AVL68 píše:vpdiablo píše:...že by si prodejce mohl zvolit zda mu zrušení příhozu od kupujícího vadí či nikoliv, to jest že při zakládání aukce zvolí...
Zda požadavek na zrušení příhozu vadí či nikoliv, posoudí prodejce až když ta konkrétní žádost přijde. Proto bych při zadávání aukce toto neřešil! šlo by podle mě o zbytečný parametr.
Právě že ne , pokud by to prodejce zvolil, žádná žádost ho otravovat nebude a příhoz bude zrušen okamžitě. Pro prodejce kteří neřeší, nechtějí řešit trumbery co otravují se zrušením příhozu a zároveň nemají čas takové kraviny řešit je to prostě super featura. V 99% to dopadne stejně tak, že kupující nezaplatí i když ho bude prodejce nutit a obchod zůstane nedokončený, jen to okrádá prodejce o čas a nervy.
AVL68 píše:vpdiablo píše:...Co se týká povinnosti uvedení důvodu zrušení, je to dle mého pro kupujícího zbytečnost, příhoz zruší at je důvod jakýkoliv...
Právě zdůvodnění, často jsou to výmluvy, je to, co mě zajímá.
Ano když Vás to zajímá, nastavíte si aby vás kupující otravoval se žádostí o zrušení příhozu, tam bude psát zdůvodnění automaticky, když už Vás musí požádat, ten koho to nezajímá a nechce s tím ztrácet čas zvolí variantu bez žádosti. A proto to není zbytečný parametr při zadávání aukce, ostatně pokud prodejce používá šablonu,navolí to jen jednou, případně to může u aukcí, kde by chtěl koupi i přes nechut´kupujícího protlačit, prostě změnit jediným zatržítkem.
Podle mého je to volba, která dává prodejci možnost volby, zda mu takový kupující stojí za zbytečnou ztrátu času a čtení zbytečného emailu a následně na něj odpovídat a handrkovat se, nebo zda se mu vyplatí ušetřený čas a nervy věnovat bohulibější činnosti. Já jsem jeden z těch který tuto volbu zapne permanentně, nehodlám komukoliv nutit to co nabízím v aukci, chtěl to ale už to nechce, tak nevidím jediný důvod proč bych ho měl nutit aby si to vzal, natož abych ztrácel čas řešením žádosti o zrušení příhozu. Ti co to budou zneužívat na to stejně dojedou, sankce jsou napsány v dřívějších příspěvcích a nemusejí být jediné.