Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Vaše návrhy a nápady

Re: Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Příspěvekod vpdiablo » 08 črc 2012 20:15

AVL68 píše:
vpdiablo píše:...že by si prodejce mohl zvolit zda mu zrušení příhozu od kupujícího vadí či nikoliv, to jest že při zakládání aukce zvolí...

Zda požadavek na zrušení příhozu vadí či nikoliv, posoudí prodejce až když ta konkrétní žádost přijde. Proto bych při zadávání aukce toto neřešil! šlo by podle mě o zbytečný parametr.

Právě že ne , pokud by to prodejce zvolil, žádná žádost ho otravovat nebude a příhoz bude zrušen okamžitě. Pro prodejce kteří neřeší, nechtějí řešit trumbery co otravují se zrušením příhozu a zároveň nemají čas takové kraviny řešit je to prostě super featura. V 99% to dopadne stejně tak, že kupující nezaplatí i když ho bude prodejce nutit a obchod zůstane nedokončený, jen to okrádá prodejce o čas a nervy.

AVL68 píše:
vpdiablo píše:...Co se týká povinnosti uvedení důvodu zrušení, je to dle mého pro kupujícího zbytečnost, příhoz zruší at je důvod jakýkoliv...

Právě zdůvodnění, často jsou to výmluvy, je to, co mě zajímá.

Ano když Vás to zajímá, nastavíte si aby vás kupující otravoval se žádostí o zrušení příhozu, tam bude psát zdůvodnění automaticky, když už Vás musí požádat, ten koho to nezajímá a nechce s tím ztrácet čas zvolí variantu bez žádosti. A proto to není zbytečný parametr při zadávání aukce, ostatně pokud prodejce používá šablonu,navolí to jen jednou, případně to může u aukcí, kde by chtěl koupi i přes nechut´kupujícího protlačit, prostě změnit jediným zatržítkem.

Podle mého je to volba, která dává prodejci možnost volby, zda mu takový kupující stojí za zbytečnou ztrátu času a čtení zbytečného emailu a následně na něj odpovídat a handrkovat se, nebo zda se mu vyplatí ušetřený čas a nervy věnovat bohulibější činnosti. Já jsem jeden z těch který tuto volbu zapne permanentně, nehodlám komukoliv nutit to co nabízím v aukci, chtěl to ale už to nechce, tak nevidím jediný důvod proč bych ho měl nutit aby si to vzal, natož abych ztrácel čas řešením žádosti o zrušení příhozu. Ti co to budou zneužívat na to stejně dojedou, sankce jsou napsány v dřívějších příspěvcích a nemusejí být jediné.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 09 črc 2012 21:14

vpdiablo píše:...Ano když Vás to zajímá, nastavíte si aby vás kupující otravoval se žádostí o zrušení příhozu, tam bude psát zdůvodnění automaticky, když už Vás musí požádat, ten koho to nezajímá a nechce s tím ztrácet čas zvolí variantu bez žádosti...

Má-li taková volba být, pak považuji za výhodnější, kdyby se nastavovala v profilu uživatele, a ne u každé aukce zvlášť.
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 09 črc 2012 21:22

auktiva píše:...Podle nás by se příhozy rušit neměly (pokud aukce skončí a člověk se dostane do svízelné situace, dá se to vyřešit dohodou s prodejcem, zrušení příhozu je taktéž dohoda = stejný případ), maximálně v krajních případech, ale bohužel naše skvělá konkurence tu kdysi tuto skvělou vymoženost zavedla a bez ní se asi neobejdeme.

V tomhle názoru s vámi souhlasím. Příhozy nerušit a penalizovat maření aukce. Ale když už jste k zavedení Rušení příhozů "nuceni" :D , udělejte to lépe než konkurence! :idea: ;)
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 09 črc 2012 21:58

AVL68 píše:
vpdiablo píše:...Ano když Vás to zajímá, nastavíte si aby vás kupující otravoval se žádostí o zrušení příhozu, tam bude psát zdůvodnění automaticky, když už Vás musí požádat, ten koho to nezajímá a nechce s tím ztrácet čas zvolí variantu bez žádosti...

Má-li taková volba být, pak považuji za výhodnější, kdyby se nastavovala v profilu uživatele, a ne u každé aukce zvlášť.

V profilu, nebo šabloně to je jedno, ale i tak bych tuto možnost jako položku se zatržítkem nechal i u aukce ať už je nastaveno nebo ne, právě při vystavování by to šlo změnit, jde o to aby ta volba byla dostupná, je už jedno zda bude defaltně zatržena nebo nezatržena dle nastaveni v profilu nebo v šabloně aukce, je potřeba aby byla dostupná když si prodejce právě u dané aukce řekne že to bude jinak než standardně.
Přece by jste nechtěl prodejce hnát zpátky do profilu proto, aby mohli změnit jedno nastaveni při vystavování aukce, to by byl krok sto let za opice. :pivo:
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 10 črc 2012 06:43

Já nepředpokládal, že by se názor na rušení příhozů měnil aukci od aukce. Buď mě žádosti zajímají (můj pohled), nebo se jejich posuzováním zabývat nechci (váš názor). Proto mě připadá zbytečné mít další (víceméně se opakující) volbu při zakládání aukce. Kdyby byl přesto zájem přistupovat ke každé aukci různě, pak má tato položka přímo u aukce smysl. Jen bych uvítal, kdybych si její deflaudní nastavení mohl nastavil v profilu a nemusel to řešit přes šablonu.
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 10 črc 2012 07:05

Zase se zaměřujete na téma ,které zajímá koho ??? Které kupce a prodejce :?: . My co měsíčně prodáme desítky až stovky aukcí toto zajímá méně. Já mám u každé aukce napsáno, že příhoz ruším do 2 dnů před koncem aukce. Když mi dojde žádost od kupce ,tak pak musím o zrušení poslat žádost se zdůvodněním adminům. Za celé 3 roky jsem měl pouze 2 žádosti o zrušení příhozu.U daší žádosti jsem nechal aukci doběhnout, pak zveřejnil znovu a s "kupcem" jsme si dali hodnocení a bylo to vyřízeno :!: :!: :!:
JÁ BYCH BYL RADĚJI, KDYBY NYNÍ ADMINI MĚLI RADĚJI VOLNÉ RUCE NA DOKONČENÍ = AUKTIVA3 a možná
později ( oni musejí vědět kolik měsíčně mají žádostí o zrušení příhozu a jak je toto zatěžuje) se budou věnovat i tomuto tématu. Nyní ale " tady vaříte něco o něčem a ničem" . Otázka= KDO TOTO POTŘEBUJE ???
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 10 črc 2012 09:26

Ono zase aby se to neobrátilo proti prodejci. Pokud si nastaví že ten příhoz nechce zrušit tak to potom nepůjde. Ale kupující mu nebude věřit že to nejde, protože je zvyklý že to lze vždycky. Navíc kupující co chce zrušit příhoz nakonec předmět stejně nekoupí.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 10 črc 2012 10:22

Ono vše vždy závisí na dohodě 2 partněrů !
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 10 črc 2012 10:38

Bavíme li se o "volbě", tak tím nemyslím mít možnost povolit/zakázat stažení příhozu (i když i to je pro mne zajímavá varianta :twisted: ), ale souhlasím/nesouhlasím se stažením příhozu. I přes můj případný nesouhlas by ke stažení příhozu mohlo dojít. Viz můj předchozí příspěvek (upraveno):
AVL68 píše:Chce-li kupující stáhnou svůj příhoz, měl by dvě varianty jak to udělat:

1) Požádá prodejce o stažení příhozu. Prodávající tomuto požadavku:
A) VYHOVÍ - příhoz je zrušen. Je na další diskusi, zda by se takový "kladný" zrušený příhoz započítával do statistiky Zrušených příhozů.
B) NEVYHOVÍ - příhoz si musí zrušit přihazující podle varianty 2.

2) Zruší svůj příhoz "natvrdo" - ihned. Takto zrušený příhoz by se evidoval. Prodávající by měl právo (možnost) se k němu dodatečně vyjádřit (okomentovat).
AVL68

Příspěvekod pravda2 » 24 črc 2012 12:25

Nemám sílu všechno číst, ale mám potřebu vyřešit následující záležitost:
pokud si u mě někdo koupí 98 pohlednic, co mě je platné, že dám kopírovat hodnocení, když musím stejně odfajfknout každou položku, to už je přece nesmyslné, ale tak to zatím funguje - nebo dělám něco špatně?
pravda2

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky