Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Na Aukro.SK se vystavuje ZADARMO

Pojďte si povídat...

Na Aukro.SK se vystavuje ZADARMO

Příspěvekod CrayXMP » 15 lis 2012 01:16

Tak ted jsem zjistil docela zajímavou věc - na Aukro.sk vystavujete aukce zdarma (platí se jen za "přídavné bonusy" typu zvýraznění atd.). Dále se platí také provize z prodaného předmětu 4 -6 %, ale při neprodané věci neplatíte s jednou miniaturou vlastně naprosto nic... to je fakt zajímavé. To lze opravdu celou řadu věcí inzerovat skrze slovenské aukro a do aukcí na českém Aukru si dát pouze odkaz na další věci na Slovensku.

Hlavně, že když jsem jim to tehdejšímu obchodnímu manažerovi Kalapošovi před cca dvěma lety radil, ať jdou touhle cestou, tak néé. to nešlo.. teď dělá ředitele PayU a Aukro.Sk to má takto nastavené snad od února 2012. Blíže viz jejich obchodní podmínky níže.

http://aukro.sk/country_pages/181/0/z4_2009.php
CrayXMP

Re: Na Aukro.SK se vystavuje ZADARMO

Příspěvekod Vratislav16 » 15 lis 2012 07:52

Ale ty vyvolací ceny aukcí jsou pro "normál" kupce 0,7 - 2x vesměs vyšší než v česku !!!!!!!!!!!Pro prodejce asi dobré, ale špatné pro kupce=== JE TAM PRO NĚ DRAHO !!!!!!!!! Porovnával jsem ceny u sběratelských aukcí. V jiných oborech nemám přehled
Vratislav16

Příspěvekod Krylias » 15 lis 2012 11:20

To sú mi teda novinky :mrgreen:
Na slovenskom AUKRE to takto funguje už minimálne 4 roky.Minimálne 4 roky som tam vystavoval zdarma avšak predaj je zhodný s Auktivou :lol:
(No pred pár dňami som vďaka AUKTIVE konečne aj predal niekoľko položiek za takmer 3000.-CZK i keď to nakoniec išlo mimo AUKTIVU :D)
Takmer je to tam mŕtve.
Dával som aj oznam na svoje slovenské aukcie vystavované na českom aukre avšak ohlas bol skutočne minimálny.
Pre mňa ako pre slováka je lepšie inzerovať priamo v ČR i keď s poplatkom.
Aj AUKTIVA by mala zaviesť nejaké poplatky - aspoň nejaké % z úspešného predaja.
Aspoň že slovenské AUKRO nie je nakazené mnohými stupídnymi "vylepšeniami",ktoré na českom AUKRE fungujú už veľmi dlho.
Rozdiely zbadá každý sám a tak ich tu nejdem písať.
Naposledy upravil Krylias dne 15 lis 2012 11:26, celkově upraveno 1
Krylias

Příspěvekod CrayXMP » 15 lis 2012 11:22

NO to tedy nevím, protože my jsme tam platili poplatky i za vystavení aukce. a rozhodně to není ani 3 roky, co jsme s tím přestali. Tak proto mě to zaujalo.
CrayXMP

Příspěvekod Krylias » 15 lis 2012 11:35

Hmm - na AUKRE som vystavoval myslím od roku 2006 a účet bol vedený na českom AUKRE = všetky provízie som teda platil do českej banky.
O dva roky som začal skusne vystavovať aj na SVK aukre a tam to bolo už vtedy bez poplatkov.
Ako som písal - minimálne 4 roky to tak jest.
Možno (fakt neviem) že sa robili odvtedy nejaké zmeny pre občanov s trvalým bydliskom v Čechách,ale už vtedy boli v rôznych vláknach reakcie českých obchodníkov,že sa tam naprd predáva i keď je tam vystavenie zdarma tak teda neviem.
Ja osobne som tam vystavoval vždy totálne grátis ;)
Krylias

Příspěvekod Krylias » 03 led 2013 21:16

Už to neplatí a AUKRO sa rúti do vlastného hrobu.
Už aby na tom hrobe kvitli kytky ...http://aukro.sk/phorum/read.php?f=473&i=673&t=638#href673
Krylias

Zpět na Kecárna