Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Velikost obrázku u aukce.

Vaše návrhy a nápady

Re: Velikost obrázku u aukce.

Příspěvekod Vratislav16 » 03 čer 2011 12:33

AVL68= Vy používáte fotoaparát , to je jiný problém ,než u skenovaných obrázků, kde je již při skenování upravuji a pak
ořezávám pomocí programku PHOTO FILTRE ( dá se zdarma stáhnout) = pomocí tohoto programku jsem nyní na př. upravoval fotky, když jsem je odesílal pro vyřízení průkazky OPENCARD. Jste možná 1% uživatelů, kteří chtějí nějakou "automatiku".
Přirovnání ( neberte to na sebe) = ono v naší republice hodně lidí má jen nataženou ruku a zásluhy malé ze své iniciativy.
Ono ani kuře zadarmo nehrabe. Pro další služby to tady bude muset být zpoplatněno..... tak to vidím já. Při Vaši velikosti můžete využít myslím vložení obrázků zde přes HTML ! ! ÚLOŽIŠTĚ OBRÁZKŮ SI NAJDĚTE NA WEBU, KDE JE TO ZDARMA=
JÁ TOTO provádím na jiném portálu, kde zpoplatnění obrázků je ! při 2 a dalším vložení
Vratislav16

Příspěvekod Vratislav16 » 03 čer 2011 12:55

AUKTIVA jako obvykle rychle zareagovala= povolené vložení obrázků je = do 400kb + rozměr do 800 x 600 . Já používám pro
úpravu obrázků programek PHOTO FILTER ( mám obrázky vesměs menší než 50kb)
Vratislav16

Re: Velikost obrázku u aukce. - načítání dalšího

Příspěvekod auktiva » 05 čer 2011 23:05

ancovicka-nails píše:zlobí mě, že pokud načítám další obrázek, vždy mě to vyhodí ze složky ze které načítám obrázky - pokud načítám ke každé aukci jen jeden obrázek, při další aukci si to pamatuje cestu, která byla použita při předchozí aaukci, ale když chci dát další obrázek vyhodí mě to a musím opět procházet celou cestu znova

"Chyba" by již měla být opravena.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod wendelyn » 21 čer 2011 08:36

Přiznávám,že jsem počítačový antitalent,ale...I když na foťáku nastavím nejmenší rozlišení,které tam je a pak se pokusím obrázek stáhnout,objeví se mi sdělení "soubor je příliš velký".Na konkurenčním portálu se obrázek za cca 0,60Kč automaticky zmenší.Nevím,kolik prodejců má čas obrázky před vložením upravovat,ale já tu službu za 0,60Kč používám denně a ušetřený čas mi zkrátka za pár drobných stojí.Tady tuhle-třeba i zpoplatněnou-službu postrádám a je to důvod,proč tady ani na třetí pokus nic nevystavím,i když bych vystavil rád.
wendelyn

Příspěvekod auktiva » 21 čer 2011 09:35

Dobrý den,
jak velké (kB) máte asi fotky? Můžeme povilit větší, ale nahrávat třeba 8MB fotky ze zrcadlovky ... to bychom museli pořídit pořídít obrovskou počítačovou farmu.
Naposledy upravil auktiva dne 21 čer 2011 11:50, celkově upraveno 1
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 21 čer 2011 11:00

Bohužel= při skenování provádím úpravu obrázků+ pak "ořežu" pomocí PHOTO FILTRU a hotovo = mám obrázky menší než 50kb.
Při použití fotoaparátu je to trochu jiné = musím použít PHOTO FILTRE ( programek se dá zdarma stáhnout ze slunečnice) :lol:
takto jsem dosud upravil a zveřejnil možná 20 000 obrázků !!!!!
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 21 čer 2011 20:23

auktiva píše:Dobrý den,
jak velké (kB) máte asi fotky? Můžeme povilit větší, ale nahrávat třeba 8MB fotky ze zrcadlovky ... to bychom museli pořídit pořídít obrovskou počítačovou farmu.

Já si myslím, že uživatelům, co si stěžují na velikost obrázku, nejde ani tak o navýšení limitu na jeden obrázek, ale o pohodlí při jeho vkládání. Vložím (na váš server odešlu) obrázek třeba i těch 8mega, vaše mašinka jej přechroustá a uloží si ho v limitu (velikosti) jaký si určíte. Osobně si myslím, že je úplně zbytečné ukládat obrázky větší než 500kb. Už těch 400kb dostačuje (alespoň mě :lol: ). Jen bych se přimlouval za rozlišení 1024x768.

Jde prostě o automatiku. Ne každý má úpravu fotek v malíčku. Mě třeba vadilo, že jsem míval obrázek v PC dvakrát. Jednou vyfocený, podruhé upravený. No, a hlavně jsme líní.

Nám laikům se zdá problém jednoduchý: já pošlu co chci - vy si uložíte co uznáte za vhodné. Nevíme nic o tom, jak taková službička vytíží vaše železo. Rozhodně by kvůli tomu neměla vytuhnout celá Auktiva. ;)
AVL68

Příspěvekod auktiva » 21 čer 2011 20:46

Rozlišení omezené není, můžete si vkládat fotky jak velké chcete, server je automaticky zmenší.

My chápeme co požadujete, ale tohle jsou přesně ty služby, kvůli kterým se pak zavádí poplatky. Tedy chcete vše automaticky a aby to dělalo za vás, ale ten výpočetní výkon a prostor se musí zaplatit. Vemte si, že se každý den nahraje například 1000 fotek (v reálu je to spíš více). Ty se musí někam dočasně uložit, zpracovat,..

Nechceme limity zvedat skokově, ale spíše postupně, abychom věděli jak to server ovlivňuje a vše běhalo v pořádku a né jako u konkurence kde něco zavedou a pak to měsíc dávají do provozu.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 21 čer 2011 21:15

Rozlišení asi většina uživatelů moc neřeší, problémy dělá ta velikost obrázku.

Právě tyhle technické fičůrky většině běžných uživatelů nic neříkají. Já si třeba myslel, že se obrázek zpracuje tak nějak za provozu a ukládá se jen výsledek. Máte to s námi těžké.

Opatrné, promyšlené a pozvolné zavádění změn je dobrý přístup. Chválím :)

Asi byste měli zavést sekci Ankety ;) . Ať vám uživatelé zdělí kliknutím (bez okecávání) svůj názor. Zde by se nabízela první otázka: Pro vkládání velkých obrázků je nutný výpočetní výkon a prostor, který se musí zaplatit. Jste pro zavedení služby Vložení velkého obrázku za x Kč?
AVL68

Příspěvekod auktiva » 21 čer 2011 21:39

Obecně řečeno: obrázek se musí nahrát celý na server (tedy z vašeho počítače na náš server, což zatíží konektivitu ale nepatrně) a tedy se někam musí uložit. Poté se nahraje to operační paměti serveru a tam se transformuje a poté se uloží jeho výsledná podoba a nahraný originál se smaže.

Anketu můžete vložit i vy, při zakládání nového tématu máte dole záložku anketa.
Obrázek
auktiva

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky