Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Provize a poplatky

Vaše návrhy a nápady

Re: Provize a poplatky

Příspěvekod vpdiablo » 04 lis 2011 16:59

Behemot píše:Ale jo, to je dobrý nápad. V podstatě udělat z automatického opakování nadstandardní a tudíž placenou službu?

Plus to ještě nějak nakombinovat i s dalšími omezeními a naopak i výhodami, aby to pro ty co prodavaji bylo výhodné a pro ty co to jen točí dokola bylo otravné a nevýhodné. Samozřejmě prvotní podmínkou je rozjetý server kde se prodává a nakupuje, jinak je to omezující i pro normální prodejce.
Ale o toto se může připravit dopředu , když bude potřeba nasadit, když nebude potřeba tím lépe, protože jakmile bude dostatečná nabídka tak se v ní ty předražené kousky ztratí, ale zatím je to obráceně a i to může kupující odrazovat.
PS: prostě nejvíce práce z mého pohledu udělá dostatečně velká a široká nabídka, nevyřeší vše ale odvede největší kus práce.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod LiborH » 04 lis 2011 19:13

Vážení přátelé,kteří toužíte po poplatcích III :roll:

jak jsem si všiml,největší diskutéři a propagátoři poplatků zde nic nevystavují,neprodávají a většinou ani nic nekoupili.Doporučil bych Vám,nechte si ty Vaše návrhy o poplatcích na pozdější dobu,až zde budete mít stovky a nebo tisíce položek v nabídce a bude se Vás každá taková změna přímo týkat.Prozatím by stačilo,kdyby jste nabídli co máte doma k prodeji,když tak vehementně diskutujete a prosazujete poplatky tady na Auktivě.
Ještě k jedné věci bych se rád vyjádřil.Často se v diskuzi oběvuje (a přišlo to z Odklepnuta )- název " Nepotřebný balast" Pro někoho to může být stará pohlednice,známka,nebo odznak,pro někoho nošené hodinky,staré rádio,pro někoho tranzistor,lampa,trafo atd...Nechte to laskavě na posouzení kupujících,co je pro ně zajímavé a co ne.Vy,kteří tohle sousloví "Nepotřebný balast " používáte se hlavně starejte o to,ať zde máte nějakou nabídku.

P.S. Mám za to,že Auktiva je právě tam kde je proto,že je to tady bez poplatků a pokud někdy v budoucnu k nějakým změnám dojde,nechal bych to na majiteli,on jistě ví co potřebuje udělat.
Zavedením poplatků na Odklepnuto ke kterému před časem 2x došlo se nákup a prodej v podstatě zastavil a mělo to za následek totální odliv prodávajících a kupujících.Proto také Odklep zase všechny poplatky zrušil.
Tak se mějte a nic ve zlém LiborH :D
LiborH

Příspěvekod vpdiablo » 04 lis 2011 20:52

LiborH píše:Vážení přátelé,kteří toužíte po poplatcích III :roll:

jak jsem si všiml,největší diskutéři a propagátoři poplatků zde nic nevystavují,neprodávají a většinou ani nic nekoupili.Doporučil bych Vám,nechte si ty Vaše návrhy o poplatcích na pozdější dobu,až zde budete mít stovky a nebo tisíce položek v nabídce a bude se Vás každá taková změna přímo týkat.Prozatím by stačilo,kdyby jste nabídli co máte doma k prodeji,když tak vehementně diskutujete a prosazujete poplatky tady na Auktivě.
Ještě k jedné věci bych se rád vyjádřil.Často se v diskuzi oběvuje (a přišlo to z Odklepnuta )- název " Nepotřebný balast" Pro někoho to může být stará pohlednice,známka,nebo odznak,pro někoho nošené hodinky,staré rádio,pro někoho tranzistor,lampa,trafo atd...Nechte to laskavě na posouzení kupujících,co je pro ně zajímavé a co ne.Vy,kteří tohle sousloví "Nepotřebný balast " používáte se hlavně starejte o to,ať zde máte nějakou nabídku.

Potrefená husa se vždycky ozve, my nepřestaneme toužit po poplatcích, které mají zajistit jediné, aby příchozí potencionální kupující neobrátil oči v sloup při pohledu na ty nehorázný ceny a stále se opakující a neměnné zboží a nešupajdil pryč dříve, než se tady rozkouká. Zaplaťte si E-shop a uvidíme jak dlouho Vám to vydrží. Vystavovat na náklady někoho jiného umí každej, ale běda, když si za to má zaplatit, jeeejej to je nářků, to je křiku, to je protestů, jen aby bylo kde se roztahovat na úkor jiných. Není divu že pak nevadí že se to několik let točí nestále stejný krámy dokola, a VY při tom množství vystavených aukcí více jak 9 000, by jste měl prodávat stovky aukcí měsíčně, a pak by byl Váš pobyt na aukčním portále přínosný nejen VÁM, ale i majitelům kteří vám tady poskytují takový prostor.
TO ALE NEZNAMENÁ, ŽE BY SEKCE SBĚRATELSTVÍ NEMOHLA MÍT VÝJIMKU, přeci jen sběratelství je specifický obor a každý kousek má někde jednou za čas svého kupce a přesto také záleží i na ceně. Ale věřím že, 90% prodejců spotřebního zboží nebude mít problém s tím že oni musejí platit a sběratelé třebas ne nebo jen mizivé procento, důvod je prostý sběratelé nekazí jméno prodejcům spotřebního zboží ani jméno aukčnímu portálu že nabízejí předražené spotřební zboží. Takže prosím místo aby jste se neustále zaměřovali na paušalizování poplatku pro všechny a hned ve všem viděli třídní nepřátele sběratelů, zaměřte se tímto směrem to jest výhodné podmínky pro sběratele, kteří dle mého názoru aukčnímu portálu neškodí, navíc i filatelista(či jiný sběratel) potřebuje někdy nový/použitý mobil, rychlovarnou konvici, nebo novou lupu s led světlem případně jiné serepetičky k životu. Takže místo protestů udělejte návrh směrem pro výhody sběratelům, ostatně bez nich by konkurenční servery ani nevznikly, i to debilní aukro povstalo z aukcí sběratelů, ale brojit proti poplatkům pro kategorie, které se bez omezení pro vychcánky a nenažrance neobejdou, jinak jsou odsouzeny k zániku, je podřezávání větve celýmu portálu.
vpdiablo

Příspěvekod tajtrlik » 05 lis 2011 11:56

vpdiablo ty seš teda případ,asi se docela nudíš co :D
Na Aukru furt opakuješ jak odcházíš a pořád jsi tam,tady zas je z tebe Ferda mravenec a Brouk pytlik ,co tak delat radsi neco uzitecnyho,treba vystavit nejake veci aby se to napred rozjelo a pak rozumuj na poplatkama a pod. :lol:
tajtrlik

Příspěvekod Vratislav16 » 05 lis 2011 12:30

Před 2 roky prezentoval své rozumy na odklepnuto (vpdiablo= zajímavé je ,že všude jen mudruje,nic nekupuje a neprodává) .... až odklep doklepal :lol: a pak stejně poplatky za vložení aukcí zrušil+ zrušil i diskusi. Mnozí prodejci se tam vrátili , ale kupci ne :!:
Takže =jen souhlasím s tajtrlíkem :pivo: a je třeba nějakou dobu počkat a auktiva má určitě nějakou vizi pro budoucnost. :!:
Vratislav16

Příspěvekod vitmalinovsky » 05 lis 2011 12:55

V úvodu svého vstupu děkuji uživatelům Vratislav16 a LiborH za zveřejněné příspěvky, s nimž se zcela ztotožňuji.

Za sebe mohu říci jen to, že:
- s případnými budoucícmi poplatky za provizi z prodeje Auktivě jednoznačně souhlasím;
- v případě zavedení poplatků za vystavení a opakování aukcí zvážím opuštění portálu (a asi nejen já).

"Uživatelé" typu vdiablo a jim podobní se zřejmě nedokáží bavit jinak než hloupým provokováním postaveným na nesmyslných argumetech, rozvracením dobře fungujícího systému a přátelsky naladěné komunity a navíc si nekompetentně a samozvaně dovolují sami definovat co je mezi aukcemi "balast" a co je předražené (což je vskutku nehoráznost), aniž by se byli schopni jako řádní uživatelé-prodejci prezentovat - tedy prodávat (a/nebo kupovat). Skoro to až vypadá, jako by byli konkurenčními portály najati k provádění diverze.

Během mého působením na Auktivě jsem se přesvědčil, že její tým je tvořen mimořádně profesionálními, rozumnými a vstřícnými lidmi, kteří pozorně sledují veškeré dění ve svém oboru a že se rozhodně nedopustí fatálních chyb, jichž se dopustila konkurence (a některá na ně i dojela…), a proto nemám obavy, že by se názorům výše zmíněných křiklounů přikládal jakýkoliv větší význam.
vitmalinovsky

Příspěvekod Caruso-A1 » 05 lis 2011 14:19

vitmalinovsky píše:Za sebe mohu říci jen to, že: - s případnými budoucícmi poplatky za provizi z prodeje Auktivě jednoznačně souhlasím; - v případě zavedení poplatků za vystavení a opakování aukcí zvážím opuštění portálu (a asi nejen já).

Správně napsáno a lze jen souhlasit. Provize z prodeje ve výši nula je nutná, nebo minimálně velice vhodná pro aktivní a rychlý rozjezd portálu (ze začátku nebude vystavování a prodej pro prodejce příliš efektivní a bude představovat zejména ztrátu času). Naopak rozumná provize je nutná v době, kdy je portál úspěšný a vede si na trhu dobře. Je to pak otázka přežití. Každý, kdo nějaký čas podniká, tohle jednoznačně chápe.
Není všechno aukro, co se třpytí
Caruso-A1

Příspěvekod ancovicka-nails » 05 lis 2011 15:07

Caruso-A1 píše:
vitmalinovsky píše:Za sebe mohu říci jen to, že: - s případnými budoucícmi poplatky za provizi z prodeje Auktivě jednoznačně souhlasím; - v případě zavedení poplatků za vystavení a opakování aukcí zvážím opuštění portálu (a asi nejen já).

Správně napsáno a lze jen souhlasit. Provize z prodeje ve výši nula je nutná, nebo minimálně velice vhodná pro aktivní a rychlý rozjezd portálu (ze začátku nebude vystavování a prodej pro prodejce příliš efektivní a bude představovat zejména ztrátu času). Naopak rozumná provize je nutná v době, kdy je portál úspěšný a vede si na trhu dobře. Je to pak otázka přežití. Každý, kdo nějaký čas podniká, tohle jednoznačně chápe.

souhlasím s panem Malinovským i Carusem, a ti co mají pocit, že bez poplatků to nejde, at si zůstanou na aukru, platí poplatky jak mourovatí a nechají si kálet na hlavu
tady je velice příjemné a rozumné prostředí, chápavý a vstřícný majitel a ti ci jsem přešli - tedy někteří - místo aby nabídli své zboží a snažili se auktivu rozvíjet, tak jen šťourají a remcají
budme tedy rádi, že auktivu máme, že tu můžeme prodávat a nakupovat a místo remcání rozšiřujme povědomí o auktivě
ancovicka-nails

Příspěvekod vpdiablo » 05 lis 2011 16:35

tajtrlik píše:vpdiablo ty seš teda případ,asi se docela nudíš co :D
Na Aukru furt opakuješ jak odcházíš a pořád jsi tam,tady zas je z tebe Ferda mravenec a Brouk pytlik ,co tak delat radsi neco uzitecnyho,treba vystavit nejake veci
Jaké Vy mi nějaké dáte, já bohužel vystavuji jen to co už nepotřebuji a nerozdám to bráchovi, sestře nebo někomu jinému z rodiny a pokud je mi to líto vyhodit do popelnice, že by to mohlo někomu posloužit.
tajtrlik píše:aby se to napred rozjelo a pak rozumuj na poplatkama
mě nevadí zaplatit poplatky, platím si za prostor na serveru to jen vy a vám podobní by chtěli všechno zadarmo a namastit si kapsy pomocí prostředků jiných
tajtrlik píše:a pod. :lol:

A vůbec kupující nemůže mít svůj názor ??
Kupující se musí prohrabávat tunama sajrajtu, aby se doklikal k tomu co chce koupit ??
Nemusí prostě se sebere a pude o dům dál, jenže to zabedněnec jako vy nikdy nepochopí, pro vás je nejdůležitější jediná věc nic nedat a jen brát, i ta pijavice pro svého hostitele udělá více než jste pro kohokoliv schopen udělat Vy.
To že momentálně nevystavuji neznamená že k vystavení nic nemám, ale jsou to starý krámy a nemyslím že je potřeba to sem dávat byť za nízkou cenu, kdy to značně prodraží nehorázné poštovné takže i za bůra to bude neprodejné, a narozdíl od Vás něco pro přesun uživatelů aukra směrem na auktivu dělám, jedinej kdo má blbý kecy a předražený aukce jste tady vy, jo taky by se mi nelíbilo kdybych nemoh zadara pár let vystavovat a čekat až se nějakej blbec najde a koupí, ale jak jsem řekl pro kategorie SBĚRATELSTVÍ se to nemusí vztahovat, ale pro spotřební zboží je to jediná cesta, nebo vy snad taky zaplatíte o pár set korun nebo i o tisíce více jen proto že si to koupíte na auktivě, nebo se porozhlednete kolem a půjdete tam kde je cena za stejnou věc nižší a případně si koupíte použitou rok starou věc za cenu nové, aby jste podpořil chudáčka nenažranýho prodejce, kerej neví co by si za to řek. Mě jako kupujícího nezajímá kolik za to zaplatil když to kupoval, mě zajímá kolik daná věc stojí ted a zda si koupim novou nebo použitou pak záleží na nabídce prodejce a to tady zatím vůbec ve prospěch auktivy a k tomu aby se sem kupující vracel pro nákupy nevyznívá, bohužel je to spíše naopak.
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 05 lis 2011 16:44

Vratislav16 píše:Před 2 roky prezentoval své rozumy na odklepnuto (vpdiablo= zajímavé je ,že všude jen mudruje,nic nekupuje a neprodává) .... až odklep doklepal :lol: a pak stejně poplatky za vložení aukcí zrušil+ zrušil i diskusi. Mnozí prodejci se tam vrátili , ale kupci ne :!:
Takže =jen souhlasím s tajtrlíkem :pivo: a je třeba nějakou dobu počkat a auktiva má určitě nějakou vizi pro budoucnost. :!:

Odklep doklepal proto, že je majitel trotl a mozek mu příroda zapomněla jaksi nadělit, dodnes mi tam visí cca 300 stovky na účtu ještě z doby kdy jsem se snažil odklepnuto podpořit. A to jestli jsem prodával nebo neprodával si může každej zjistit sám, nick je stejný. Odklep dojel právě na to že se tam válí ze 130 000 aukcí 90 000 neprodejnýho a předraženýho zboží. Žádnej kupující s pidigramem šedý kůry mozkový se nebude vracet tam kde je předraženo, ale to zase nedochází Vám. Takže si s tajtrlíkem podejte ruce a běžte si vystavit další aukce.
vpdiablo

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky