Aukce

Více než 24 a 1/2 hodiny denně

  • Číslo Aukce:
    1518519
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 195 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
1 den 7h 1714158000
26. 04. 2024. 21:00
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Lehce použité
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
120 
Mezinárodní
Popis aukce

Více než 24 a 1/2 hodiny denně

Zobrazeno: 3

Název: Více než 24 a 1/2 hodiny denně

Edice:

Autor: Jana Rečková

Ilustrace: Jan Patrik Krásný

Popis: Šest let po událostech první knihy (24 a půl hodiny denně) jde život svým tempem. Hlavní postavy se vrátily ke svému běžnému životu. Ne snad normálnímu, ale přece jenom klidnějšímu, než byla ona úděsná noc, při níž, jak doufali, zmizelo nebezpečí, které je ohrožovalo na životě. Jenže mezitím proběhla sametová revoluce - ta změnila společnost - a Elsa, Uhlíkova snoubenka, nabrala dost sil na to, aby se konečně pomstila těm, které nenávidí - a ta zase začala měnit život Petrovi, Žorž i Mirkovi. Petrův podivný úraz, Žoržin pokus o sebevraždu, Mirkova nevěra. Za vším stojí Elsa. Začala organizovat pomstu, vytvářet si zázemí a budovat síť spojenců či spíše sluhů. Elsa svůj tlak stupňuje, začínají umírat lidé a kruh mrtvol kolem trojice hlavních postav se zužuje a zužuje...

Mystické motivy příběhu jsou omezeny v podstatě jen na jasnovidnost, čtení myšlenek a hypnózu. A dokonce se ani nepohybují v tak vyhraněných polohách, jako ve fantasy příbězích. Přesto tyto motivy - stejně jako v první knize - tvoří a formují příběh v podstatě hororového ražení. Ten je pádný od samého začátku až do konce, dramaticky vypjatý a poskládaný z řady postav a konfliktů, které se kříží a ovíjejí okolo Elsy a její pomsty.

Nemocniční prostředí autorka dobře zná a leccos z toho, s čím se v životě setkala v  praxi své nebo svých kolegů, jí posloužilo jako základ pro více jak autentickou atmosféru. Pro našince - nelékaře o to zajímavější, že to je pohled insidera. Pacienti tu jsou různí, od simulantů a kverulantů až po ty skromné, procházejí ordinacemi a lůžkovými odděleními jako apoštolové za dvířky orloje, a zdaleka nejsou tak hodní a poslušní, jako my sami (nebo aspoň jak si my sami sebe jako pacienty představujeme). A také tu autorka jen tak mimochodem ukazuje, o kolik byl blíž zobrazení skutečné nemocnice Jaroslav Dietl než autoři současných seriálů z téhož prostředí, ale to opravdu jen tak mimochodem a vůbec už ne jako autorský záměr - prostě jen parafrázuje příběhy, které zná ze své každodenní praxe.

Počet stran: 285

Formát: 128 x 201 mm

Vazba: Pevná, s přebalem

Příloha:

Vyšlo: 2006

Nakladatelství: Klub Julese Verna - Poutník

Sleva:

Ukázka:

Stav: Perfektní

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 120 Kč.

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle rozměrů a váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Publikaci Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
13d 8h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.739s    Server time index: 1714044180