Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

proč prodávat - když kupující ani neudělí pomst. NEGATIV

Pojďte si povídat...

proč prodávat - když kupující ani neudělí pomst. NEGATIV

Příspěvekod CrayXMP » 26 dub 2012 23:13

tak si tak říkám, jakou asi váhu má tento portál mezi kupujícími - těmi, pro které zde všichni prodejci vystavují své nabídky a přejí si, aby nakupovali, když kupujícímu, jenž není ochoten zaplatit a hraje mrtvého brouka ani nestojí za to, aby udělil z pomsty zpětný negativní komentář. Jestli mu už ani tohle nestojí za to - a že to většině těchto lidí opravdu nedá a stůj co stůj vás musí očernit a poškodit - tak to svědčí asi jen o tom, že nad tím mávl rukou a řekl si "co bych se namáhal na takovém zapadlém serveru, kde stejně nikdo není..." :!:
CrayXMP

Re: proč prodávat - když kupující ani neudělí pomst. NEGATIV

Příspěvekod Vratislav16 » 27 dub 2012 07:33

CrayXMP= asi jste dal negativ, fajn. Ale ještě zde nemusíte dštít síru :mrgreen: Dodávám = od listopadu zde přibylo přes 2000 nových uživatelů === a dodávám,že mnozí uživatelé jsou rádi,že si nepletou "a" + "B" na klavesnici,natož udělit HODNOCENÍ-KOMENTÁŘ, to bývá nad jejich síly : pokud toto nevíte :lol: Já mnohým totiž posílám návod, jak hodnocení-komentář udělit :!: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 27 dub 2012 07:59

Třeba jste narazil na "slušného kaziče" aukcí. :D :D

Faktem ale je, že Auktiva hraje druhou ligu. Snad tomu tak nebude navždy. :?:
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 27 dub 2012 08:31

Cray= tak si dejte toho kaziče aukcí na černou listinu a můžete zarazit jeho příhozy. Připomínáte mi ale jednoho "vašnostu",
který pořád hovořil o blbé náladě. My ostatní nemůžeme za situaci, že nám počítače jedou a nepotřebujeme Vaše součásky.
Proto prosím nešiřte zde blbou náladu = ahojjjjjjjjjj :lol: :drink:
Vratislav16

Příspěvekod Diatreta » 27 dub 2012 10:49

Cray, klídek ;) , třeba doopravdy umřel. Alespoň já to tak řeším, když se hodně dlouho neozývá, dám na černou listinu, kam patří a jemu negativ - mrtvému již stejně neublíží a jedu dál - přeci mu nebudu dávat umělé dýchání, aby mi mohl negáč vrátit. :lol: Vůbec to neřešte, mě se to stalo na Aukru párkrát, jenže tam jsem musela žádat o vrácení provizí, tady ani to zatím nemusí človíček řešit a když nejde o život jde o ... Pa, jdu naložit raděj maso na grilovačku :drink:
Diatreta

Příspěvekod CrayXMP » 29 dub 2012 22:31

Diatreta píše:Cray, klídek ;) , třeba doopravdy umřel. Alespoň já to tak řeším, když se hodně dlouho neozývá, dám na černou listinu, kam patří a jemu negativ - mrtvému již stejně neublíží a jedu dál - přeci mu nebudu dávat umělé dýchání, aby mi mohl negáč vrátit. :lol: Vůbec to neřešte, mě se to stalo na Aukru párkrát, jenže tam jsem musela žádat o vrácení provizí, tady ani to zatím nemusí človíček řešit a když nejde o život jde o ... Pa, jdu naložit raděj maso na grilovačku :drink:

DAT SI HO NA "BLACKLIST"?? A proč bychom to dělali..? Vždyť ten hypotetický "přínos" ani nevyváží ten čas strávený klikáním... je to fakt legrační rada ve srovnání s tím, že za více jak 8 měsíců jsme zde prodali možná 8 věcí.. :))
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 30 dub 2012 08:25

CrayXMP píše:...že za více jak 8 měsíců jsme zde prodali možná 8 věcí.. :))

Čím bídnější prodeje, tím více je třeba ocenit vaši výdrž dál zde vystavovat. Poděkování platí samozřejmě i pro další velké prodejce, co to po pár týdnech nevzdali.

Není jednoduché udržet si naději, že se to tu konečně zlomí, a prodeje (návštěvnost) se rozjedou. Dočkáme se vůbec? :?:
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 30 dub 2012 11:16

Já bych to srovnal s městem,
Auktiva je takové malé 5tisícové městečko a z toho je ještě dejme tomu tak 50% prodavajicich a 50% kupujících.
A teď mi řekněte kolik asi z těch 2500 lidiček bude chtít specifické díly pro notebooky dell, kolik z těch 2500 má vůbec DELL natož aby na něj ještě něco potřebovali.
8 prodaných aukcí je úspěch vzhledem k poměru počtu uživatelů.
A tak je to se všemi komoditami, na daný počet uživatelů je velice omezený počet zájemců o daný konkrétní předmět.
Aby se to úspěšně mohlo začít lámat ve prospěch většího množství prodejů, musí být uživatelů alespoň desetkrát více ... a pro fungování pro prodej cehokoliv s šancí na prodej do měsíce minimálně 100x více uživatelů.
Já osobně oslovil 1300 lidí emailem, pokud budu brát za uspěch 1% , je to pouze cca 130 nových uživatelů na auktivě. To jest i když bude osloveno 100 000 lidí, bude přírůstek pouze 1 000 lidí, ale procento přírůstku uživatelů se dá výrazně přiklonit ve prospěch autivy tím, že ti co sem přijdou si budou mít z čeho vybírat i v případě že zrovna ted momentálně nic nekoupí, protože nic nepotřebují, ale stačí když si v duchu řeknou, jo tady je výběr, sem se ještě podívám. 8-)
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod CrayXMP » 02 kvě 2012 20:24

vpdiablo píše:Já bych to srovnal s městem,
Auktiva je takové malé 5tisícové městečko a z toho je ještě dejme tomu tak 50% prodavajicich a 50% kupujících.
A teď mi řekněte kolik asi z těch 2500 lidiček bude chtít specifické díly pro notebooky dell, kolik z těch 2500 má vůbec DELL natož aby na něj ještě něco potřebovali.
8 prodaných aukcí je úspěch vzhledem k poměru počtu uživatelů.

no tak proti tomuto argumentu se samozřejmě nedá říci naprosto nic, jak je pravdivý. Jenže berte v potaz to, že ti lidé si NEKDE na internetu našli ten Dell díl, založili si účet (aby ho mohli dražit) - vyhráli, zaplatili a tím to pro ně skončilo. Jak ten díl na netu našli, to by mě dost zajímalo, protože jak jsem psal již jinde ve vláknu, leták s auktivou je součástí každé expedované zásilky z našeho e-shopu. A stejně i zákazníci, kteří nakupují u nás opakovaně (třeba 5x za rok), tak neměli zapotřebí dražit na aukci, ale koupili zboží dráže v e-shopu..

S příměrem, že Auktiva je malé městečko a to s sebou nese značně malou poptávku po raritách, se dá určitě souhlasit, ale pak nepotřebuji vystavovat na Auktiva a mohu se soustředit s kolegy pouze na náš e-shop, aby byl ještě větší a větší, až nebude druhý po Dellu, ale ten největší v CR... neplatíme ani korunu za propagaci či SEO a objednávky jsou každým dnem. Tady? nevím, jak to funguje, ale ty produkty si zkrátka lidi bud skrze vyhledávání nenajdou nebo se nechtějí aukcí zúčastnit.
CrayXMP

Příspěvekod Vratislav16 » 03 kvě 2012 08:12

Cray = předpokládám,že jste obchodník. Já jen obyčejný člověk, sběratel,jež dává pryč přebytky,neb mám léta. JEDNODUCHÁ ARITMETIKA VYSVĚTLENÍ. Na SCHOPU od Vás koupí kupec hned , tady musí čekat na konec aukce. DEJTE = U VŠEHO = KUP TEĎ ,ale s nižší cenou,třebas o korunu ,než na schopu :!: a jistě uvidíte změnu k lepšímu pro Vás . Třebas pak již zde nebudete naříkat ! :lol:
Vratislav16

Další

Zpět na Kecárna