Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Vaše návrhy a nápady

Re: Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Příspěvekod AVL68 » 06 čer 2012 22:17

Behemot píše:...To je na mě už dneska moc velká síla, potřeboval bych si odpočnout, škoda že zítra je zápočtovka…včera jsem strávil nějaké tři hodiny opravováním BIOSu po podobném důchodci, a bůhví jestli toho není odvařeného víc, ještě nebyl čas to tam ani nacpat zpátky. Příště už na něj kašlu, stejně nemá peníze a já nebudu neustále dělat za veteš, stejně do toho nasypu akorát spoustu času a nikdo to nechce ani za ty tři ušmudlaný stovky když tyhle starý krámy opravím. Ať se hrabe v něčem co nepotřebuje, ne že furt svůj produkční počítač a pak dojde že to má rozbitý.

Behemote, no tak. Tohle sem přece nepatří. :!: Rady pana Vratislava jsou sice často "mimo mísu", ale jsou míněny upřimně. Proto prosím, zachovejte klid a nadhled. ;)
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 06 čer 2012 22:43

Vratislav16 píše:AVL68== tak vypište prosím co chcete na tomhle změnit. Admini v jiném vlákně psali, že to zde funguje nyní :lol:

Vyhledávání řetězců a DVOU A VICE SLOV?? Bylo tady o tom málo napsáno..? O ano.. já vím, už jsem tady četl x rad o tom, že to je jen NAS PROBLEM, a že si máme ke každé položce doplnit nějaké "jedinečné ID". abychom ji lehce dohledali v našem interním systému a nezatěžovali takovou prkotinou tento server...

ale jinak se musím přidat k těm, kteří kritizuji TUCTY naprosto úžasných, ale totálně ZBYTECNYCh hříček typu přihlášení celý den, nové formuláře dopravy s novými možnostmi apod.. přitom to jsou jen takové ty tzv. "třešničky na dortu".. kvůli těmto toetjes nevyděláte více peněz při prodeji, ani náhodou.. někomu mohu připadat milé, vhodné a roztomilé.. ale vydělečně přínosné pochybuji.
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 07 čer 2012 09:22

Tahle diskuse tu rozhodně nemá být o nějakém handrkování!

Přiznáváme, systém byl původně šit na míru uživatelům které jsme v té době měli, přišli další a mají další potřeby. Proto píšeme systém nový. Není ale důvod se tu navzájem urážet. Každý tu chce prodávat, každý tu chce mít takové prostředí aby mu vyhovovalo. Dojde na všechny nebojte se.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 07 čer 2012 09:47

Největší sranda je, že spousta výpadů, urážek, rádoby rad a podobně, vzniká ze vzájemného nepochopení, nedostatečném popsání problému a hlavně střílení odpovědí odboku. Příkladem budiž Vratislav a Behemot.

Pan Vratislav nevěděl/nepochopil/nenapadlo jej , že právě proto že Behemot má zatrženo přihlášení na celý den, tak jej irituje a štve , že to nefunguje (zrovna u něj), panu Vratislavovi to funguje(možná) a tudíž vůbec nepředpokládá že by to někomu fungovat nemuselo.
Behemot zase naopak ví, že tato funkce existuje a má tuto funkci zatrženu, a předpokládá,že to je standard když chce být déle přihlášen a domnělá nevědomost pana Vratislava jej pak akorát štve, protože z něj pan Vratislav dělá počítačově negramotného jedince, kterým není. Vzájemné nedorozumění je na světě a hádka také, nicméně stačilo v prvním příspěvku týkající se tohoto problému jasně napsat mám zatrženo přihlášení na celý den a přesto mě to odhlašuje a následná diskuze by se ubírala úplně jiným směrem.

Mě to funguje tak to funguje všem, nechápu co mu na tom nefunguje .........
Takovéto představy má bohužel valné procento uživatelů, pravda je taková že to co funguje tisícovce uživatelů nefunguje deseti dalším a naopak co funguje deseti uživatelům, nemusí fungovat tisícovce dalších. Tak to je a bude, každý počítač je nejen po stránce HW ale hlavně díky instalovanému SW a jeho verzím originál a co funguje na jednom stroji nefunguje na stroji druhém i když jsou téměř identické.
Bohužel nikdy nelze zajistit 100% funkčnost na 100% počítačů a toto by si uživatelé měli uvědomit předtím, než do sebe nechápavě vjedou. :pivo:
Nejdříve by si měli doplnit informace které nemají, viz výše by stačilo kdyby pan Vratislav napsal místo zatrhněte si přihlášení na celý den, něco ve smyslu pokud máte zatrženo přihlášení na celý den, tak vám neporadím snad jen zkusti odstranit historii a coocies stranek auktivy (ne celou jako radí bezmozci jinde). Případně vyzkoušet zda k tomu dochází i v jiném prohlížeči a vyznělo by to určitě jinak.

Dejte si pivo či panáka, nebo tabulku čokolády a bude líp ;)
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Diatreta » 07 čer 2012 10:26

Díky Ďáblíku, snad již bude konec těch nesmyslných urážek - už mě to tu přestávalo kuli tomu i nějak bavit to číst, natož se zapojovat do nějaké diskuse. Já si hlavně přeji, aby ta nová Auktiva byla přehledná, jednoduchá i pro lidi, kteří moc s počítačem neumí, jen by chtěli třeba občas nabídnout nějaký ten hezký přebytek z domácnosti... A to že musíme ještě chvilku počkat? To mi zase moc nevadí, hlavně, že to zatím nějak funguje, třeba i s nějakým menším problémem. Mějte se všichni moc hezky, vždyť ten život je tak krátký, tak proč se zbytečně rozčilovat - no né?
Diatreta

Příspěvekod Behemot » 07 čer 2012 13:12

vpdiablo píše:

Nejvíc mě na to irituje to, že se montuje do každého vlákna i když k tomu nemá co říct a vůbec do toho nevidí a neustále tam cpe věci které tam vůbec nepatří (tzv. OT, na slušném fóru by za to měl už minimálně warn, ačkoli touhle dobou už tak kartu). Takových znám bohužel povícero, akorát přidávají práci a nervy těm ostatním a upřímně, občas mi opravdu lezou dost krkem.

CrayXMP: no o těch formulářích pro filtrování předmětů radši ani nemluvím…to je taky taková zombie co se potácí od té doby co tu jsem bez výraznější změny. Od začátku slyším jak všechno bude supr v novém systému, a jestli se ho dočkáme do Vánoc, tak to snad bude svátek. To je jak VIsta ty we, po deseti letech takovej šmejd za kterej by měl mrkvosoft dostat akorát jedno do nosu. Upřímně doufám, že po tak dlouhém vývoji to aspoň tady bude za něco stát.
Behemot

Příspěvekod AVL68 » 03 črc 2012 09:29

Dnes jsem narazil ve fóru u konkurence na podle mne zajímavý nápad:
Nemohla by se u hodnocení uživatele objevit statistika žádostí o odstranění příhozu? Tak by se upozornilo na lidi kteří z jiného účtu šroubují cenu až na maximum potenciálního kupujícího.

Mě by se taková "drobnost" v nové Auktivě líbila. Ukazovala by na "spolehlivost" uživatele - jak vážně a zodpovědně míní své příhozy. Taky by to mohlo pomoci odhalit "bratříčky".

Tento nápad bych ještě rozšířil o statistiku Nedokončené akce, což by se týkalo předčasně ukončených aukcí na kterých už byl učiněn příhoz + aukcí u kterých nebylo dodáno zboží. Obojí se často děje kvůli nespokojenosti prodejce s cenou. Důvod je stejný - informace o důvěryhodnosti a poctivosti uživatele.

Co na to říkáte? Já uvítám každou další informaci (vedle komentářů), co mě pomůže udělat si obrázek o solidnosti uživatele, se kterým chci uzavřít obchod.
AVL68

Příspěvekod auktiva » 03 črc 2012 13:38

Pokud víme, na aukru za to existovaly nějaké černé body, ale podle nás s tím časem přestali a dávali je jen za "větší prohřešky".

Když ona se spolehlivost špatně pozná. Řešíme tu spoustu žádostí od sběratelů, kteří po příhozu zjistí, že již danou věc mají (u lidí s tisíci pohledy či známkami se to dá pochopit). Naopak bychom nejraději dávali černé puntíky uživatelům, kteří žádají o zrušení, protože "přihodili na špatný předmět", nebo "si špatně přečetli popis". Z takových žádostí nám jde hlava kolem. Jenže to bychom museli posuzovat každou žádost, a bylo by to zase na nás jako doposud, což se řadě uživatelů nelíbí.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 03 črc 2012 16:24

O černé puntíky mě nejde. Funkce Stažený příhoz a Nedokončené aukce by vás nezatěžovala. Systém by je generoval automaticky při podání žádosti o zrušení příhozu (požaduje kupující a případně vyhoví prodejce), nebo při předčasném ukončení aukce (jednostranná akce prodejce). Každé takové zrušení příhozu nebo zrušení aukce bylo možné doplnit zdůvodněním (v podstatě taky komentář) obou zúčastněných stran. Je to podobné, jako když se po řádném ukončení aukce "vygeneruje" možnost dát "klasický" komentář.

Vaše účast by byla vyžadována pouze u Nedodaného zboží po řádně ukončené aukci. Nemáte-li ale kapacity na arbitra, což by byla mimochodem hódně zajímavá vychytávka :!: , tuto možnost bych nezaváděl. Navíc, teď když o tom znovu přemýšlím, šlo by dublování klasického komentáře (v takových případech nejčastěji negativního) udělovaného po řádně ukončené aukci. Takže "funkci" Nedodané zboží škrtám ze svého návrhu. :)

Nechci, abyste "spolehlivost" uživatele určovali vy. Tu si vyčtu sám. Z klasických komentářů (tak jako doposud) a ze zdůvodnění u Staženého příhozu a Nedokončené aukce (nově). Čím více dat, tím lepší šance na přesnější úsudek. :geek:
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 03 črc 2012 22:02

auktiva píše:....Řešíme tu spoustu žádostí od sběratelů, kteří po příhozu zjistí, že již danou věc mají (u lidí s tisíci pohledy či známkami se to dá pochopit).......žádají o zrušení, protože "přihodili na špatný předmět", nebo "si špatně přečetli popis". Z takových žádostí nám jde hlava kolem. Jenže to bychom museli posuzovat každou žádost, a bylo by to zase na nás jako doposud, což se řadě uživatelů nelíbí.

Já myslel, že zrušení příhozu kupujícího , ať už je důvod jakýkoliv je na "Prodejci", to jest kupující žádá prodejce, ne zprostředkovatele(Auktivu).
+
možné vylepšení ....
Ono kdyby to nebylo zneužitelné, určitě by se nechalo udělat i to, že kupující může svůj příhoz stáhnout sám, bez asistence prodejce(když kupující nebude chtít stejně nezaplatí a nikdo ho nedonutí, prodejsi odpadne zbytečné řešení rušení příhozů), ale pak by jej už samozřejmě na daném předmětu nemohl obnovit, to jest jakmile by na dané aukci zrušil svůj příhoz, již by na ni nemohl znovu přihodit a to ani při opakování aukce. Zdůvodnění zrušení příhozu bych považoval za zbytečné, spíše bych jen informoval prodejce že kupující svůj příhoz odvolal.
Omezení zneužitelnosti bych videl v tom, že na stejnou aukci již nemůže přihodit, pokud svůj příhoz zrušil, a dále by se dalo sledovat množství a četnost rušení příhozů a při překročení nastaveného parametru jak u množství za určitou dobu tak u četnosti v daný den by byl uživatel varován a poté by mu byla zablokována možnost nakupovat a pokud by nebyl schopen logicky vysvětlit důvody pro tolik zrušených příhozů, byl by mu následně zrušen i účet. Fungovalo by to i jako taková nedokonalá ochrana prodejců proti kazičům aukcí, nedokonalá ale alespoň nějaká.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky