Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Český SPAM

Pojďte si povídat...

Český SPAM

Příspěvekod Behemot » 05 pro 2012 17:52

Tak už to k nám dorazilo a začínají zasypávat schránky.

No, já naštěstí občas vypěním tak, že začnu problém řešit. A jelikož toto se řeší od kořene, tak jsem se do toho pustil :) Doporučuji podobný postup. Čím víc hlášení, tím víc se tím budou zabývat.

Např. přes http://www.ip-adress.com/ip_tracer/ zjistíte z domény bez potíží adresu, kam je doména (nejspíš neoprávněně, ale může se jednat i o prolomení zabezpečení serveru a pak to fakt posílá on) směrována. Tím zjistíte ISP z tohoto rozsahu.

Jim pak přepošlete SPAM i s nemodifikovanou hlavičkou, případně dalšími údaji o jiných směrovaných doménách (např. z http://www.statscrop.com/websites/hosted-at-same-ip/).

Doporučuji pak ještě ISPkovi doporučit, aby se případně obrátil na CSIRT pokud se jedná opravdu o neporávněné směrování domén atd. Když se nebude nic dlouho dít i po vícenásobných výzvách, můžete poslat abuse přímo na CSIRT. Čím víc dat budou mít, tím lépe se dostanou ke zdroji a odstřihnou ho.
Behemot

Re: Český SPAM

Příspěvekod Krylias » 06 pro 2012 15:19

8-)
Nerozumiem.To mám kvôli každému jednému SPAM-u podstúpiť takúto náročnú operáciu o ktorej síce takisto viem,ale nikdy som sa s tým neobťažoval?
Ja odporúčam využívať E-mail schránku od overených E-mailových služieb,ktorá spam ničí už v ich zárodkoch.
Mne napr. G-mail odchytí cca 99% všetkého spamu.
Ďalej sú rôzne platené a aj freeware spam filtre.
Dôležitú časť však vždy venujem samotnému nastaveniu mojej E-mail schránke a hlavne !!! nevyužívať svoj "pracovný a či domáci E-mail účet" na pochybné registrácie pochybných webstránok.Potom Vás neochráni ani svätená voda.
Na to mám určene SPAM E-mail schránky a občas využívam aj 10 minútovú schránku:

Kód: Vybrat vše
http://10minutemail.com/10MinuteMail/
Krylias

Příspěvekod Behemot » 07 pro 2012 18:46

Trochu blábol ne? Ale to je typický vohnoutský postup. Jak mám chápat, že (asi filtr?) ničí nevyžádanou poštu už v zárodku? To sem ještě neviděl. V zárodku se to snažím ničit já, váš přístup vede akorát ke vzrůstající zátěži na straně příjemců, kde se to ale primárně řešit nemá. Aneb léčba symptomů místo příčiny.

Jo, jistě, vyžaduje to práci, což je samozřejmě problém, lidem se nic dělat nechce, ale dělat to všichni, tak tyhle kurvy co to rozesílají nemají kšeft, protože by je všichni zadupali. A někteří možná doslova a fyzicky, když na to naše skvělá oficiální spravedlnost vůbec nemyslí, tak občas holt soukromá spravedlnost je jediná fungující. Taky bych mu klidně podpálil auto vědět kdo za konkrétní farmou stojí.
Behemot

Příspěvekod Krylias » 09 pro 2012 23:13

Behemot píše:Trochu blábol ne? Ale to je typický vohnoutský postup. Jak mám chápat, že (asi filtr?) ničí nevyžádanou poštu už v zárodku? To sem ještě neviděl. V zárodku se to snažím ničit já, váš přístup vede akorát ke vzrůstající zátěži na straně příjemců, kde se to ale primárně řešit nemá. Aneb léčba symptomů místo příčiny.
Od koho máte E-mail ? 100% nie od G-mail a tak nedokážete zrejme pochopiť moje slová.
Keby som si na G-mail nedával preposielať poštu aj z iných E-mail kont tak by to bolo 100% odchyteného spamu.Takto je to len 99%.
Hľadajte príčinu prečo a odkiaľ vám vlastne chodí spam,kde si ponechali váš E-mail a pod.,alebo začnite využívať inú E-mail službu.
seznam.cz & 5 jeho spoločníkov nie sú E-mail - je to len exkrement na poli E-mailu.To isté platí trebárs aj o azet.sk a pod. sprostých CZ & SK E-mail schránok.
Howgh ;)
Krylias

Příspěvekod Behemot » 13 pro 2012 09:32

No, to je asi zbytečné rozebírat, očividně nemáte moc představu, o co se tady jedná…
Behemot

Příspěvekod Krylias » 13 pro 2012 23:36

No to máte skutočne pravdu.Ja nemám totižto žiadny spam (= 0 SPAM-u) v E-mail schránke a tak skutočne netuším o akom českom spame píšete :idea: :?:
Ja tomuto skutočne nerozumiem:
Behemot píše:Tak už to k nám dorazilo a začínají zasypávat schránky.

Čo dorazilo? Kam dorazilo? Aké schránky začínajú zasypávať.Kto ich zasypáva a čím? ...
Ak máte na mysli klasické poštové schránky... tak to je vo vianočnom čase úplne normálne :twisted:
Krylias

Zpět na Kecárna