Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Vaše návrhy a nápady

Re: Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Příspěvekod Vratislav16 » 08 črc 2012 06:13

CrayXMP = díky za poklonu. Ale ruku na srdce : dostal jste email od AUKTIVY o prodeji + kupec Vám telefonoval + poslal emailem = (ten se mu vrátil s tím ,že je nefunkční)( mimo AUKTIVU) dotaz o možnosti platby ,atd ...... to je celkem 3 zprávy a
Vaše organizáce nereagovala. To je zaražející na Vaši vyjímečnosti, že to kiclo právě novociánovi = asi je jeho dojem blbý !No a pořád melete tu svou= nemusíte se přihlašovat na AUKTIVĚ,ale nereagovali jste na 2x email + telefonát od kupujícího.
A ještě si neodpustím poznámku k vyhledávání na 2 slova. Kdyby to bylo jednoduché = AUKTIVA by se k tomuto vyjádřila.Dosud se nevyjádřila. Že to jednoduché není, ukazuje diskuse na AUKRU : automatické vyhledávání dle KOŘENE SLOVA(na aukru se vůbec nediskutuje o vyhledávání na 2 slova,ale je tam problém VŮBEC NĚCO VYHLEDAT NA 1 slovo) :!: :lol: :
JSOU TAM PROBLÉMY S VYHLEDÁVÁNÍM TAKÉ, takže není to tam ideální = viz odkaz:

http://aukro.cz/phorum/read.php?f=315&i=456399&t=456399
A ty hrozné názvy vláken od Vás zde v diskusi ,také nevyjádřujou nějakou úroveň ,myslete si co chcete. Jestli někde vlezu, měl bych mít i nějakou pokoru a snažit se trochu přizpůsobit ,dávat požadavky způsobem : NÁVRHŮ a ne způsobem VYHRŮŽEK.Oba chceme dobro AUKTIVY, ale každý trochu jinak. Přeji hezký den :pivo:
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 08 črc 2012 10:41

AVL68 píše:
Tonda115 píše:...zprávu kterou odešlu na email uvedeny v prodejcově profilu nelze doručit , jim zadana adresa neni funkčni a zprávu k prodejci nedoručí...
...na tuto adresu odesíla Auktivia infornace pro prodejce GrayXMP ale zpravu to nedoruči k prodejci a hašeni mě příjde že zpráva je nedoručitelná ...

...Tuto adresu používáme pro naše aukce na Auktivě jako prodejce CrayXMP. Jak je patrné, nejsou s ní žádné problémy...Tonda115

:?: :?: :?: Nějak se v tom neorientuji. ...nejsou s ní žádné problémy...Tak dostal nebo nedostal Cray nějaký email?

Tonda115 píše:Telefon take nebral to by jsem i pochopil ,vždy to nelze přijmout,na nepřijaty hovor se da ozvat ,moje číslo ma v infu o koupi.

Dotaz: Bylo možné odeslat sms nebo jde o pevnou linku?

Info hlavně pro Tonda115 a zamyšlení pro Auktivu - pokud došlo k technickemu problemu, je třeba zjistit proč a jak tomu příště zabránit.
Právě proto jsem psal na email který má prodejce v profilu, to jest "Napsat uživateli email" přímo ze stránky auktivy z dané aukce, a světe div se, Cray mi odpověděl obratem a nejen mě.
System auktivy nepsal nic o nemožnosti doručení, a tak se nabízí otázka proč to Tondovi115 system auktivy psal, nebo to byl poštovní klient, nebo k jaké chybě vlastně došlo, zde je možností nepočítaně, vše ale vychází z jednoho a to co vše system auktivy ověřuje než odešle email uživateli(spojeni na poštovní server,nebo čeká na odezvu serveru zda je online a kdo ví co všechno), nebo jak moc je tato čast systemu citliva na to jakým prohlížečem uživatel danou stránku prohlíží a používá.
Pro laiky banality, pro programatora, noční můra.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 08 črc 2012 18:58

Jde o to že většina lidí nepoužívá náš systém, tedy nejspíše ani Tonda115 a používá svůj emailový kliet. Kde zde došlo k chybě nevíme, ale jelikož CrayXMP neodpověděl ani na telefonát, je jisté že problém je u něj. Jelikož si i přečetl emaily od Vás, musel si přečíst email o prodeji. Zase jeho chyba.

CrayXMP: Věčně tu píšete o naší neschopnosti. My se tu snažíme vytvořit systém, který by kombinoval všechny připomínky uživatelů, pracujeme do noci, posloucháme Vaše věčné narážky a Vy přitom nejste schopen dokončit jeden obchod, když se přitom několikrát snažil kupijící a Vám se stačilo jen ozvat? A my jsme u Vás neschopní? Nechceme tu nikoho moralizovat, ale pokud po někom něco chcete, měl byste pro to něco udělat, třeba nám nepřidělávat naprosto zbytečnou práci!
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 09 črc 2012 07:17

auktiva píše:Jde o to že většina lidí nepoužívá náš systém, tedy nejspíše ani Tonda115 a používá svůj emailový kliet...

Jestliže kupující nevyužil všechny možnosti ke spojení s prodejcem, nemůže (neměl :!: ) být váš závěr tak jednostranný.

auktiva píše:...Kde zde došlo k chybě nevíme...

Fakta neznáte, přesto je vám vše jasné. :?: Hmm. Přístup Craye k vzniklému problému není zrovna vzorový, ale i z vaší strany jde spíš o emoce než o nestranný přístup. Aspoň mě to tak připadá.

:pivo:Časový pres s přípravou Auktivy3, nedočkaví a nespokojení uživatelé, i to horko k tomu..., nemáte to lehké. Přesto bych se přimlouval k zachování "chladné hlavy". To platí i pro Craye. ;) On se často "rozohní", i když venku nejsou třicítky. :D Což na druhou stranu naznačuje, že mu Auktiva až tak lhostejná není. To může být pro vás potěšující informace.
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 10 črc 2012 20:34

platby ,atd ...... to je celkem 3 zprávy a
Vaše organizáce nereagovala.

Vratislave, nedostali - v tom se mýlíte.. nebo si snad myslíte, že když dostanu email o prodané aukci, tak se podívám na cenu, co se prodalo a pak mávnu rukou ".ááále.. to se nám vůbec nevyplatí" - proč bychom potom v první chvíli věnovali asi 15 minut vystavení každé takové aukce?????! Jak vidíte, to nedává logiku.. My ty emaily zkrátka z nějakého důvodu nedostali. Proto jsem v jednom ze starších přísvpěků v tomto vlákně se obořil na administrátory Auktivy, co jim říkají jejich NDR receipty, pokud je tedy nějakým způsobem monitoruji, archivují apod. Z nich by bylo naprosto patrné, kde nastala chyba - mohl to být klidně náš "přemrštěný" antispam filter.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 10 črc 2012 20:41

auktiva píše:Jde o to že většina lidí nepoužívá náš systém, tedy nejspíše ani Tonda115 a používá svůj emailový kliet. Kde zde došlo k chybě nevíme, ale jelikož CrayXMP neodpověděl ani na telefonát, je jisté že problém je u něj. Jelikož si i přečetl emaily od Vás, musel si přečíst email o prodeji. Zase jeho chyba.

CrayXMP: Věčně tu píšete o naší neschopnosti. My se tu snažíme vytvořit systém, který by kombinoval všechny připomínky uživatelů, pracujeme do noci, posloucháme Vaše věčné narážky a Vy přitom nejste schopen dokončit jeden obchod, když se přitom několikrát snažil kupijící a Vám se stačilo jen ozvat? A my jsme u Vás neschopní? Nechceme tu nikoho moralizovat, ale pokud po někom něco chcete, měl byste pro to něco udělat, třeba nám nepřidělávat naprosto zbytečnou práci!

To je naprosto dvousečné: pokud váš systém měl či se v daném časovém období vyskytla chyba v komunikaci mezi vaším a naším systémem, tak to očividně nemusí být naše chyba, že? Já mohu pouze zase opakovat, to, co jsem řekl již x-krát - heslovitě:

a) ano, myslím si, že jste "fanatici" mít naprosto bezchybný systém 3.0, i když to je nemožné, protože hned po uveřejnění stejně dostanete tuny připomínek a dotazů.. zbytečně zde (nejenom dle mého názoru) zanedbáváte a kašlete na funkce stávající verze

b) stejně tak bych mohl tvrdit, že s ohledem na neobdržené emaily jsme naopak my ti, kteří získali špatnou reputaci, že nereagují na dotazy uživatelů.

c) Máte-li možnost prozkoumat zpětně logy vašeho mail serveru oproti našemu poštovnímu serveru v předmětném období, tak třeba přijdete na chybu. Náš MX má 94.230.155.86
CrayXMP

Příspěvekod auktiva » 10 črc 2012 23:18

CrayXMP:
Takže abychom to zakončili. Podívali jsme se na to (ač tedy většinu nedoručených mažeme automaticky, vrací se toho opravdu hodně), a chyba není ani na naší straně ani na straně Tondy.

1) Oznámení o příhozu a konci aukce systém vrátil s tím, že příjemce "auktiva@alliante.cz" nebyl nalezen.
2) Tonda Vás nekontaktoval z našeho systému, nejspíše použil nějaký emailový klient a pravděpodobně se mu vrátila stejná odpověď
3) Tonda Vám i volal, to na spamový filtr nesvedete

4) Nejde jen o dokonalost, rozhodli jsme se prostě systém udělat jinak než byly původní plány, přidat další funkce, zlepšit rozčlenění.... Vývoj bohužel nějaký čas zabere.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Tonda115 » 10 črc 2012 23:37

Zdravím ,
Ledy už se hnuly .
z prodejcem už jsem navázal kontakt a dokončení aukce proběhne během několika dní
Prodejce se mě ozval z jiného emailu než je uveden v vyrozuměni o konci aukce a tím je cely problém vyřešen.
Problém byl vyřešen také díky uživateli Vratislav16 (který byl jiným uživatelem osočen co se o to stará) a to tím že mě informoval o probihajici diskuzi na fóru. Která vznikla asi na základě písemné výzvy od Auktivie která byla zaslána na fórum kde se prodejce účastnil diskuzí,a tam asi prodejce teprve zjistil že má prodaný předmět a reagoval na zprávu od Auktivie, a ozval se mě.
Tonda115.
Než jem tuto zprávu dopsal a chtěl odeslat přisla tam ta předcházejici
Tonda115

Příspěvekod CrayXMP » 12 črc 2012 10:40

To, že jste dostal zprávu z jiné adresy, než zde máme registrovánu (auktiva@alliante.cz) souvisí pouze s větším počtem aliasů, které máme nastavené u všech mailboxů. Ale to je zcela standardní věc a nikdo se nad tím určitě nebude pozastavovat.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 12 črc 2012 10:44

auktiva píše:CrayXMP:
Takže abychom to zakončili. Podívali jsme se na to (ač tedy většinu nedoručených mažeme automaticky, vrací se toho opravdu hodně), a chyba není ani na naší straně ani na straně Tondy.

1) Oznámení o příhozu a konci aukce systém vrátil s tím, že příjemce "auktiva@alliante.cz" nebyl nalezen.
2) Tonda Vás nekontaktoval z našeho systému, nejspíše použil nějaký emailový klient a pravděpodobně se mu vrátila stejná odpověď
3) Tonda Vám i volal, to na spamový filtr nesvedete

4) Nejde jen o dokonalost, rozhodli jsme se prostě systém udělat jinak než byly původní plány, přidat další funkce, zlepšit rozčlenění.... Vývoj bohužel nějaký čas zabere.

Já pouze znovu tvrdím, že nám žádné emaily nepřišly. "Dovolil" jsem si zmínit příčiny, které za tím mohly stát s tím, že by to prokazatelně mohlo vyplynout z logů. Ale když hodíte do placu jen "příjemce nebyl nalezen", tak to je fakt nepoužitelné a k smíchu.. celý text chybové zprávy včetně zcela zásadních RFC kodu nemáte? Tam je naprosto jasně vidět, z jakého důvodu přeci zpráva nebyla doručena - host unreachable, message quote exceeded, greylisting, too many hops atd..
CrayXMP

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky