Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Náklady na dopravu

Vaše návrhy a nápady

Re: Náklady na dopravu

Příspěvekod auktiva » 16 pro 2011 23:09

Víme o tom, ale pro prodejce je jedno jestli dá na poště to či to, takže je jen na kupujícím co si od prodejce objedná. pro prodejce je tedy zbytečné to vyplňovat 2x, stačí pro to jen jedna položka.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 17 pro 2011 15:27

auktiva píše:Víme o tom, ale pro prodejce je jedno jestli dá na poště to či to, takže je jen na kupujícím co si od prodejce objedná. pro prodejce je tedy zbytečné to vyplňovat 2x, stačí pro to jen jedna položka.

No znate to pro někoho je cenovy rozdil 9kč nepřekonatelný, prodejci by mohli vyprávět. Jde spíše o to že někdo si pro ten balík skutečně dojde pouze na poštu a někdo ho prostě chce doručit pouze domu, alespon tak chápu rozdíl v té službě, na poštu znamená že si jej vyzvednete pouze na poště a rozvážka jej nerozváží, a do ruky znamená že vám jej musí doručit domu, protože na poště si jej vyzvedávat nehodláte, i proto je to dodání do ruky dražší.
Pokud jde o mne ja si vystačím s doporučenou zásilkou, doporučeným balíkem a cenným balíkem. ;)

No vzhledem k tomu že se tu stejně nikdo moc nevyjadřuje,krom nás pravidelných obihačů fora, tak budou prodejci rádi za to co budou mít, nejsou připomínky tak je to asik dobre reseni. Kdyby šlo všechno tak lehce to by byla paráda. 8-)
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 18 pro 2011 00:49

sluzba bude upravitelna takze neco tam dame a v pripade potreby pridame dalsi
Obrázek
auktiva

Příspěvekod gaston13 » 18 pro 2011 01:23

auktiva píše:sluzba bude upravitelna takze neco tam dame a v pripade potreby pridame dalsi

Tento příspěvek bude vložen za půl hodiny. Není to rozbitý ? :) :roll:
Vždy, když mě posere holub, děkuji Bohu, že nedal křídla i krávě...
gaston13

Příspěvekod auktiva » 18 pro 2011 01:30

Nám to čas ukazuje správně, nejspíše mate v profilu špatně nastaven zimni čas.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod gaston13 » 18 pro 2011 02:27

auktiva píše:Nám to čas ukazuje správně, nejspíše mate v profilu špatně nastaven zimni čas.

To jsem zkoušel a pořád mi to ukazuje hodinu navíc, ať dám letní, nebo zimní čas.
gaston13

Příspěvekod Vratislav16 » 18 pro 2011 07:27

Zdravím = gastone dole na liště musíte mít=Obsah fóra:Tým • Smazat všechny cookies z fóra • Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina.... jinak Vám to bude ukazovat jiný čas napsané diskuse. Ale to je odbočení téma tohoto vlákna :lol:
Vratislav16

Příspěvekod gaston13 » 18 pro 2011 07:45

Vratislav16 píše:Zdravím = gastone dole na liště musíte mít=Obsah fóra:Tým • Smazat všechny cookies z fóra • Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina.... jinak Vám to bude ukazovat jiný čas napsané diskuse. Ale to je odbočení téma tohoto vlákna :lol:

Úplně blbej nejsem, jen jsem to špatně napsal :D
Samozřejmě to mám nastavené takto, ale pořád to ukazuje o hodinu víc. Třeba vaše odpověď byla prý v 9.27.
Zkoušel jsem nastavit + 2 hodiny a bylo to stejné. :mrgreen: Asi zkusím jiný prohlížeč, nebo se s tím naučím žít. :lol:
gaston13

Příspěvekod auktiva » 18 pro 2011 10:05

jak rikame, nastavte si zimni cas (tedy vypnete letni), to Vam tu hodinu vykompenzuje
Obrázek
auktiva

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 18 pro 2011 12:20

vpdiablo píše:
auktiva píše:Myslíte něco takového?

Obrázek

toto je takřka neproveditelné, nebo jen s příliš vysokým příplatkem za dobírku. Nesmíte zapomínat že příplatkem dobírkovného výpočet ceny nekončí, je třeba započítat i cenu složenky podle předpokládané částky kterou bude pošta od kupujícího vybírat a i typ (cenu) složenky podle toho jakým způsobem bude vyplácena.
Cenné psaní může jít taky na dobírku, vlastně kromě osobního předání může být vše na dobírku a příplatkem o standardní výši to nelze řešit, dobírka musí být spočítána prodejcem jako celkový náklad na odeslání daného konkrétního balíku.

Predpokladam, ze vysi priplatku za dobirku bude urcovat prodavajici pro konkretni aukci, tak v cem je problem? ;) Predpokladam, ze cele tema je o cenach co definuje prodejce pro sve aukce...

Cena slozenky je soucasti sluzby dobirka (jde jen o to, zda prodejce chce platby na ucet, nebo do schranky) -> opet si sam vyplni priplatek +40 nebo +50 (nebo jine vhodne cislo). Necekam, ze bude prodejce ktery zakaznikovi nabidne vyber mezi dobirkou se slozenkou A a se slozenkou C (nehlede na to, ze dobirka na ucet (A) je levnejsi...). Jak je odeslana vyhra jako takova (cenne psani, doporucene psani, balik... ) nema na dobirkovy priplatek vliv! Mrknete se na
http://kzas.ceskaposta.cz/CleanForm.action
a zkuste si to pro nejakou zasilku s konkretni hodnout - dobirkovy priplatek bude vzdy stejny (vyjma OB/EMS, zatizenych DPH). Predpokladam, ze totez si prodejce vyplni do konkretni aukce.

Takze znovu, priplatkem o vysi specifikovane prodejcem pro danou aukci to jde resit velmi jednoduse. Osobne si skoro dokazu predstavit i pevny priplatek specifikovany prodejcem pro vsechny jeho aukce, ale to uz je zbytecne komplikovane na aukcni server..

Posledni parametr, ktery urcuje poplatek za dobirku je castka - to ale u opravdovych aukci stejne predem nevite, takze musite udelat odhad a pokud se predmet vydrazi za cenu o par tisic vyssi, asi prekousnete par petikorun za dobirku, ne? ;-) Stejna situace je i u ceny za odeslani baliku pri jeho pojistovani.... ani zde nebudete predem presne vedet kolik bude odeslani stat, a musite pocitat s tim ze pri dobre cene (vyrazne prevysujici odhad) Vam cena za balik naroste...

PS: A tak, jak jsem psal ze by podle me mohl vypadat formular prece nic nebrani tomu aby prodejce vyplnoval manualne kazdou castku zvlast... jen bude vic psat.
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky