nejlepší houslista v dějinách dokázal hrát díla, které sám vytvářel a dodnes je jen pár umělců, kteří je zvládnou mistrně přehrát. Z tohoto důvodu je s jeho jménem spojená legenda, že své virtuozity dosáhl díky tomu, že se upsal samotnému ďáblu.

Příběh se ale odehrává v dnešní době ve Španělsku, kdy je během koncertu zavražděna nejlepší houslistka světa Ane Larrazábalové. V jednom salónku je nalezeno její mrtvé tělo, ale chybí její skvostné housle stradivárky v hodnotě několika miliónů dolarů. Podle legendy patřily právě Paganinimu, a dle pověry, každý jejich majitel bude proklet a brzy zemře. Její vražda nakonec přistane na stole policejního inspektora Raúla Perdoma.

Pojem hudební thriller, nebo jak v knize někde píšou thriller s hudební tématikou, snadno pochopíte už od prvních stránek. Celý případ se nejenom odehrává ve světě muzikantů, skladatelů, ale autor nám skrze tyto postavy předkládá dějiny hudby a jejich zajímavé osobnosti a jména. Jak sami při listování uvidíte, kniha je pro snadnější identifikaci jednotlivých osobností a termínů plná vysvětlivek pod čarou.

V knize je přece jen cítit ten jižanský siestový svět. Žádné velké chvátání, samozřejmostí je milostné vzplanutí. Naopak milovníkům hard thrillerů bude chybět moderní technologie, chladná logika jak činu, tak vyšetřování, vyšinutost a bestialita vraha. Ale právě tím se kniha odlišuje. K tomu ještě nutno poznamenat, že celá hlavní myšlenka je spojená s okultním, ďábelským prokletím, a tak v knize se preferuje i jisté mystérium. Vlastně by se dalo říci, že kniha je tzv. mysteriózní thriller. Ďábelští psi, paranormální pomocníci, to vše jakoby poukazovalo na tradici slavného Stínu větru od dalšího španělského autora Ruiz Záfona, ale v moderním hávu.

Počet stran: 333

Formát: 142 x 226 mm

Vazba: Pevná, s přebalem, parciální lak

Příloha: Poděkování

Vyšlo: 2011

Nakladatelství: Euromedia Group - Knižní klub

Sleva:

Ukázka:

Stav: Perfektní

Poznámka: 1. vydání

Další huderní thriller Josepha Gelineka Desátá symfonie najdete zde

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 120 Kč.

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle rozměrů a váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Publikaci Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
5d 5h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.467s    Server time index: 1713534811