Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Náklady na dopravu

Vaše návrhy a nápady

Re: Náklady na dopravu

Příspěvekod CrayXMP » 04 led 2012 01:50

Anebo ještě lépe..

Klidně udělejte v profilu novou stránku "doprava" .. nacpěte do ní všechny možné i nereálné možnosti přepravy - i takové jako mezinárodní kurýr. U každé možnosti bude "check box", kterým si prodávající upraví výchozí šablonu své prodejní aukce a tím sám si vybere, které možnosti dopravy chce nabídnout.

a máte to vyřešené.. nebude nikde v aukcích strašit deset a více řádků, aby každému bylo učiněno zadosti.
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 04 led 2012 20:07

Taky se přimlouvám pro jednoduchost. Když nakupuji porůznu v e-shopech, většinou narazím:

1) poštovné (česká pošta)
2) dobírka
3) kurýr (jiná přepravní společnost)
4) 0Kč (osobní vyzvednutí, cena nad xxKč)
5) "specialita" (rozvoz po městě, dodání v určitý čas ap.)

Na váhu nebo obyčejně/doporučeně se nehraje. To ani nepotřebuji vědět. Z těch několika možností si vždy vyberu. Chci-li zboží, cenu akceptuji. Přece se nebudu handrkovat o 5-15Kč případného rozdílu :P .
Složitost - základ nedorozumění. Ať to nepřekombinujete jak na Aukru. :pivo:
AVL68

Příspěvekod auktiva » 04 led 2012 21:39

Ano, jednoduchost je základ! lepší je mít pár hlavních a přehlednýc h variant než překombinovaný systím který stejně málokdo využije a bude formuláře jen nerad vyplňovat.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 04 led 2012 22:02

no kdyz se omezite na moznost balik a balik s dobirkou, prevdepodobne vas utlucou sberatele pohledu a znamek...

predpokladal jsem, ze nabizeny seznam je pro PRODJCE, kteri minimalne tusi jak se co da poslat (a pokud ne, tak budou na poste doplacet nebo plakat...) a kupujici uvidi jen to, co prodejce vyplni.. coz budou tak max. dve moznosti z drive debatovanych
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod CrayXMP » 04 led 2012 22:32

www.pojezdy.eu píše:no kdyz se omezite na moznost balik a balik s dobirkou, prevdepodobne vas utlucou sberatele pohledu a znamek...

predpokladal jsem, ze nabizeny seznam je pro PRODJCE, kteri minimalne tusi jak se co da poslat (a pokud ne, tak budou na poste doplacet nebo plakat...) a kupujici uvidi jen to, co prodejce vyplni.. coz budou tak max. dve moznosti z drive debatovanych

tady by se hodil ten přístup umožnit každému prodejci ve svém profilu nadefinovat si na stránce/záložce "Doprava", jaké všechny metody chce nabízet u svých aukcí.. takže sběratelé by třeba pak "nakonfigurovali" u svých aukcí jenom "cenná psaní" a žádné balíky
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 04 led 2012 23:12

www.pojezdy.eu píše:no kdyz se omezite na moznost balik a balik s dobirkou, prevdepodobne vas utlucou sberatele pohledu a znamek...

V mém příspěvku mě šlo o přehlednost. Myslím si, že běžný kupující neví (nezajímá ho) zda se jedná o cenný/obyčejný/doporučený balík či psaní. Rozezná jen platbu předem, která zajistí levnější poštu (dopravu) a dobírku - platí se za balík/dopis se zbožím při převzetí. Zajímá ho KOLIK TO STOJÍ a ne jak se to jmenuje. U filatelisty bude "poštovné" poloviční až třetinové, oproti prodejci nábytku (třeba). :lol:

Přesto je mi jasné, že pojmenování dopravného má mít hlavu a patu. Výraz poštovné není to pravé. :D
AVL68

Příspěvekod auktiva » 05 led 2012 00:12

Hlavu a patu možná nemá, ale běžně se takto používá.

Možnosti jsou určitě pro prodejce, ale ti se určitě nechtějí brodit mořem možností, které nevyužijí.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 07 led 2012 21:58

nazvete to

obycejna postovni zasilka
registrovana postovni zasilka
kuryrni sluzba

a mate klid, tri moznosti a kazdy si vybere. A hlavne, v nazvu nebude odkaz na konkterni sluzbu (balik nebo psani).
Pripadne pridejte jednu z tech nahrad Obchodniho baliku, at maji vetsi prodejci v nabidce i neco rychlejsiho.
www.pojezdy.eu

Příspěvekod AVL68 » 07 led 2012 22:41

Jo,jo. Tak nějak jednoduše... :pivo: :pivo:
AVL68

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 10 led 2012 08:36

Tento prispevek pozbyl zasahem moderatora smysl. Prosim smazat, kdyz bude cas :-)

Dekuji
Naposledy upravil www.pojezdy.eu dne 10 led 2012 16:31, celkově upraveno 1
www.pojezdy.eu

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky