Já mám v PC 15k Enterprise disky, v serveru mám zase obyčejný UATA disk. Nechte lidi ať si to najdou podle toho jak to fyzicky připojí, použití už je přeci na nich.
pak se ale také "nestarejte" o to, aby za 2.5" HDD bylo napsáno "pro notebook", protože jej lze velmi dobře využít vlastně pro cokoliv - od desktopu, rackového serveru až po diskové pole typu Dell PowerVault 1220, které používá výhradně disky formátu 2.5".
Vy zastáváte myšlenku, dělit dle "typu náhradního dílu" - pak by ale mělo následovat automatické vymazání jakýchkoliv "nesouladících" kategorií v počítačích typu "ostatní náhradní díly pro notebooky".. protože co by to tam mělo dělat? Stejně tak by se dalo čekat, že v sekci "paměti" uděláte minimálně.. já nevím. .čtyři, pět podkategorií? DDR2, DDR3, SO-DIMM, SDRAM a pak "serverové paměti"? U procesorů by si za pár minut zase někdo stěžoval, že mu tam chybí ta a ta patice..
(vůbec bych stanovil pravidlo, že jakékoliv další členění podkategorií je MOZNE POUZE V PRIPADE, AZ STAVAJICI KATEGORII PRESAHNE 2-3 stránky výpisu - do té doby je to neopodstatněné)my diskutující se asi očividně v jednotlivých typech hardware a jejich kompatibiltě vyznáme.. ale máte daleko větší skupinu lidí, kteří posléze budou dotazem na "nějakou pamět" otravovat kupujícího: "půjde mi to do serveru xxx?"
můj návrh členění dle využití by celou řadu těchto nesmyslných dotazů naprosto eliminoval - neboť pokud někdo má notebook a hledá pro něj díly (či chce prodat díly ze svého vyřazeného notebooku), tak toto pro něj bude naprosto jednodušší - systém jej naprosto intuitivně navede do správné kategorie.. no a co, že si splete DDR1 SO-DIMM za DDR2 SO-DIMM, pořád to je pamět pro laptop (+ třeba tiskárny Dell) a on to dal do JEDINE SPRAVNE KATEGORIE - notebooky - paměti.
Můj návrh v sobě realizuje navíc daleko nižší počet kategorií, než kolik by posléze vyplynulo z vašeho. Pokud tomu neveříte, zkuste si vytvořit vlastní UCELENOU strukturu svého návrhu (dle typu dílu) vč. všech zamýšlených kategorií a uvidíte, že v mém případě jich je daleko méně.
ALE ABYCH VAM NEUPREL POINTU.. i v našem e-shopu praktikujeme vaše dělení společně s naším: jsou zda dva způsoby, jak nalézt potřebný díl: a) dle typu dílu (klávesnice, plasty) nebo dle typu modelové řady (Latitude, XPS). Každý má na výběr. ale zavést dvojí (alternativní) způsob katalogizace mi přijde nesmírně obtížné a v tuto chvíli by zřejmě námaha nevyvážila přínosy..