Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Že to tu ale žije, co..?

Pojďte si povídat...

Re: Že to tu ale žije, co..?

Příspěvekod AVL68 » 12 lis 2012 10:54

Můj politický příspěvek byl míněn všeobecně. Nesměřoval na nikoho jmenovitě. :)

Souhlasím, že náš volební systém je demokratický jen "na papíře". Taky souhlasím s konstatováním: ...v dnešní době nemá běžný volič NAPROSTO ŽÁDNOU šanci cokoliv změnit. Jistě, jeden, stovka, tisícovka hlasů má nicotnou hodnotu. Ale co těch 40% voličů dřepících v době voleb doma? To už je přece síla, co by mohla dosáhnou změny. Bohužel tato mlčící většina si zanadává v hospodě či doma u kafe, ale ve volbách svůj názor nevyjádří. A to je přesně to, oč dnešním pánům jde. Dostali nás tam kde chtěli. Demokraticky si zanadávejte, ale do toho co děláme, se nám nemíchejte!

Život je boj (obrazně a někdy i skutečně) a nic nedá zadarmo. Takové to: já nemusím, on to přece zařídí za mě někdo jiný, či stejně pasivní: "ono se to SAMO nějak udělá/zařídí" nás naučil minulý režim. Deprimující je, že z toho asi ani budoucí generace ještě nevyroste. :? I když první vlaštovky se už jsou tu...
AVL68

Re: Že to tu ale žije, co..?

Příspěvekod Behemot » 15 lis 2012 12:24

Sokrates píše:Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

Přikláním se víc a víc k názoru, že toto je ten průser. Socky budou volit vždycky ty, kteří jim slíbí, že oškubou ty úspěšné. Protože závist a lenost je jejich hnací motor. A těm voleným to jde taky do kapsy, odněkud ty love tahat musí a sami se tomu samozřejmě vyhnou.

Věřím tomu, že být volby např. dle výše daňových odvodů (čím větší odvody, tím větší hlas), tak to vypadá úplně jinak. Předně, podnikatelé (a nejen ti) by možná rádi začali platit daně místo toho, aby se tomu všelijak vyhýbali. A já jim to nezazlívám, lít dobrovolně finance do toho svinstva, které nejen že nikomu nepomůže, ale naopak se na všechny věší jako zátěž (byrokratická finanční atd.), je šílenství. Sám do toho krom povinných minimum taky nehodlám nic dát. Na druhou stranu od toho taky nic nechci. Nebo ano, jednu věc, ať mi to dá pokoj a nic to po mě nechce. Já to taky nechci.
Behemot

Předchozí

Zpět na Kecárna