Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Vaše návrhy a nápady

Re: Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Příspěvekod vpdiablo » 04 črc 2012 17:02

auktiva píše:CrayXMP: Prosím, napište nám mail z nějakého funkčního emailu který používáte na info@auktiva.cz. Toť vše. To co zmiňujete jsou soukromé zprávy na fóru. Děkujeme

Možná by nebylo od věci napsat, který že to konkrétní email je přeplněný, jak na to dotyčný uživatel přišel, nebo zda se jedná o Vámi zjištěný stav při pokusu o kontakt na daném emailu, atd atd atd, pak vznikají zbytečné dohady z nepřesně formulovaného problému, který navíc nemusí být nutně na straně osoby příjemce.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 04 črc 2012 22:21

A není jednodušší, když jsme ho zde zastihli a požádali, aby nám prostě napsal z platného a funkčního emailu? Schránka mohla být mezitím vyprázdněna, nebo určitě používají i jiné emaily. My jen předáme zprávu kupujícímu a všichni budou spokojeni. Navíc to mohlo být dávno vyřešeno bez dlouhého dohadování a zjišťování (což byl náš úůvodní záměr).
Obrázek
auktiva

Příspěvekod CrayXMP » 04 črc 2012 23:51

auktiva píše:
CrayXMP píše:
auktiva píše:CrayXMP: Prosím, napište nám mail z nějakého funkčního emailu který používáte na info@auktiva.cz. Toť vše. To co zmiňujete jsou soukromé zprávy na fóru. Děkujeme

já bych ale raději, abychom to vyřešili "veřejně" zde. Máte něco proti tomu?

Nejedná se o veřejnou záležitost, ale budiž, dořešte si prosím položku id 300517, děkujeme.

tak abychom to NEJAK DORESILI..

a) dnes mi v reakci na Vaši eskalaci v tomto vlákně poslali email vpdiablo a vratislav16. nevím, jakou adresu použili, ale přišel mi HTML email ve formátu Auktivy. Vzápětí jsem jim na jejich emaily odpověděl - a dostal zpět jejich odpovědi

b) naprosto vylučuji a ohrazuji se proti stížnosti "přeplněný mailbox". Používáme firemní exchange 2007, na nějž je pochopitelně nasměrována i adresa užitá při registraci na Auktivě. User mailboxes nevyužívají žádné předdefinované kvoty, velikosti příchozích e-mailů jsou "rozumně" omezeny na 50 MB, velikost Exchange 2007 dbase je prakticky neomezená a odvíjí se pouze od dostupného místa na serverových discích (takový je koncept Microsoftu), kde jsou stovky GB volného místa. Jako programátoři víte, že mail server při nedoručení generuje NDR zprávy a podle RFC kodů se dá naprosto JASNE zjistit, proč zpráva nebyla doručena.. proč nějaký takový nehodíte do placu místo naprosto zbytečného "mlácení slámy"? My jsme danou zprávu týkající se zmíněné položky nedostali - ať za tím stojí cokoliv - RBL listy, antispam nastavení, gateway treshhold settings či třeba zrovna nedostupnost mail serveru.

rozhodně bych ale uvítal, pokud byste svou energii věnovali něčemu přínosnějšímu, než DVA DNY ROZEBIRAT tento problém.. . <B>ostatně. .kdo ví? možná bychom si i všimli toho, že jsme prodali nějaké zboží, kdybychom se přihlašovali do systému a zajímalo nás to.. což se za současného stavu opravdu neděje</b>
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 05 črc 2012 00:00

CrayXMP píše:rozhodně bych ale uvítal, pokud byste svou energii věnovali něčemu přínosnějšímu, než DVA DNY ROZEBIRAT tento problém.. . <B>ostatně. .kdo ví? možná bychom si i všimli toho, že jsme prodali nějaké zboží, kdybychom se přihlašovali do systému a zajímalo nás to.. což se za současného stavu opravdu neděje</b>

Ano, to bychom také uvítali. Kdybyste nám poslal email rovnou, když jsme Vás žádali, nemuseli jsme to 2 dny řešit! Pokud Vás nezajímá jestli prodáváte nebo ne, tak tu opravdu ztrácíme čas a můžeme server zabalit.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 05 črc 2012 08:38

CrayXMP= již asi na nás všechny působí letní vedro. POČÁTEK JE ZDE = nebyl jste schopen se spojit s výhercem Vaší aukce ze dne 21.6.2012= viz : http://www.auktiva.cz/show_item.php?id=300517
Takže dle mého názoru si tento kupec( Tonda115) asi stěžoval adminům AUKTIVY, že se přes email ( který dostal s oznámením výhry) nemůže s Váma spojit. To je zřejmě prvopočátek NEDOROZUMĚNÍ. Takže se laskavě spojte s tímto kupcem a možná dalšími, kteří se s Váma asi nemohou spojit. Toť má domněnka. Zbytečně zde plýtváme síly nad nějakým NEDOROZUMĚNÍM :lol: :lol: :lol: :!: a PAK TO VYPADÁ, ŽE JSME VŠICHNI , CO ZDE DISKUTUJEM = BLBCI :!: Jenom proto, že prodejce a kupec se nemohou spojit emailem , neb telefonem. A pak zbytečně napíšete takovýto pitomý název tohoto vlákna .Mějte se fajn , jdu se nějak zchladit,abych nenapsal nějakou další pitomost do tohoto vlákna s tak blbým názvem ( půl roku práce.... a kupec + prodejce si neumí vyřešit problém komunikace mezi sebou) :pivo:
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 05 črc 2012 10:48

Je to pořád o tom, že vprvopočátku nebyl přesně definován problém i s podrobnostmi a stále se tu vše řeší jen na základě dohadů a předpokládaných skutečností a to je špatně.
Dříve když jsem koučoval diskuzi v reálném čase, kde mohlo najednou diskutovat i 50-100 lidí na chatu(mohlo jich být i více), jsem měl jedno heslo...
"umlátit důkazama"
pak není prostor ani na když, cokdyby,jestli a podobné předpoklady, stojí proti sobě pouze holá data a skutečnosti tak jak je zaznamená konkrétní HW a SW.
Mě se třeba stalo, že mi po roce přišli zpět nějaké emaily jako nedoručené, a to jsem si myslel celou dobu že doručeny byly, od té doby vždy vyžaduji zpětnou odezvu od mailserveru zda byla zpráva doručena (ne to klasické potvrzení uživatelem,které může a nemusí dát), je to odpověď mailserveru, že zprávu dostal a zpracoval a doručil do schránky adresáta, měli by to používat všichni a hned bude vždy jasno. Ta zpráva přijde zpět pár vteřin po tom co email odešlete.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 05 črc 2012 21:37

vpdiablo píše:Je to pořád o tom, že vprvopočátku nebyl přesně definován problém i s podrobnostmi a stále se tu vše řeší jen na základě dohadů a předpokládaných skutečností a to je špatně.

Bingóó. Málo informací - mnoho emocí! Nešlo by to obráceně? :?: ;)

Jestli jsem správně pochopil, oč tu vlastně jde, tak u Craye někdo nakoupil a NEMOHL SE S NÍM SPOJIT, aby dokončil obchod. Ptám se:
:arrow: 1) Je toto ten problém?

Pokud ano, zdá se mi taková situace podivná (nemožná?). Chci si z ní vzít ponaučení (co když se to stane i mě?), proto se ptám dál:
:arrow: 2) Bylo Craymu odesláno upozornění o zobchodované aukci?
2a) Nebylo-li odesláno, tak proč?
2b) Bylo-li odesláno, Dorazila ke Craymu tato informace?
:arrow: 3) Jakým způsobem kontaktoval výherce Craye?
3a) Nedošlo-li ke kontaktu - proč?
:arrow: 4) Je u Craye chybějící kontaktní telefon záměr nebo opomenutí?

Děkuji za věcné odpovědi. :idea:
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 06 črc 2012 00:04

No a nezapomente si k tomu přidat ještě "doplnujici" otazku:

když ten kupující se tzv. s nami nemohl spojit - proč jej prosím NENAPADLO nam poslat SOUKROMOU ZPRAVU? Vzdyt na "aukčnim serveru všech serverů" je takový postup naprosto běžný: kdyz prodávající/kupující nereaguje, tak se často stává (tam), že zpráva třeba spadne do spamu. Tady ten kupující vůbec podobnou "soukromou" zprávu čistě v rámci jednoho serveru neposlal ... auktiva také neposlala soukromou zprávu - ale hned nás "informovala" na forum.. to je podle vás normální?

těch otázek by tedy mohlo být více:

a) Proč ten kupující tedy nevyužil možnosti nás kontaktovat soukromou zprávou na auktiva? Nevěděl o tom -nebo tu možnost nenašel?
b) proč nás tak stejně nekontakovala "diskrétně" auktiva?
c) co říkají NDR receipty při pokusu o doručení o zakoupené položce atd?

atd. atd..

a pak se JEDEN diví, proč jsou prodejci tady znechucení prodávat.. když administrátoři mají celou řadu nevysvětlitelných problémů k řešení.. :evil:
CrayXMP

Příspěvekod Vratislav16 » 06 črc 2012 06:56

Toto je již poslední můj vstup na této blbé diskusi. Kdybyste se CrayXMP = podíval do své rubriky prodané= byl byste v obraze a bylo by to vyřešeno. U prodaných aukcí máte obdelníček s "tužkou"= když do obdelníčku si napíšete poznámku = obdelníček Vám zežloutne ( u mne to znamená zkontrolovaná, vychystána aukce = připravena k odeslání po zaplacení).Navrhuji adminům toto blbé vlákno pro diskusi uzavřít.
Neb tady v tomto vlákně pořád diskutujem o ničem, kvůli tomu, že prodejce není nakloněn tomu aby se konečně( aukce č=300517 prodaná 21.6. :!: )spojil se svým kupcem( Tonda115 = jež si nechal ověřit svou adresu ! ) a uzavřel 1 svůj prodej z červnu. Taktéž bych doporučoval, abyste (CrayXMP) si konečně nechal ověřit adresu svou .Doporučuji,aby si CrayXMP zkontroloval údaje (telefon + email = který dostane kupec== asi jsou špatné)a ve vlastním zájmu se spojil s kupcem. Pokud ne ,pak budu muset zveřejnit informaci od kupce,která se nebude prodejci zrovna líbit:!: :!: Ahojjjjjjj : jdu relaxovat rozumněji :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod Tonda115 » 06 črc 2012 11:33

Zdravím ,
nestěžoval ,obrátil se o pomoc protože zprávu kterou odešlu na email uvedeny v prodejcově profilu nelze doručit , jim zadana adresa neni funkčni a zprávu k prodejci nedoručí..
Telefon take nebral to by jsem i pochopil ,vždy to nelze přijmout,na nepřijaty hovor se da ozvat ,moje číslo ma v infu o koupi .
Je zajimavé že konkrétně prodejce na diskuzi nijak nereaguje i neozve se kupujícímu.
Tonda115

Zprava zaslaná přes IE na adresu prodejce
Zdravím ,
na tuto adresu odesíla Auktivia infornace pro prodejce GrayXMP ale zpravu to nedoruči k prodejci a hašeni mě příjde že zpráva je nedoručitelná .
Pokud nahodou zpráva dojde k přijemci budu rad když se mě ozve.
Dojde li jinam prosim o info kde skončila .

Odpověd
Tuto adresu používáme pro naše aukce na Auktivě jako prodejce CrayXMP. Jak je patrné, nejsou s ní žádné problémy.
S pozdravem
Pavel Gula
-------------------------------------
Zaslal jsem tedy přes IE znovu vyzvu na dokončení aukce .
To je vše co k této věci mužu sdělit
Tonda115
Tonda115

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky