Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Provize a poplatky

Vaše návrhy a nápady

Re: Provize a poplatky

Příspěvekod AVL68 » 03 lis 2011 23:28

www.pojezdy.eu píše:
AVL68 píše:....
Jsem proti zavedení poplatku za vystavení! :x Vystavení "závadných" aukcí nezabrání. Možná je trochu omezí, víc ale potrestá poctivé prodejce. Regulace takových aukcí musí být provedena jinak. Jistě se dá něco rozumného vymyslet. :idea:

Vzdyt to nemusi byt koruna za aukci. Kdyz to bude 1h za vystaveni, prodejce co realizuji nejake prodeje to nepolozi - vzdyt je to 100 za vystaveni 10.000 aukci. Jen cas tim straveny "stoji" nekolikanasobek... a naopak ty co pri takovem objemu neprodaji nic to brzy prestane bavit.

Nebo mate lepsi napad? Ze se neco jineho rozumneho da vymyslet rikate uz dlouho, ale zatim jsem zadny rozumny napad nezaregistroval... ;)

Přijatelný poplatek pro "rozumné" prodejce bude přijatelný i pro "závadné" prodejce. Tudy cesta nevede.

Nápad? Co třeba toto: Ponechat zdarma jen dvě (pět) opakování, další by byly za poplatek (třeba 1Kč). Nebo by počet vystavených aukcí (či jejich opakování) byl závislý na již zrealizovaných aukcích. Prostě nutit uživatele nejen vystavovat, ale i prodávat.

Pár slov k poplatkům padlo i tady:http://www.auktiva.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=172&p=2544&hilit
AVL68

Příspěvekod ancovicka-nails » 03 lis 2011 23:31

LiborH píše:[Vážení přátelé - kteří toužíte po poplatcích :roll:

dle mého názoru se AUKTIVA dostala na pozici kterou má právě pro to,že využila situace,kdy na Odklepnuto na popud podobných "radilů" několikrát zaváděli a pak zase rušili poplatky.Odklepnuto tím stratilo spoustu prodejců,ale i kupců a tím i svou 1.pozici mezi sběrateli,protože tam ubylo hlavně sběratelského materiálu,což byla na Odklep.priorita.Nyní má tuto pozici Auktiva a je to dobře,protože majitel a provozovatel je vstřícný a také právě pro to,že zde nejsou poplatky.Majitel Auktivy dobře ví co dělá a dělá to skvěle.
Pokud zde někdo nabádá k zavedení různých poplatků,zvláště pak za vystavení atd.má zřejmě touhu dostat Auktivu z pozice č.1 mezi sběrateli - kterou si v tak poměrně krátké době vydobyla.

P.S. Mimochodem pánové kteří voláte po poplatcích,všiml jsem si, že tady v podstatě nic nevystavujete ( kromě betléma kteý má 2 aukce) a skoro nic jste neprodali - dle hodnocení za jménem,tak nechápu proč zrovna Vy tady něco řešíte.

Tak se mějte a nic ve zlém LiborH :D

přesně tak, souhlasím s vámi, my jsme utekli z aukra kvůli šíleným poplatkům - zdraví a krása a oblečení - tam jsou poplatky za vystavení strašné a už se to nedalo...těch pár co na aukru furt vrdí, že když nejsou polatky za vystavení, tak se nebude prodávat - to je naprostá blbost, stejně jako ti co si myslí, že můžu na aukru prodávat levněji než v e-shopu, to je taky demagogie
já za sebe jsem ráda, že tu nejsou a nebudou poplatky za vystavení a pokud někdy v budoucnu budou provize z prodeje - v rozumné míře, velice ráda je zaplatím...ale to co je na aukru - šílené polatky, věčně něco nefunguje stále nové a čím dál horší vzhledy - to at si tam nechají a kdo volá po poplatcích at si zůstene na aukru, nechá si kálet na hlavu
ancovicka-nails

Příspěvekod ancovicka-nails » 04 lis 2011 00:21

wendelyn píše:Aukro se v současné době zaměřuje na velkoprodejce nového zboží.Na drobné prodejce a sběratele v podstatě kašle a spoustu lidí,kteří jsou na Aukru roky,tím hodně naštvalo.Na fóru na Aukru se o Auktivě píše jako alternativě právě pro sběratele a menší prodejce a já s tím naprosto souhlasím.Nebál bych se poplatků.Všichni ti naštvaní,kteří to teď zkouší tady,jsou zvyklí za služby platit.Platit za dobré a fungující služby je přece úplně normální.

nevím kam na tohle chodíte- sami máme e-shop, na aukru vystaveno taky něco, podle vás velký prodejce, ale nevím jak ostatní, ale já jsem prodej na aukru dost omezila
při obratu 30 tisíc poplatky aukru jsou neúnosné - pokud je člověk rozumný obchodník a ne překupník, co jeden týden prodává tepláky - srazí všem ceny, druhý týden elektronické cigarety - opět sundá ceny a za týden prodává za blikací sprchy - to nejsou obchodníci, ale o takové aukro zřejmě stojí
v mém oboru - modeláž nehtů musím mít široký sortiment - pokud nejsem ten překupník, který nakoupí zboží a neví ani co prodává, tak děláme i zákazníkům poradenství apod. prostě kompletní servis e-shopu, ale o takové taky aukro nestojí
ancovicka-nails

Příspěvekod LiborH » 04 lis 2011 10:02

Vážení přátelé,kteří toužíte po poplatcích : :roll: II - úvaha.

Když jsem byl Vratislavem upozorněn na tuto diskuzi,nevěřícně jsem kroutil hlavou nad tím,že je vůbec možné,aby se v tomto státě našel někdo,kdo požaduje platit poplatky a ještě k tomu nabádá ostatní,aby ho v tom podpořili.
To Vám pánové ( kteří zde v podstatě nic nenabízíte a neprodáváte) - to vám tedy nestačí za co všechno musíte v tomto státě platit?Ty nesmyslné poplatky v bankách,daně z nemovitostí,u lékaře,zvyšující se DPH za vše co koupíte,znovuzavedení Cla,dále neustale se zvyšující polatky na ůřadech,na soudech za cokoliv,to Vám nestačí že od začátku 90 tých let,kdy naši zvolení radní na našich radnicích prodali akcie vodáren - se zvýšila cena vody 80x,( mimochodem je dražší než v Arabských Emirátech) to Vám nestačí neustálý růst cen energií,poštovného,tel.hovorů atd.....
Pokud Vám to tedy nestačí,vraťte se laskavě tam kde se platí,tedy na Aukro a bojujte proti těm,kteří tam nadávají na vysoké ceny a snažte se přesvědčit majitele Aukra,aby ty ceny ještě zvýšil.
P.S. Doposud zde vládla příjemná atmosféra a jistě zase nastane,až se vrátíte tam,odkud jste přišli.

Tak se mějte a nic ve zlém LiborH :D

LiborH

Příspěvekod auktiva » 04 lis 2011 10:13

Ono nejsou poplatky jako poplatky.

To že stát neumí hospodařit a vybírá tak více peněz, než by reálně potřeboval, je věc smutná, ale každý z nás může kandidovat nebo volit nějakou stranu co to změní (ač existuje taková???).

To že si ale zaplatíte lepší služby je věc jiná a docela běžná.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 04 lis 2011 15:50

Přesně o tom to ale je. Dokud jste schopni nabízet služby zdarma (resp. např. za příjem z reklamy), OK, jakmile náklady stoupnou, nikdo tu snad není proti přiměřeným poplatkům za adekvátní služby.

Na druhou stranu jen blázen bude platit za nefunkční služby (Aukro) a paka začnou křičet že chtějí zavést poplatky, když to přitom funguje i zadarmo! No co tohle je? IMO provokatéři co to tu chtějí rozvrátit aby sem lidi přestali chodit.

ADD// chytráci jako Karlos-K buď ať mají ty koule a osloví mě rovnou mají-li problém s mými cenami, klidně jim to vysvětlím i když tomu absolutě nerozumí, nebo ať mlčí hubu; ve srovnání s okolím mám budgetové ceny, marže takové, že to spíš dělám jako koníčka, protože o zisku se nedá mluvit, a stejně se vždycky najdou takoví chytráci s nesmyslnými řečmi
Behemot

Příspěvekod vpdiablo » 04 lis 2011 16:14

AVL68 píše:
Stanley-30 píše:Osobně si myslím, že by se nějaký poplatek za vystavení měl zavést, aby nedocházelo k vystavování nesmyslných a neprodejných položek a tím k zahlcení neprodejnými věcmi. Poplatky a provize bych zavedl třeba ve výši 1/3 těch na Aukru. Ale spíš bych se teď soustředil na to, jak přetáhnout z Aukra prodejce a informovat kupující.

Jsem proti zavedení poplatku za vystavení! :x Vystavení "závadných" aukcí nezabrání. Možná je trochu omezí, víc ale potrestá poctivé prodejce. Regulace takových aukcí musí být provedena jinak. Jistě se dá něco rozumného vymyslet. :idea:

Rozhodně se dá vymyslet, je ovšem otázkou zda to pujde zrealizovat, ale například by nemuselo být od věci ... dám jen příklad, myšlenkový pochod k zamyšlení a rozvinutí, ne takhle to udělat a hotovo ...
1. vprvní řadě nastavit počet opakování zdarma pokud aukce nebude prodána např. na 5 otočení
2. od 6ho do 8ho vystavení poplatek za vystavení této neprodané aukce 5hal.
3. od 9ho do 11ho vystavení poplatek za vystavení této neprodané aukce 10hal.
4. od 12ho do 16ho vystavení poplatek za vystavení této neprodané aukce 20hal.
5. od 17ho do 25ho vystavení poplatek za vystavení této neprodané aukce 30hal.

případně jiný model kdy s každým opakováním klesne konečná prodejní cena o 5%, ať je nastavena kup teď, nebo vyhrazená cena, nebo jen cena od které aukce startuje, časem cena klesne na přijatelnou úroveň automaticky

Případně další model kdy se využije poměru prodaných a neprodaných a opakovaných aukcí ... zde nemam tucha jak to nastavit

Nebo kombinace několika řešení najednou.
Nebo jak píše:
AVL68 píše:- lze vybírat provizi od Xté aukce, nebo od Xtého obratu v měsíci. Číslo X (5,10... 2000Kč, 5000Kč...) si určí Auktiva. Zůstane tím určitý prostor pro vystavování zdarma, a zároveň se Aktiva dostane k penězům, za které může velkým prodejcům (nejen jim ) zajistit stabilní a kvalitní služby.

Případně jiný model, nebo žádný, zatím vše startuje a jen team auktivy bude vědět kolik bude to a to stat a zda budou mít na to to udržet, obnovit případně rozvinout, ale jen totalni hňup si může myslet, že to bude fungovat bezproblémů , zadarmo a napořád. Plus jiná páka na neprodejný marast prostě neexistuje, buď je to cena, nebo musí být nabídka velká aby se ten předražený marast v ní ztratil. Takže nějakým způsobem to vždy bude muset jít a ani jeden způsob nebude vyhovovat všem.
Naposledy upravil vpdiablo dne 04 lis 2011 16:29, celkově upraveno 1
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Behemot » 04 lis 2011 16:28

Jak to chcete technicky provést? Já třeba opakování nepoužívám vůbec a dávám to tam ručně (obvykle mj. vždycky najdu chybu v popisu atd. a nějak ho předělám :D). Jinak automaticky zlevňovat a podobně, no to vůbec neexistuje. Toho kdyby si nikdo nevšiml a začalo to po nějaké době prodávat pod cenou, tak máte na krku žalobu že z toho nezvládnete.

Nevím co je důvodem pro tohle? Ať se zavede rozumná provize z prodeje, hotovo. Nezdá se mi že by tu bylo tolik aukcí, aby se v tom nedalo přehrabat, spíš naopak, proč to tedy omezovat? Tohle jsou totiž výhradně kroky vedoucí k omezení.

Hlavně to jsou kroky vedoucí k omezení prodejců s pevnou cenou. Uvědomte si, že holt mít jenom aukce už prostě nestačí, naopak dělat z toho jenom e-shop jako má Aukro také povede k záhubě. Je třeba mít obě kategorie prodejců, příkladem provedení je eBay. Jeho hlavní nevýhoda je místy zoufalé řazení do kategorií a šílená nepřehlednost. Na Aukru je ovšem banda psychicky porušených lidí, který momentálně berou z eBay všechno špatné v nějaké závadné naději že jim to snad pomůže…

ADD// teď mi tak svitlo, dobrým řešením by byl kompromis: malým prodejcům se zavede drobný poplatek za vystavení, těm. kteří prodají měsíčně od určitého množství (nebo si např. nastaví business účet) se budou brát procentuální provize. Protože poplatky za vystavení jsou jednoduše bič na podnikatele, nemůžete prodat vždycky všechno, může přijít špatná sezona či jenom prodáváte úzce specializované zboží. Na druhou stranu poplatky prodejce vyhnat také asi nebude správné řešení, že? Radši ať tu věci visí rok tak, aby když je někdo bude potřebovat je tu jistě našel, než aby tu byla jenom rychle se protáčející veteš, není-liž pravda. A mít jako podnikatel automaticky provize z prodejů mi problém nedělá, holt za službu platím, že. Jen to musí být rozumné, protože tohle si samozřejmě každý zahrne do ceny nechce-li být ve ztrátě, tudíž na přehnané provize doplatí zákazník.

Ideálně ale neprogresivní provize, protože server má stejné náklady na tu aukci ať se prodává za destikorunu nebo za milion. Ovšem bez pevných částek jako to má Aukro, čistě procentuálně.
Naposledy upravil Behemot dne 04 lis 2011 16:36, celkově upraveno 1
Behemot

Příspěvekod vpdiablo » 04 lis 2011 16:36

Behemot píše:Jak to chcete technicky provést? Já třeba opakování nepoužívám vůbec a dávám to tam ručně (obvykle mj. vždycky najdu chybu v popisu atd. a nějak ho předělám :D). Jinak automaticky zlevňovat a podobně, no to vůbec neexistuje. Toho kdyby si nikdo nevšiml a začalo to po nějaké době prodávat pod cenou, tak máte na krku žalobu že z toho nezvládnete.

Nevím co je důvodem pro tohle? Ať se zavede rozumná provize z prodeje, hotovo. Nezdá se mi že by tu bylo tolik aukcí, aby se v tom nedalo přehrabat, spíš naopak, proč to tedy omezovat? Tohle jsou totiž výhradně kroky vedoucí k omezení.

Hlavně to jsou kroky vedoucí k omezení prodejců s pevnou cenou. Uvědomte si, že holt mít jenom aukce už prostě nestačí, naopak dělat z toho jenom e-shop jako má Aukro také povede k záhubě. Je třeba mít obě kategorie prodejců, příkladem provedení je eBay. Jeho hlavní nevýhoda je místy zoufalé řazení do kategorií a šílená nepřehlednost. Na Aukru je ovšem banda psychicky porušených lidí, který momentálně berou z eBay všechno špatné v nějaké závadné naději že jim to snad pomůže…

No většinou ti s neprodejným balastem zároveň nastaví opakování a nemusejí se starat, už jen to že je donutíte nějakým způsobem být aktivní, aby si udrželi to zdarma vystavení povede k tomu že toho bude méně nebo prostě zaplatí, navíc prodejci kteří budou prodávat a budou mít i nějaké ležáky které čekají na svého kupce, naopak toto využijí a nastaví si opakování na určitý počet i s tím vědomím že sice něco zaplatí,ale nemusejí se starat a mohou se věnovat aukcím které jsou atraktivnější pro kupující a přesto se dle mého názoru nebudou cítit ani obíráni ani využívaní, protože to budou brát jako službu a ne perzekuci, narozdíl od těch ("nenažranců - kteří nevědí co by si za to řekli")
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Behemot » 04 lis 2011 16:37

Ale jo, to je dobrý nápad. V podstatě udělat z automatického opakování nadstandardní a tudíž placenou službu?
Behemot

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky