Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Vaše návrhy a nápady

Re: Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Příspěvekod CrayXMP » 03 zář 2012 21:19

Děláme co můžeme, ale nová verze tu není, abychom tu Drobkovi udělali nové odklepnuto, nebo aby Cray měl své vysněné vyhledávání (které stejně většina uživatelů nevyužije). Současná verze je stabilní a většině uživatelů vyhovuje a přechod pro ně bude spíše přítěží.

jéééé.. na mě se myslí!! - to bych fakt nečekal. Myslím si ale, že se pletete. Na Aukro by při dnešním množství aukcí naprosto nešlo vyhledávat bez dvou a více slov - jak byste to dělali? To, že tady je zatím malá nabídka, tak to možná není z pohledu x kupujících takové terno, ale i tak si dokáži představit ty stovky sběratelů, jak napíší: čechy pohlednice 1940 a hned jim vyjedou jen dané pohlednice a nemusí se pracně proklikávat nějakým stromem řazení.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 03 zář 2012 21:23

Pak byste při vylepšeném vyhledávání nemuseli věčně řešit nářky na chybějící subkategorie - on i ten Vratislav si moc dobře uvědomuje, že aby kupující našli jeho věci na prodej, tak se potřebují orientovat - ale chybně si myslí, že jedinou schůdnou cestou je se prokliklávat ve stromu až do nějaké DEVATE PODUROVNE a tam nalézt možná své vysněné předměty..

Re: Sběratelství - rozdělit na více kategorií....

od Vratislav16 » čtv led 12, 2012 12:27
Zdravím = vytahuji ,aby se nezapomnělo na můj požadavek(od října NEVYŘÍZENO )= viz níže

Zdravím= dopuručuji rozdělení (konzultoval jsem s kolegy= svat.petr + LiborH) : FILATELIE / CELISTVOSTI dále .....
NĚMECKO / starší r.1914
-"- / rok 1914-18/POLNÍ POŠTA
-"- / rok 1919-1938
-"- / rok 1939-45/POLNÍ POŠTA
-"- / rok 1945-dosud
-"- / BERLÍN rok 1948-1990
-"- / NDR rok 1949-1990
-------------------------------------------------------------
RAKOUSKO /R-U PŘEDZNÁMKOVÉ DOPISY
-"- /R-U rok 1850-1914
-"- /R-U rok 1914-18 / POLNÍ POŠTA
-"- / rok 1918-38
-"- /rok 1938-45 okupace
-"- /rok 1945-dosud
------------------------------------------------------------
SLOVENSKO / rok 1939-45
-"- / rok 1993-dosud
-----------------------------------------------------------
PODKARPATSKÁ RUS rok 1919-45 (je to totiž oblast hodně hledaná a sbíraná ! ! !)
-----------------------------------------------------------
Kategorie = NĚMECKO, RAKOUSKO ,SLOVENSKO == jsou: jen rozšířit ,viz můj návrh , nově zavést = PODKARPATSKÁ RUS
(taktéž u pohlednic = POHLEDNICE / ČR / PODKARPATSKÁ RUS 1919-39) , R-U rozumí se období císařství(RAKOUSKO-UHERSKO)
Uvádím zde ke konzultaci ostatním a adminům navrhuji rozšířit až jim to bude vyhovovat. Děkuji i za ostatní
Vratislav16
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 03 zář 2012 22:38

Devět kategorií je moc. Schudná je maximálně tak pátá úroveň a pak vyhledávání kupříkladu přes filtry. Ono to sice vypadá pěkně že si proklikáte cestičku kam potřebujete, ale mnoho uživatelů prochází postupně více kategorií a návrat tam kde předtím byli by byl moc složitý.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 04 zář 2012 05:09

Tak když už SP1 byl zlomový, SP2 byl víc o aktualizacích zabezpečení. Vista/7 je totéž, akorát to sežere přes 15 GB už v základu (Vista 20, no), polovina toho balastu se nedá NIJAK odstranit (konkrétně u Visty jsem zkoušel modifikace instalačního disku, nic ač se to dušovalo jak tam všechno je), rádoby zálohy, zálohy záloh, ovladače a kraviny které člověk nikdy nevyužije (a když něco potřebuje, stejně to tam není) zabíraji gigabajty. Po dvou letech se to akorát horší, protože další balast to záplatuje po desítkách měsíčně i po těch dobách co to má zas monopol. A ano, nestabilní to je k pláči. I s odemčeným a přetaktovaným procesorem mi Arch Linux zamrznul jednou. V tomhle smetí je to dnes a denně několikrát, o těch startech škoda mluvit…

Jestli mluvíte o jednoduchosti, tak mám normálně hrůzu. Maximální jednoduchost znamená minimum funkcí, tak je to z principu.
Behemot

Příspěvekod drobek47 » 04 zář 2012 06:03

auktiva píše:
drobek47 píše:Tak jsem po několika měsících nakoukl a pořád při zadávání aukcí straší povinnost zadat KONEC AUKCE. Zas za několik měsíců přijdu nakouknout a možná uvidím jak funguje Auktiva 3. :mrgreen: :mrgreen: Vypadá to, že brzy dopadne jako Odklepnuto.

Kdybyste místo stěžování řádně popsal problém, mohli jsme ho vyřešit již dávno. problém nastával jen v určitou ranní hodinu kvůli špatnému formátu. Již by mělo vše fungovat správně.

Já nechci nové Odklepnuto. Nechci nic jiného, než to, aby aukce končily přesně po sedmi (deseti, třech) dnech od spuštění. Spustím-li aukci v 14:20, tak aby končily v 14:20 za 7 dní, bez toho, abych pracně přepisoval konec aukce a to i při opakování. jinak tu prodávat já, ani spousta dalších nebudem.
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 04 zář 2012 07:33

Behemot píše:Jsem jen zvědav, jestli to bude spíše Doom 3, nebo spíš Vista. Je fakt, že věci, kde autoři jaksi nemají monopol, se snaží být k světu (typicky to vidím právě u her) i když je vyvíjeli deset let. Jiné věci, kde je jim to u zadku, nebo jsou natvrdlí, jsou pravý opak a po zoufalé době vývoje přijde studená sprcha: typicky operační systémy, API (OpenGL), e-shopy a jiné frontendy. Taky naše databáze byla po strašných letech vývoje k pláči (a dva týpci to teď napsali od začátku za v souhrnu asi dva týdny nebo tak; je to bezpečnější, funkční, má to víc funkcionalit, je to dle standardů a asi 1000× rychlejší než ten původní paskvil). Mám obavu, že když to píšete tak dlouho, bude to stát za to samé.

Otevřeme sázkovou kancelář s tím jak to dopadne tady? :D

Já bych si nevsadil. Nevěděl bych na co. Z dosavadního fungování, odpovědí a příslibů (odkladů) Auktivy mám dokonale smíšené pocity. Třeba jedna z posledních reakcí:
auktiva píše:Děláme co můžeme, ale nová verze tu není, abychom tu Drobkovi udělali nové odklepnuto, nebo aby Cray měl své vysněné vyhledávání (které stejně většina uživatelů nevyužije). Současná verze je stabilní a většině uživatelů vyhovuje a přechod pro ně bude spíše přítěží.

má velká očekávání velmi silně "stahuje k zemi". :(

Jinými slovy. Vím, co bych si přál a jak má můj "snový" aukční server vypadat, ale nevím - neumím si tipnou, jaká bude realita na Auktivě 3. 8-)
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 04 zář 2012 07:46

No já to vezmu z jiné strany. (přirovnání)= Pokud chci chodit do školy, kde je povinný "kroj"= tak si jej musím pořídit. Pokud chci být zde na AUKTIVĚ = musím se přizpůsobit podmínkám. Na AUKRU si zadejte do vyhledavače slovo = TLACEN , neb TLACENA ,neb TLACENY === pokaždé to vyhledá něco jiného. Takže i
vyhledavaní na 2 a více slov asi není jednoduché pro programatory.Proto se zde tomu brání :!: Vyhledavaní v KATEGORIÍCH je něco jiného, než vyhledavani dle nějakého slova, jež je v NÁZVU AUKCE. Na ODKLEPNUTO to jeden čas dodrbali úplně, kdy povolili i vyhledávaní v POPISU AUKCE= pak to nabídlo uživateli ÚPLNÉ VOLOVINY,neb v popisu aukce mnozí píší úplné romány :!: .
Řídím se zásadou: tak jak je to v přírodě a jak mne naučil život :lol: :lol: :lol: . KDO SE NEPŘÍZPUSOBÍ = ZAHYNE . Nyní je otázka ,kdo ?? Asi ten nejmenší a nejslabší .
Nakonec RESUMÉ = požadavek na vyhledávání na 2 slova : JE OD 1 UŽIVATELE , SPUŠTĚNÍ aukce a ukončení ve stejnou dobu
(9,40 spuštěno= 9,40 ukončena aukce) vyjadřil se 1 + já == ostatní toto nezajímá, kupce vůbec nééééé :!: Co k tomu mlčící většina :?: :?: prostě nic= té je to jedno. Takže končím zase přirovnáním: k vůli 1 divákovi,kterému je zima , vložím miliony a zastřeším a zateplím stadion :!: Přeji hezký den :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 04 zář 2012 09:03

Behemot: Ano v jednoduchosti je síla. Ale každá úloha má nějaké "triviální" řešení a jednodušeji to prostě nejde

Drobek: To by neměl být problém již teď

AVL68: A co očekáváte, my si to rádi poslechneme. Zase neočekávejte žádné hrůzy. Používáme osvědčené postupy a přístupy. jen chceme nabídnout trochu něco jiného než konkurence.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 04 zář 2012 11:07

Co očekávám? To by bylo dlóóouhé povídání. ;) A asi bych neuměl dobře a dopodrobna popsat všechny nápady tak, abych předešel nekonečnému vysvětlování, jak jsem to vlastně myslel. K takové slohové práci, bych musel mít hodně dobrý motiv.

Když použiji obecné fráze (což vás asi neuspokojí), chci aby Auktiva byla:
- inovativní, nebála se dobrých nápadů (i těch co, využije jen pár uživatelů)
- přívětivá, dobře použitelná (tím nemyslím jen vzhled a ovládání)
- stabilní, bezporuchová
- co nejbezpečnější (tvrdě potírat šizuňky v rámci svých možností)
- cenově přiměřená (až zavedete poplatky)
- ???
Prostě, ať je ve všem lepší, než konkurence. :D :pivo:

Ostatně. Pár "myšlenek" už jsem sem vložil, k několika cizím návrhům se přidal. Ne vždy byly přijaty s nadšením. U některých to chápu, u jiných je mě líto, že nejsme naladěni na stejnou notu. Jsem ale jen jeden bezvýznamný uživatel, takže to musím respektovat. 8-)

PS: Tohle vaše:
auktiva píše:...chceme nabídnout trochu něco jiného než konkurence.
u mně zase vzbuzuje naději. :lol:
AVL68

Příspěvekod auktiva » 04 zář 2012 11:29

Tak to vás můžeme ujistit že snad nebudete zklamán.

Inovace jsou sice trochu problém. zkoušeli jsme to několikrát a většinou to neuspělo. Ale opět něco vyzkoušíme

Design bude jednoduchý, funkční, ale doufáme že přehledný a user friedly.

Stabilita, rychlost a bezpečnost: to jsou věci které nás brzdí nejvíce. Zavedly jsme nové postupy které zrychlí server, jsou vytvořeny nové způsoby komunikace s databází a ověřování uživatelských vstupů. Velkou novinkou, kterou budeme muset ale ještě v průběhu zdokonalit budou nové interaktivní formuláře.

vysokých poplatků se nemusíte bát a to ani do budoucna...
Obrázek
auktiva

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky