Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Stávka na Aukru

Pojďte si povídat...

Re: Stávka na Aukru

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 04:01

Ahoj Milane a jsem rád, že jsou Králíky tunaj :D i se svými aukcemi. Vystavil jsem tady několik věcí , které se sice neprodaly, ani je nikdo nesledoval , ale z důvodu, že je to zadarmo , tak je točím dokola a musím počkat do doby, než se sem přesunou nejenom prodejci, ale hlavně kupující , kteří jsou hlavním činitelem aukčních portálů. Já svou povinnost zatím splnil v jednom případě , jako kupující , zatím .... Jinak mi připadá a to hlavně v sekci starožitnosti a sběratelství, že sem uživatelé odkládají z tohoto oboru nezajimavé věci , a když zajímavé, tak za přemrštěnou cenu a tím zabíjí prodej. Touto cestou jsem se myslím nevydal a mé aukce nejsou ve vyvolávací ceně přemrštěné, alespoň si myslím, ale přesto si to nikdo ani nedal do sledování (což by mi trošku udělalo radost) natož, aby to koupil .... Víš stejně jako já, že jsme oba zastánci říkání slov na rovinu , a proto říkám pokud chcete prodejci tento portál vytáhnout v mém oboru, tedy sběratelství a starožitnosti, tak sem nedávejte šunty za prdy peněz jen proto, že otáčení aukcí je tady zadarmo a vlastně nemáte žádné riziko a nestojí vás to nic, to je to co zabije tento portál v začátku myšleno v těchto sekcích a to je to čím argumentují aukráci, když se tady podívají poté, co je odkážu na tento server a bohužel mají pravdu. Takhle se zabil i Odklep, i když tam bylo problémů víc , a proto jsem se vrátil se staženým ohonem tehdy na Aukro. Jsem zvyklý věci říkat na rovinu a bez příkras a některým skalním auktivákům se to nemusí líbit a možná taky nemusím mít pravdu, to je už na další diskuzi . Třeba jeden můj kamarád tady vystavuje pohledy za cca 300 Kč , které by jinde neprodal za 150 Kč, sice se jen domnívám, že to je on dle bydliště, ale jestli zjistím na 100 %, že to je on, tak mu bez skrupulí řeknu, Laďo ty jsi, ale kus kokota :D
biggles

Příspěvekod Vratislav16 » 27 čer 2011 08:17

bigglesi= trochu se zamyslete nad tím co nabízíte. Nestačí v názvu aukce napsat= POHLEDNICE= máte absolutní nepřehled co
se vlastně hledá, sbírá. Uveďte alespoň rok v názvu aukce, na některých jsou tzv. BOŽÍ MUKA== tyto hledají někteří mí partneři.
Náměty = jež vystavujete= musíte zájemce opravdu hledat(asi jako jehlu v kupce sena). V dnešní době u pohlednic vesměs
hledají určitou obec,město,hrad. Ale ne v Rakousku ,toto zde neprodáte ! Dělám do sběratelství 40let a vím o čem mluvím !
Mějte se fajn a nic ve zlém !STÁVKA ???== zaměstnanci zpravidla po nějaké době zase nastoupí do původního zaměstnání==
PŘIROVNÁNÍ ! :lol:
Vratislav16

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 08:34

Vratislav16 píše:bigglesi= trochu se zamyslete nad tím co nabízíte. Nestačí v názvu aukce napsat= POHLEDNICE= máte absolutní nepřehled co
se vlastně hledá, sbírá. Uveďte alespoň rok v názvu aukce, na některých jsou tzv. BOŽÍ MUKA== tyto hledají někteří mí partneři.
Náměty = jež vystavujete= musíte zájemce opravdu hledat(asi jako jehlu v kupce sena). V dnešní době u pohlednic vesměs
hledají určitou obec,město,hrad. Ale ne v Rakousku ,toto zde neprodáte ! Dělám do sběratelství 40let a vím o čem mluvím !
Mějte se fajn a nic ve zlém !STÁVKA ???== zaměstnanci zpravidla po nějaké době zase nastoupí do původního zaměstnání==
Jo rok bych rád uvedl, ale nevím jak ho mám zjistit , a že nemám páru o tom co se sbírá v pohlednicích, to je svatá pravda, jinak názvy jsou německy , takže ani nevím zda jde o německý název české obce, nebo o německo či rakousko. Dál , když to dávám od 15 Kč, tak snad stojí za to sběrateli rozkliknout všechny mé aukce a podívat se, trošku se prokousávat a o tom sběratelství taky je, objevovat třeba rarity za hubičku.... Já taky jako sběratel hodin nechodím po starožitnictví , kde koupím hotovou a funkční věc a spíše hledám po půdách a třeba kompletuji hodiny po částech, protože je třeba koupím laciněji a , když je zprovozním, tak z nich mám o to větší radost. Když nebude sběratel pohlednic líný a rozmazlený, tak mě kontaktuje mailem , telefonem a já mu sdělím podrobnosti, které bude chtít , jako odborník vědět a já jako neználek mu je sdělím :D Navíc , když se podívám jinde a nechci říkat kde, tak to co já mám od 15 Kč jinde začíná od 50 kč, takže když opravdovému sběrateli nestojí za to se zeptat na věc, která je lacinší a potřebuje servis až pod nos, tak ať si trhne nohou, nic ve zlém :D Navíc jako laik se bojím věc víc popsat, jako laik, aby tento popis nebyl třeba zavádějící a nedostal negativ :D, mějte se hezky a samozřejmě se na vás nezlobím , jsem rád že se mi snažite pomoci a cením si toho. Ještě dodám, že se ve starožitnostech pohybuji (sbírání) cca 30 let, ale rozumím jen trošičku svému oboru, myslím, že kdyby jste vystavil hodiny, tak taky najdu co by se dalo vylepšit :D
biggles

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 08:40

biggles píše:
Vratislav16 píše:bigglesi= trochu se zamyslete nad tím co nabízíte. Nestačí v názvu aukce napsat= POHLEDNICE= máte absolutní nepřehled co
Jo rok bych rád uvedl, ale nevím jak ho mám zjistit , a že nemám páru o tom co se sbírá v pohlednicích, to je svatá pravda, jinak názvy jsou německy , takže ani nevím zda jde o německý název české obce, nebo o německo či rakousko. Dál , když to dávám od 15 Kč, tak snad stojí za to sběrateli rozkliknout všechny mé aukce a podívat se, trošku se prokousávat a o tom sběratelství taky je, objevovat třeba rarity za hubičku.... Já taky jako sběratel hodin nechodím po starožitnictví , kde koupím hotovou a funkční věc a spíše hledám po půdách a třeba kompletuji hodiny po částech, protože je třeba koupím laciněji a , když je zprovozním, tak z nich mám o to větší radost. Když nebude sběratel pohlednic líný a rozmazlený, tak mě kontaktuje mailem , telefonem a já mu sdělím podrobnosti, které bude chtít , jako odborník vědět a já jako neználek mu je sdělím :D Navíc , když se podívám jinde a nechci říkat kde, tak to co já mám od 15 Kč jinde začíná od 50 kč, takže když opravdovému sběrateli nestojí za to se zeptat na věc, která je lacinší a potřebuje servis až pod nos, tak ať si trhne nohou, nic ve zlém :D Navíc jako laik se bojím věc víc popsat, jako laik, aby tento popis nebyl třeba zavádějící a nedostal negativ :D, mějte se hezky a samozřejmě se na vás nezlobím , jsem rád že se mi snažite pomoci a cením si toho. Ještě dodám, že se ve starožitnostech pohybuji (sbírání) cca 30 let, ale rozumím jen trošičku svému oboru, myslím, že kdyby jste vystavil hodiny, tak taky najdu co by se dalo vylepšit :D
APROPO aukce pohlednic jsem vystavil teprve včera, ale i jiné aukce z mého oboru sběratelství nejsou špatné a za hubičku a nikdo se na ně nepodíval .... no třeba to přijde :D Spíše jsem měl na mysli tyto aukce, byly tam i krásné pendlovky, ale zatím je tady vystavovat je zbytečné :D
biggles

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 08:47

Ještě vám řeknu, že pro laika vystavovat pohlednice podle námětů je dost těžké, spíše bych ocenil pro mě jako pro vystavovatele rubriku OSTATNÍ a tam bych šupl všechno. Víte co je zajimavé, že když jsem jinde vystavil pohlednice i špatně, tak si je uživatelé našli, tady jsou asi trošku rozmazlení :D :D :D
biggles

Příspěvekod auktiva » 27 čer 2011 08:50

Správné rozčlenění a alespoň název předmětu je základ. Mnoho uživatelů nazve aukci pohled, známka,... tento server má značnou návštěvnost z vyhledávání na google a seznamu, pokud předmět není správně popsán a zařazen, značně si tak snižujete šanci prodeje.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 27 čer 2011 08:51

No vidíte= pletete se tam ,čemu vůbec nerozumíte a tak nekritizujte kolegu, že prodává za 300,-. Na př. pohlednice zhotovené
litograficky okolo roku 1900 v počtu 200-300ks jsou vzácné i z toho důvodu, že se jich asi málo zachovalo.Proto prosím važte svá slova.A Vaše syčkování mně také nebaví. Každý je strůjcem štěstí svého ! Doposud zde byla pohoda, doufám bude i nadále. Přeji hezký den.
Vratislav16

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 09:08

No teď jste zvolil trošku ostřejší tón, ale budiž, já se budu chovat slušně :D Zkuste navrhnout adminům v sekci pohledů, ale i mincí nějaký pododbor aukcí např. LAICKÝ PRODEJ , kde by lidi co mají něco z těchto oborů a nedokáží to určit to zde mohli vystavit a sběratelé se tím tzv, prokousají a třeba objeví možnou raritu, pokud by měli zájem, tak by vystavovateli zavolali a po informacích, které by jim LAICKÝ prodejce dal, by se rozhodli. Pochopte, že ne každý je ODBORNÍK a může věc identifikovat a správně zařadit. Pokud si přejete, tak své aukce stáhnu, abych vás náhodou pane mazáku nenaštval !!! To opravdu nemám zapotřebí, sám víte kolik stojí času ty pohlednice vystavit a navíc pro laika. Že jsem sem lezl :idea: Asi tedy kvůli vám končím, promiňte, že vašemu oboru nerozumím, ale ve svém vás pokakám, kdy budu chtít !!!!!!!!!!!!!! K tomu kolegovi, jestli tedy jde o něj, to nevím určitě, tak tomu jsem tu pohlednici dal zadarmo před 5 dny a už je tady vystavená za dost peněz, tak proto jsem o tom psal, ale to je můj problém, to si ošéfuji ...
biggles

Příspěvekod biggles » 27 čer 2011 09:23

Dalším možným kritikům řeknu, že pokud bych v aukci objevil možnou raritu v hodinách a foto by mě zaujalo, ale nepřesvědčilo a vystavoval to laik, tedy člověk, který ty hodiny objevil na půdě, tak bych ho kontaktoval a zkusil bych z něj vytáhnout informace o tom, jestli to jsou pérovky, pendlovky, čtvrtky, půlky, nebo ložnicové, tedy jestli jde o věc mého zájmu... Nebyl bych líný se zeptat :D a už vůbec bych ho nepéroval za laický popis, protože chápu, že tomu nerozumí .... Takže si nemyslím, že bych ty pohlednice špatně zařadil, místopis a umělecké ... prostě laicky, tak se na ně nedívejte pane Vratislave a bude klid :mrgreen: Asi tedy končím, díky vám , to opravdu nemám zapotřebí, protože ,tak jako vy jste mazák tady, tak já jsem někde jinde :D :D :D
biggles

Příspěvekod Vratislav16 » 27 čer 2011 09:26

bigglesi= nic ve zlém, doporučoval bych Vám abyste si pročetl odbornou literaturu ,neb pohovořil o problému s lidmi,kteří problematice rozumějí. Nechtějte , aby toto řešili admini, neb dosud( to si asi neuvědomujete) nejsou zde poplatky za vystavení( jen za propagaci) a z prodeje také nejsou.Takže nikdo za Vás nebude psát popis aukcí!!!! No a informace se platí !
Ten Váš přítel asi jen využil Vaši nevědomosti. Někteří podnikatelé činí také tak a nikdo je nekritizuje ! To já svým žákům vždy říkal= že musí být v pravou chvíli na pravém místě a měli správné informace a vědomosti,aby uspěli v tom co chtějí dělat. Již končím= jdu dělat užitečnější věci.Mějte se fajn
Vratislav16

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna