Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Náklady na dopravu

Vaše návrhy a nápady

Re: Náklady na dopravu

Příspěvekod vpdiablo » 18 pro 2011 16:02

Já pořád nechápu proč to rozdělovat když i vy sám tvrdíte že ta částka je pořád zhruba stejná, tak proč dávat ke každému druhu balíku ještě sólo dobírkový příplatek, když to může být pod jedním jediným typem doručení s názvem dobírka.
Nevim už jak jinak to napsat aby jste to pochopil, proč to dělat složitě ,když to může být jednoduché, proč vytvářet x dobírek když stačí jedna.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 18 pro 2011 21:09

Takze pak budu mit aukci s nasledujicimi moznostmi

cenne psani - 55.- (pro ty co nikam nespechaji)
obchodni balik - 130.- (pro ty co chteji zbozi hned)
dobirka - 115.-

a co ta dobirka znamena? Ze to poslu jako cenne psani na dobirku? Nebo ze to poslu jako obchodni balik na dobirku? Pokud cenne psani, tak jak nabidnu dobirku tem co spechaji? Pripadne naopak?
Proto jsem to navrhoval rozdelit a dat do prehledne tabulky. Predchozi navrh mit to jako priplatek u zvoleneho druhu platby byl pokud vim zamitnut, protoze by to matlo uzivatele... tohle je mnohem lepsi. V cem Vam to prijde neprehledne a komplikovane?

zpusob zaslani - cena pri platbe predem - cena s dobirkou
cenne psani - 55 - 115
obchodni balik - 130 - 180

a jen pro jistotu - dobirkovy priplatek je stejny. Ne celkova cena kterou zaplatite na poste - ta bude zalezet od toho, JAK predmet poslete.
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod auktiva » 18 pro 2011 21:57

Asi je to myšleno tak že se dá dobírka třeba 50 Kč a ta se připočte ke všem možnostem, nebo tak jsme to alespoň pochopili my.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 18 pro 2011 23:25

auktiva píše:Asi je to myšleno tak že se dá dobírka třeba 50 Kč a ta se připočte ke všem možnostem, nebo tak jsme to alespoň pochopili my.

No pokud bude u aukce napsana cena za dopravu a potom priplatek za dobirku takto

Balík do ruky ... 90,- kč
Balík na poštu ... 75,- kč
Dobírka ... 45,- kč

tak vsichni kupujici budou psat poslete mi to na dobirku, za tech 45.-....

Ale pokud se to zada jako priplatek (a bude to tak nazvano) a zobrazi tak jak jsem psal, pak je to presne to o co mi slo ;-)
Jen me pri cteni popisu od Diabla prislo, ze to prave jako priplatek nemysli...
www.pojezdy.eu

Příspěvekod auktiva » 18 pro 2011 23:45

myslíme že výsledek by měl vypadat jako tabulka co jsme již zde posílali.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 19 pro 2011 00:05

ano to je rozumne
www.pojezdy.eu

Příspěvekod vpdiablo » 20 pro 2011 00:43

a ja se necham překvapit, jelikož věřím že to nakonec dopadne dobře a formulář bude dokonalej ... to jest každý si vybere právě tu svou možnost kterou nabídne kupujícímu. :pivo:

PS: ja opravdu celou dobu propaguji jen jednu položku jako dobírku, moje řešení je dobírka pouze s jednou cenou tak aby byla pokryta nejdražší možnost zaslání. Pojezdy má jemnější dělení, kdy cena za dobírku bude korenspondovat s cenou základního typu odesílaného balíku. Nicméně to chce zjistit přesně k jakému typu zásilky/balíku lze připočítat dobírku a k jakému nikoliv, i když myslím že jde ke všem, raději bych to ověřil, aby pak kupující nechtěl službu která nejde nakombinovat.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 20 pro 2011 13:29

VPDiablo: dobirka jde priradit ke VSEM REGISTROVANYM zasilkam. Neni treba overovat, chodim na postu uz dlouho, ale pokud chcete, staci si otevrit formular posty pro online vypocet cen za zasilku...
Z logickych duvodu nejde k obycejnym zasilkam a obycejnym balikum. Obdobne nejde k zasilkam mimo uzemi CR/SR, ale to asi je tady dost jedno.

Zakladni priplatek je stejny, nicmene v pripade O.B., EMS a zrejme i novych balikovych sluzeb budou muset neplatci DPH pripocitat jeste 20% DPH. To je ~6Kc a stejne zakazniku co chteji OB bude minimum kvuli cene, predpokladam ze se to navic tyka spise prodejcu novych veci a ti si to rozpocitaji mezi ostatni zasilky... stejne jako si do ceny za dobirku musi bohuzel rozpocitat postovne za obcasne nevyzvednute zasilky.

V praxi stejne bude u aukce vyber dopravy dost omezen, obvykle se to zredukuje na

1/ obycejne / doporucena zasilka -> znamky, pohledy, drobnosti... jedna ci dve knihy, par casopisu...
2/ doporucena zasilka / cenne psani -> drazsi, ale stale drobnosti (cennejsi znamky, mince, ... a to co se vejde do obalku vysky 5cm, pripadne A4 plastove obalky)
3/ obycejny balik / doporuceny balik -> rozmernejsi levne veci (vice knih, casopisu... hrnicky, atp co se nevejde pod 5cm vysky)
4/ doporuceny balik / cenny balik -> rozmernejsi veci (modely, drazsi domaci elektronika...)

a eshopy si k 2/ a 4/ prihodi obchodni balik, EMS nebo nejakou PPL a spol.
Rozdil v cene pak bude podstatny hlavne v teto kategorii (jinak jde o rozdil v radu 10Kc mezi odpovidajicimi moznostmi...)

Hlavne at je to prehledne a jasne pro zadavatele i zakaznika, my uz se s tim pak nejak popereme.
www.pojezdy.eu

Příspěvekod CrayXMP » 04 led 2012 01:40

auktiva píše:myslíme že výsledek by měl vypadat jako tabulka co jsme již zde posílali.

Myslím, že zde zazněla celá řada návrhů - ale v podstatě se opakuji: pokaždé to je o tom, jak učinit položku v nabídce dopravy "co nejbližší k dané zasílané položce" + využít všech možných atributů nabízených poštou.

Hodně prodejců zde (stejně jako my), provozuje své vlastní e-shopy a ti vám řeknou, že "čím více možností dopravy nabídnete - tím více problémů s kupujícími si přiděláte". Ono to není jenom o tom, že lidé "nečtou" omezení daných zásilek, já sám např. až do doby před dvěma lety netušil rozdíl mezi "cenným balíkem" a "doporučeným balíkem", podmínkami, odkdy musíte balík ovázat provazy pokud nemá chlopně atd.. - to vše má v malíčku kolega, co chodí dennodenně na poštu.. a čekáte od kupujících, že se v tom vyznají lépe než prodejci??

JAK NESKUTECNE POŠETILE!!!
(- můžete argumentovat tím, že jejich neznalost je jen jejich problém - ale ve skutečnosti se to stane problémem prodávajích, až si začnou neoprávněně stěžovat)

Já navrhuji udělat systém velice FLEXIBILNI, ZAKLADNI, PRI ZEMI - S minimem možností!!!

A) první skupina, tzv. "běžné zásilky jednoho prodaného kusu"
- balík bez dobírky - X kč
- balík s dobírku X kč
- máte-li jiné požadavky na dopravu, kontaktujte prodejce

B) KUMULATIVNI POSTOVNE U VICE PREDMETU
a) balík do X kg do X hodnoty (např. do 5 kg do 5000 udané hodnoty) - x Kč
b) balík na dobírku do X kg do X hodnoty (stejné, do 5 Kg do 5000 kč hodnoty) x Kč
c) máte jinéí rozměry, váhu atd.. ? k,ontaktujte prodjce
'
KRVA!! můžežete něco udělat s tím , abyc se mi řádka psaného textu pořád neschovávala v MSIE 8 "!!!!
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 04 led 2012 01:44

To mě NESKUTECNE DERE!!! že nejste schopní daný problém ani po X měsících vyřešit!! už jsem na něj upozornoval v minulosti, že při určité délce psaného textu kurzor uskakuje o cca 3 řádky nad aktuální pozici psaného textu a aktuální řádka je totálně "neviditelná" - skrýtá - pod okrajem vnitřního MSIE okna.

takže pokračování:

Kupující jsou neznalí fines pošty. TECKA. Cím více možností dostanou - tím hůře pro prodávající. TECKA. Rozdíl mezi balíkem s hodnotou 2000 kč + váha 2 Kg oproti 5000 kč a váha 5 Kg je řádově asi 12 kč? Zanedbatelná částka - stačí se podívat na poštovné u každého druhého e-shopu.

aby se nicméně kupující necítil neoprávněně ukřivděn na svých právech, můžete mu nabídnout pole "doprava dohodou" - které by musel vyplnit před svým příhozem (a v případě akceptace prodejcem), by měl možnost přihodit na samotnou aukci - jinak platí podmínky prodejce.
CrayXMP

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky