Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Hodnota "minimálního nákupu"

Vaše návrhy a nápady

Re: Hodnota "minimálního nákupu"

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 15:33

zdedoalt píše:Další možnost je rabat při dosažení určité cenové hranici, běžne používám na našich burzách slevu např 10% u nákupu nad 1000kč. a podobně , každý prodejce na svou hranici podle sortimenti jinde. mám pocit že i u Aukra bylo něco podobného.Byla by možnost od měnit pravidelné odběratele a motivovat je slevami za dosažení nějaké hranice kumulativního prodeje.

s tím se bohužel nemůžu ztotožnit.. pak bychom se mohli čistě hypoteticky dostat do situace, kdy vyprodáváme naprosto neupotřebitelné a vyřazené zboží ze skladu našich klientů .. člověk se tam nakliká na těch díle cca 200 Kč + úplně nový laptop v hodnotě 15.000 kč a bude chtít z celého nákupu slevu 10 %?? My na tom jen proděláme, nehledě na to, že pak nebudeme schopni klientovat ani odůvodnit, proč se vlastně jeho díly prodaly tak lacině a na jakém základě. A tyto výprodeje děláme opravdu hodně často na Aukru.. i díky nim naši klienti v posledních letech odprodali nepotřebné sklady za odhadem asi 150.000 kč.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 15:39

No. já to zkusím ještě jednou, snad lépe vysvětlit:

odvolám se opět na svá původní tvrzení, že máme desítky.. no možná i stovky dílů na systémy DELL. Některé jsou naprosté hlouposti, typu kabel na FDD mechaniku či plastový úchyt procesoru. Lidé si určité mohou tyto díly objednat na ebay, ale jen samotné poštovné je často kolem 5-10 USD. Ty díly jsou různé: některé pro laptopy, jiné pro stolní počítače, jiné pro servery. Práce s prodejem jednoho dílu je cca 20-30 minut, a proto se nám naprosto nevyplatí je prodávat pod hodnotou vynaložené práce.. a navíc poštovné je také drahé

proto nás napadla myšlenka, že poštovné u ČP umožnuje velmi snadno do jednoho balíčku za stejnou cenu umístit více předmětů. A když už si někdo koupí zmíněnou novou DELL klávesnici za 299 kč (více než dostatečně nad náš min. limit nákupu), tak si třeba koupí i floppy mechaniku do svého starého počítače za 10 kč, která už nechodí. no kde to sežene.. nebo ScSI řadič pro svůj starý skener, na nějž mu už měsíce sedá prach kdesi v rohu.

pointa je v tom, že on ušetří na poštovném: poslat jakýkoliv předmět zvlášt pro něj znamená poplatky mezi 80-120 kč za balíček. My ušetříme práce na tom balení a posílání a navíc se nám vyčistí sklady. ale abych někomu něco prodal za 5 kč+ standardní poštovné, to fakt nemá naprosto žádný smysl.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 15:41

floppy mechaniku do svého starého počítače za 10 kč, která už nechodí.

oprava: pochopitelně bylo myšleno, že ta PUVODNI mechanika už nechodí, nikolik nákup od nás :D
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 17 črc 2011 16:02

Takže pokud to chápeme správně tak Vám jde o poštovné. Mají to taktéž na ebay a tam se dá nastavit že každá další položka je třeba 0,5$ na poštovném nebo tak něco takového.

Tedy koupí klávesnici a pokud koupí další položku, neplatí poštovné?
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Plano1 » 17 črc 2011 16:37

A co třeba přímo. Při nákupu nad 500 Kč poštovné zdarma? Částku by si každý určil jakou by chtěl.
Obrázek
Plano1

Příspěvekod zdedoalt » 17 črc 2011 16:49

bohužel každý máme jine podmínky když si z toho uděláte Eschop tak máte asi pravdu, ale toto je sběratelský serwr , a sběratelé uvažují jinak , jesou rádi že za své poníze dostanou např, vice známek a prodávající je taky spokojen, my nejsme chladní obchodníci.Každý múže zvolit to co mu vyhovuje, nepotřebiji aby mi někdo vnucoval své podmínky.
zdedoalt

Příspěvekod Plano1 » 17 črc 2011 17:16

To že to je sběratelský server teď neznamená, že to tak bude i za rok (i když netuším dle čeho soudíte, že je to server sběratelský). Odklepnuto i Aukro ze začátku taktéž fungovalo jako sběratelský server. Dovolím si tvrdit, že sami sběratelé by žádný server dlouhodobě neuživili.
Obrázek
Plano1

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 17:17

A co třeba přímo. Při nákupu nad 500 Kč poštovné zdarma? Částku by si každý určil jakou by chtěl.

to je naprosto něco jiného! Podle vašeho návrhu si u nás někdo nakoupí zboží za 500 kč - a my mu dáme automaticky poštu zdarma (tj. 20 % slevu?? )).. taková marže dneska v IT nikde není, ta se pohybuje dle ukazatelů někde pod 5 %. znovu zdůraznuji, že jde jen o to nabídnout kupujícím "doplnit levně druhou + další položku" a současně umožnit prodávajícím nabídnout i to, co by jinak za podobně směšnou cenu NIKDY SAMOSTATNE DO PRODEJE NEDALI.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 17:20

zdedoalt píše:bohužel každý máme jine podmínky když si z toho uděláte Eschop tak máte asi pravdu, ale toto je sběratelský serwr , a sběratelé uvažují jinak , jesou rádi že za své poníze dostanou např, vice známek a prodávající je taky spokojen, my nejsme chladní obchodníci.Každý múže zvolit to co mu vyhovuje, nepotřebiji aby mi někdo vnucoval své podmínky.

S tím také musím souhlasit, že toto NENI ZADNY PROFILOVANY server na sběratelství.. tak se tvářilo nějaké odklepnuto.. sběratelé s ohledem na neskutečná kvanta a množství jednotlivých položek musí nutně najít co nejvýhodnější platformu pro vystavování svých předmětů - a je tedy pochopitelně, že kde je "zdarma".. tak je jich houf..

já, jako prodejce, nemám nic proti placení zasloužené provize po uskutečněném prodeji, ale nelíbí se mi styl aukra, kde se platí pořád + někdo vám nezaplatí a aukro řekněte "táhněte, nevotravujte, my uživatele upomínat nebudeme natož ho blokovat - máte právníky"..
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 17:24

Takže pokud to chápeme správně tak Vám jde o poštovné. Mají to taktéž na ebay a tam se dá nastavit že každá další položka je třeba 0,5$ na poštovném nebo tak něco takového.

Tedy koupí klávesnici a pokud koupí další položku, neplatí poštovné?

taky ne.. špatně.. někdo si koupí tu "blbou" klávesnici (váži cca 700-800 gr). Doporučené poštovné u ní máme 89 kč, ale za stejnou cenu poštovného jsme schopni nacpat dalších třeba 5-10 drobností (záleží na rozměrech, váze atd.), ale dokáži si to živě představit - třeba 5ks kabelů to vůbec neprodraží.

příčí se mi zavedená praxe e-shopů, kdy mají neskutečně předražené poštovné, my se jej snažíme udržet po započítání obalového materiálu na realistické výši. tady je jen o to, že já ODMITAM PRODAT A POSLAT NEKOMU VEC ZA 5kč!!! A je mi jedno, jestli za dopravu u ní zaplatí 69 kč nebo 89 kč. Zkrátka ne!

A z toho důvodu si nemůžeme za stávajících podmínek naprosto NIKDE dovolit vystavit tyto drobnosti tak lacině: logistika s tím spojená by byla zničující a naprosto totálně prodělávající. Jediný smysl má to to "přihodit" již k existující zakázce.. jinak ne!
CrayXMP

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky