Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

ČAS UKONČENÍ AUKCE=I DALŠÍ MOŽNOST

Našli jste chybu?

Re: ČAS UKONČENÍ AUKCE=I DALŠÍ MOŽNOST

Příspěvekod Vratislav16 » 06 úno 2012 14:49

Totiž pro znovu spuštění aukce = možnost nastavení konce (změny )NENÍ= viz níže překopirováno....
Zpozdit začátek aukce o: -Aukce se přesune do čekajících aukcí a začne až se zpožděním které zadáte
dny
hodiny
minuty

Opakování aukce: - Určí, kolikrát se aukce bude opakovat, při neúspěšném prodeji

Zrušit
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 06 úno 2012 17:00

auktiva píše:A jaký je rozdíl mezi tím, že si naplánujete spuštění nebo naplánujete konec? Jestli je problém s tím, že končí moc aukcí v jeden čas, tak s tím můžeme něco udělat.

No rozdíl je v tom, že při spouštění nebo zadávání aukce ji prostě spustím (nechám spustit) tak, aby při dodržení 24hodinoveho cyklu zkončila v čase spuštění pouze o nastavený počet dní později.
Rozhodně se lépe dopočítává zpoždění spuštění aukce než konec kdy by měla aukce končit.
Příklad:
jak je to ted
při ukončení v daném čase musím nejdříve spočítat počet dní zpět od plánovaného ukončení, pak dopočítat chybějící hodiny vázající se na čas ukončení a dobu kdy vystavení provádím a pak teprve můžu provést zadání kdy má aukce začínat, kolik dní má trvat a v kolik hodin bude končit. Navíc pokud je při vystavování více aukcí najednou nastaven konec třeba v 18:50, zkončí najednou třeba 30 aukcí v 18:50, je to kontraproduktivní, pro kupující kteří se rozhodují nebo přihazují až v poslední vteřině je to navíc zamezení koupení více předmětů od stejného uživatele přihozením v posledních vteřinách, plus velká zátěž na system

jak by to bylo jednodužší
vím že aukci vystavuji v sobotu ve 13:00 a má končit v neděli 18:00 a má trvat 7 dní, spočítám pouze rozdíl mezi 13 a 18 hodinou plus 24h jeden den(jako bych ji vystavoval v neděli v 18:00)
při vystavení prostě zadám vystavit se spožděním 28h délka na 7 dní a je zadáno, konec aukce již nepotřebuji znát protože vím kdy zkončí při dodržení cyklu celých 24h od zadání.
(když zadám ve 13:26 bude končit v 18:26)nebo kdykoliv v jiný den podle nastavení počtu dní trvání aukce. Samozřejmě při spuštění třeba 20 aukcí najednou je pak důležité a vhodné aby byly aukce odstupňovány alespoň 2minutovým intervalem, to jest posouvá se konec aukce ale i její začátek, v našem případě by to znamenalo spoštění druhé aukce v 18:02, třetí v 18:04, čtvrté v18:06 atd atd atd, a v tom samém pořadí by pak zkončily i s tím samým odstupem to jest 2 min po sobě. Výhody jsou jasné, jeden kupující může nakoupit více věcí podle toho jak se aukce vyvýjí na jejím samotném konci a neuteče mu další aukce stejného prodejce, menší zátěž pro systém, protože dochází automaticky k rovnoměrnějšímu ukončování aukcí v průběhu celého dne.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Vratislav16 » 06 úno 2012 17:22

No vpdiablo= jako bychom ty Vaše řádky psali spolu. Jinak bych to znovu nenapsal . Ano jde o to, aby i 1 kupec mohl dražit v posledních vteřinách u 1 prodávajícího. :drink:
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 06 úno 2012 19:46

Matematika nám docela jde, na to nás nenachytáte:

Pokud chci nastavit aby aukce končila v neděli v 19:30 tak při určení začátku musím určit kdy bude aukce začínat a kolik dní potřebuji. Pokud budu určovat konec, tak ho nastavím a spočítám si jen kolik dní potřebuji. Odpadá plánování začátku.

Pro systém je naopak daleko zátěžovější postupně spouštět aukce v nastavený čas. Navíc většina uživatelů chce mít aukci ukončenou v přesný čas a stejně by se tu vytvářely fronty aukcí čekajících na spuštění jako na aukru. Zdá se nám, že jsme zase vymysleli nějaké zlepšení, které díky zavedeným konvencím zůstalo nepochopeno, ač je daleko elegantnější.

Určení konce aukce u rychlého vystavení opravdu chybí, to můžeme změnit.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 06 úno 2012 23:24

no když na to koukam zpětně potom mě mate že lze zadat začátek a konec aukce a dobu trvání, jak tedy potom probíhá vystavení takové aukce, když ani jeden parametr nebude v konsensu s kterýmkoliv dalším, to jest parametry si budou vzájemně protiřečit.
Jak to potom tedy funguje? když nechci nastavit čas konce aukce, prostě vystavím okamžitě s tím že aukce zkončí ve stejný čas kdy ji vystavím akorát o 7dní později, mám takový dojem že to nejde, jelikož mi aukce končí úplně v jiný čas než sem je vystavil. přitom takto vystavuje aukce řekněme 50% prodejců, aby končily v době kdy byly vystaveny.
Navíc jak nastavením začátku tak nastavením konce vždy ve výsledku nastavujeme dobu kdy má aukce končit, z tohoto pohledu je pak jedno zda zadáváme konec nebo začátek, tam to záleží na tom co komu vyhovuje,nebo na co si zvykne lépe. A nastavím li tedy konec v neděli na 18:00, zadám dobu trvání 7 dní a budu vystavovat aukci v neděli v 21:00, jak se system zachová ? Aukce zkončí za 6 dní a těch několik hodin aby se vyhovělo konci aukce, nebo se konec posune na pondělí a aukce bude vystavena se zpožděním, nebo se aukce vystaví okamžitě a poběží déle než 7 dní ? Má na to vliv pokud je nastaveno nějaká hodnota v okenku kdy má být aukce spuštěna ? Neříkám že je nastavení konce aukce špatné, možná jsem jen špatně pochopil fungování těchto pravidel při vystavení.

Dokud je to zdarma tak to asi nebude problem, ale ve chvíli kdy si někdo zaplatí propagaci na 7 dni a ona bude ve skutečnosti propagována jen 6 dní a pár hodin, předpokládám že budou prodejci, kterým toto bude vadit.Moje úvahy ale vycházejí pouze z předpokladu, nevím jak to skutečně funguje a ani jsem to nijak dosud nesledoval, prstě jsem vystavil okamžitě a zadal počet dní a konec kdy má aukce zkončit jsem nenastavoval, respektive jsem neměnit to co tam v tom okynku bylo již předvyplněno.

Ale největší nevýhodu vidím v tom že aukce končí v jeden čas a ne odstupňovaně, pujde to tedy v budoucnu nějak nastavit ? Důvod je velmi prozaický a pokusím se ho vysvětlit z vlastní zkušennosti, přihazoval jsem na aukce s doplňky pro hru SIMS 2(může ale být cokoliv jiného) jednoho uživatele, postupně mu aukce končily v 5 minutových intervalech a já se dle konečné výše aukce, která zkončila pak rozhodoval a přihazoval na další a využíval i obyčejný fakt zda se mi vyplatí , když mi to pošle najednou přihodit více a koupit od něj ještě tuto a tu další a maximální konečnou cena pro další aukci jsem upravoval na základě toho kolik a za kolik jsem nakupil ty předchozí a tudíž jsem kalkuloval s průměrnou cenou na jednu aukci bez poštovného. A jelikož mě pak v průměru vyšlo každé CD na slušnou cenu a protože jsem jich takto zakoupil 5 najednou, byla cena výhodná nejen vzhledem k poštovnému, ale i proto že o každé byl jiný zájem a tam kde jsem koupil levněji a ušetřil, jsem u jiného CD potom mohl přidat když bylo potřeba dát vyšší částku s vědomím, že poštovné ji už nijak markantně nenavýší. Takže i když byl někdo ochoten dát zhruba stejnou celkovou částku za 1 CD včetně poštovného jako já , neměl šanci, protože moje max. za aukci byla daleko vyšší, přestože v celkovém součtu jsem nakoupil dohromady levněji. Pokud bych tuto možnost neměl, koupil bych asi jen dvě nebo jen to jedno CD a někdy příště zase jiné. Konečná cena za jeden předmět, kterou je kupující ochoten za předmět dát, kupuje-li více předmětů od jenoho prodejce se neustále vyvýjí a pohybuje směrem nahoru ale i dolů podle aktuálního stavu předchozích zakoupených aukcí.

Tento způsob nákupu, ale bohužel při stejném konci aukcí není možný, přihodím na jednu a u ostatních již nemám šanci, protože zkončí ve stejný čas jako ta na kterou aktuálně přihazuji. To znamená buď přihodit maximálku na všechny co chci s tím že třeba nezískám ani jednu, protože stále budu muset počítat s tím, že konečná cena jedné aukce je včetně poštovného a nemohu si dovolit počítat s tím že je vyhraju nějakým zázrakem všechny a nastavit si vyšší částku, kdy riskuji že nakonec vyhraji jen jednu nebo dvě aukce a zaplatim více než bych chtěl.

Doufám že jsem to vysvětlil nějak srozumitelně.

Ano pro system je zátěžovější aukce spouštět s odstupem třeba těch dvou minut, ale zase je pro něj menší zátěž potom kdy aukce končí, protože nezkončí tolik položek najednou úderem konkrétní vteřiny, tak jako při současném stavu kdy takto může končit třeba 1000 aukcí v jedné vteřině, když se to sejde tak i více. A v návaznosti na potvrzení a zaevidování příhozů a odeslání emailu prodejci a výherci o stavu konce aukce a zpracování nutných operací, pak je pro systém možné vyřídit rovnoměrněji a v kratším čase po ukončení aukce. Alespoň si to myslím, což neznamená že opak nemůže být pravdou, ale procesorový čas je jen jeden a každou vteřinu se něco zpracovává, pokud to není rozloženo rovnoměrně v čase, musí to nutně působit menší či větší problémy.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod drobek47 » 07 úno 2012 07:43

Musíme se prostě smířit s tím, že to nepůjde jednoduše. ObrázekAdmini ví nejlíp jak moc by zatížilo server, kdyby se aukce končily přesně za daný čas od vystavení.
Jak řazení dle čísel aukcí.
drobek47

Příspěvekod drobek47 » 07 úno 2012 08:42

Tak jsem procházel aukční servery a nikde jsem nenašel možnost zvolit si konec aukce. Všude mají jen možnost zvolit si začátek. Buďto Ihned, nebo Později: Den - Hodina - Minuta.
drobek47

Příspěvekod auktiva » 07 úno 2012 09:48

Ano, všude mají začátek a všichni uživatelé si volí začátek kvůli tomu, aby aukce končila v požadovaný čas. Nám to příjde postavené na hlavu, ale když to tak chcete...

V nové verzi s tím něco uděláme
Obrázek
auktiva

Příspěvekod drobek47 » 07 úno 2012 10:21

Jak to čtu dozadu, tak ano, chceme!
Přitom máte v "Délka aukce & Opakování" volbu Konec. Zrušte ho a dejte místo toho Začátek.
Do čekajících aukcí přidejte tlačítko - zveřejnit ihned. Já třeba zadám do čekajících 500 různých aukcí se spuštěním za měsíc, ale zveřejňuji je dle potřeby, třeba druhý den. Tedy na odklepu, na aukru to nejde, tak to tam nepoužívám vůbec.
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 07 úno 2012 13:14

drobek47": Kdo všechno je to: My chceme? :!:

Mě třeba možnost nastavit si KONEC aukce plně vyhovuje. Já nechci zrušit tuto volbu. ;)
AVL68

PředchozíDalší

Zpět na Připomínky, hlášení chyb