Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Vaše návrhy a nápady

Re: Jaké funkce chcete a na jaké se těšíte v nové auktivě 3.0

Příspěvekod CrayXMP » 26 srp 2012 00:55

vpdiablo píše:přesně tak, a o to tu běží
jde především o ty méně svéprávné jedince a o ty co mají jen tu svou pravdu plus ty co si myslí že mohou klikat jak se jim zlíbí, ale neznamená to že nenastane situace kdy to využijí i ti poctiví a korektně se chovající obchodní partneři.

ano, a proto má Auktiva jedinečnou možnost nastavit pravidlo 1 či 3x dost! - prodejce odmítne prodat za dosaženou výherní cenu, či kupující odmítne 3x zaplatit a bude NADOSMRTI zablokován jeho možný nákup/prodej na Auktivě s tím, že se budou sledovat:

a) shoda příjmení a adresy
b) IC v případě podnikatele
c) telefonní číslo
d) email adresa
e) IP adresa - kde by se větší váha pro zablokování přikládala tomu, pokud by pocházela z rozsahu menšího, lokálního providera - oproti třeba UPC či Telefonicy

stoprocentně se to určitě uhlídat nedá, ale výše uvedené atributy by mohly celou řadu duplicitných registrací eliminovat. Ve svém důsledku je to spravedlivé a fér oproti oběma stranám.
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 26 srp 2012 08:37

Toto je problém, ale restrikce nakonec povedou spíše ke škodě než užitku. Dnešní doba a systém naučil lidi nezodpovědnosti. Oni někdy něco koupí, někdy zase ne. Pokud budeme odstřihávat každího, kdo si třikrát něco nekoupí, tak tu budou nakonec prodejci sami...
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 26 srp 2012 13:07

AVL + vpdiablo = nic ve zlém, Vy zde diskutujete, což je fajn,ale asi se nudíte :lol: Kdybyste měli větší prodeje , Vaše názory bych bral.Ale takto je to akademické mudrování o něčem co je mimo realitu. Když u mne někdo něco koupí a nezaplatí do určitého terminu= pošlu mu slušný email (jednou,dvakrát),případně mu zatelefonuji.
On totiž může být i v nemocnici.Nebo někteří s oblibou se vymlouvají, že jsou v zahraničí.Jednu paní jsem uhnal až po 1,5měsíci :!: Když ani ani toto nepomůže = DÁM SI JEJ NA ČERNOU LISTINU A ZARAZÍM PRO PŘÍŠTĚ U MNE JEHO PŘÍHOZY :lol: S negativy "úřaduji" opatrně, neb myslím na zadní "kolečka"= co kdyby ten partner
zmoudřel= pak by byl třebas zbytečně odstaven . A pak zase já již neměl prodej . Nic ve zlém, jen jsem Vám nastínil ,jak toto provádí praktik a ne teoretik, který se nudí.......... :drink:
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 26 srp 2012 18:17

Vratislave nic ve zlém, ale za celou dobu co jsem na různých aukčních serverech, jsem při nákupu ani při prodeji nikdy zaplatpánbůh nemusel řešit nezaplacení nebo nedodání zboží či texty už to nechci a podobně, přesto znám dost lidí kterým se to stalo.
Ostatně já bych je ani neřešil, nebude chtít prodat tak je zbytečné jej k tomu nutit, a to samé platí v případě že už nechce koupit, znovu opakuji nemá cenu ani význam někoho nutit dokončit obchod když nechce.
Myslím že nikdo nemá rád nějaké problémy při obchodu,tak proč řešit ještě ty nejbanálnější z nich, zbytečně okrádají uživatele nejen o čas,ale i o nervy.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 26 srp 2012 20:32

auktiva píše:Toto je problém, ale restrikce nakonec povedou spíše ke škodě než užitku. Dnešní doba a systém naučil lidi nezodpovědnosti. Oni někdy něco koupí, někdy zase ne. Pokud budeme odstřihávat každího, kdo si třikrát něco nekoupí, tak tu budou nakonec prodejci sami...

Uf! Čtu to už poněkolikáté..., a nevím, co si myslet. Neulítlo vám to?

...restrikce vede ke škodě než užitku...
...doba už je taková, lidé jsou nezodpovědní...
...bát se odstřihnout toho, kdo nedodržuje podmínky...

Z toho všeho cítím REZIGNACI na dodržování pravidel a pořádku. Podvádí se všude, tak proč se snažit omezovat to tady?

Je-li toto vážně váš postoj..., PAK JSEM VSTOUPIL DO ŠPATNÝCH DVEŘÍ. :( :!:
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 26 srp 2012 20:38

Nevím,jak jiní velkoprodejci ,ale já mám tak 1 problém na 1000 aukcí. Tak proč takovýma volovinama se pořád zabývat. Raděj přemýšlete, jak přetáhnout uživatele z odklepnuto(to uděláte lépe ), které již 2 týdny nejede :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 27 srp 2012 08:04

AVL68 píše:
auktiva píše:Toto je problém, ale restrikce nakonec povedou spíše ke škodě než užitku. Dnešní doba a systém naučil lidi nezodpovědnosti. Oni někdy něco koupí, někdy zase ne. Pokud budeme odstřihávat každího, kdo si třikrát něco nekoupí, tak tu budou nakonec prodejci sami...

Uf! Čtu to už poněkolikáté..., a nevím, co si myslet. Neulítlo vám to?

...restrikce vede ke škodě než užitku...
...doba už je taková, lidé jsou nezodpovědní...
...bát se odstřihnout toho, kdo nedodržuje podmínky...

Z toho všeho cítím REZIGNACI na dodržování pravidel a pořádku. Podvádí se všude, tak proč se snažit omezovat to tady?

Je-li toto vážně váš postoj..., PAK JSEM VSTOUPIL DO ŠPATNÝCH DVEŘÍ. :( :!:

Náš postoj je ten, že na všechno se musím opatrně. Lidi jsou nezodpovědní, takže musí být nastroje jak na tresty, když si předmět nekoupí, tak odměny, když dokončí obchod v pořádku. Prostě uživatel co dokončí 1000 obchodů bez problémů a pak 2x zakopne (i to se může stát) by trestán být neměl. To samé pokud někdo na začátku udělá pár chyb (třeba z neznalosti) a pak se začně chovat"slušně" tak by ho to také nemělo poznamenat do konce života.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 27 srp 2012 10:39

auktiva píše:Náš postoj je ten, že na všechno se musím opatrně. Lidi jsou nezodpovědní, takže musí být nastroje jak na tresty, když si předmět nekoupí, tak odměny, když dokončí obchod v pořádku. Prostě uživatel co dokončí 1000 obchodů bez problémů a pak 2x zakopne (i to se může stát) by trestán být neměl. To samé pokud někdo na začátku udělá pár chyb (třeba z neznalosti) a pak se začně chovat"slušně" tak by ho to také nemělo poznamenat do konce života.

To už je lepší. S tímto nemám problém souhlasit. Opatrnost a rozvaha na škodu není, pokud jejím výsledkem není závěr: nic nedělat, kaziče nechat být!
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 27 srp 2012 15:58

AVL68 píše:
auktiva píše:Náš postoj je ten, že na všechno se musím opatrně. Lidi jsou nezodpovědní, takže musí být nastroje jak na tresty, když si předmět nekoupí, tak odměny, když dokončí obchod v pořádku. Prostě uživatel co dokončí 1000 obchodů bez problémů a pak 2x zakopne (i to se může stát) by trestán být neměl. To samé pokud někdo na začátku udělá pár chyb (třeba z neznalosti) a pak se začně chovat"slušně" tak by ho to také nemělo poznamenat do konce života.

To už je lepší. S tímto nemám problém souhlasit. Opatrnost a rozvaha na škodu není, pokud jejím výsledkem není závěr: nic nedělat, kaziče nechat být!

Asi tak, to by právě řešil všechno automat a až při překročení nastavených parametrů by otravoval adminy že zde není něco vpořádku. Vše je otázkou nastavení, které se dá vyladit během provozu, důležité je nastavit ten prvotní stav a pak jen upravovat jednotlivé parametry, nikdy nic nejde hned.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod drobek47 » 19 říj 2012 08:02

Vratislave další:
vpdiablo píše:Z mého pohledu mi chybí 24h cyklus aukce. Ted ji spustím a přesně za xx dní v přesně tuto dobu aukce zkončí, pokud se neprodá a bude mít automatické opakování, tak se automaticky spustí třeba následující den, ale ve stejný čas jako napoprvé.
drobek47

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky