Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Plovoucí aukce - Dražba

Pojďte si povídat...

Re: Plovoucí aukce - Dražba

Příspěvekod Diatreta » 08 bře 2012 10:47

AVL, je to možná zajímavý nápad, ale dvakrát se mi na Au... stalo, že se dva lidi před koncem aukce, aniž by chtěli tu věc, jen z legrace přetahovali o předmět a cena potom vystoupila na nesmyslnou částku. Samozřejmě, že platba se nekonala. Bohužel dnes si někteří lidé takto asi léčí své mindráky, či proč to dělají, nevím. Zatím se tu sice nic za aukce neplatí, ale každá takto zmařená aukce mě dosti naštve. Já nemám žádnou zkušenost s plovoucí aukcí, ale zatím si myslím, že tu není tolik potencionálních zákazníků, aby se tento druh příklepů vyplatil. Vemte si, že z těch cca 5000 registrovaných většina neprodává, ani nenakupuje, jen se sem občas juknou. Odhadem asi 500lidí je skutečně aktivních a kolik z nich by asi mělo čas v danou chvilku, kdy má dojít k příklepům být u počítače? Dnes je čas hodně drahou záležitostí :cry: .
Diatreta

Příspěvekod AVL68 » 08 bře 2012 13:29

mtesa píše:...Ze zkušeností - čas od času tam mívám poměrně atraktivní zboží s vyvolávací cenou 1 Kč, po příhozu v poslední minutě se nastavuje o 2 minuty. Aukce končí, pokud v poslední minutě již není příhoz. Průměrnou délku prodloužení aukce mívám tak 20-30 minut...

Na tohle čekám, tohle mě zajímá! Argument doložený fakty. Díky Vám za něj. :pivo:

Takže žádné hodiny, o které se aukce natahuje. Jde maximálně o desítky minut. Nechápu, kam na ty „nekonečné“ časy mnozí odpůrci plováků chodí.

mtesa píše:...Pro prodejce fajn, ale je zde vyšší riziko neodebrání aukce, protože kupujícím to v tom adrenalinu dost může ujet a pak jenom koukají, kolik peněz nabídli...

Tohle není argument proti plováku. Za neodebrání vydraženého zboží přece nemůže typ aukce, ale nespolehlivý/nezodpovědný kupující. Takové případy se stávají i nyní.

mtesa píše:...Jako kupující mi vyhovuje více automatické přihazování s pevným koncem...

Plovák musí být volitelný! Nemusíte ho použít, a proto by Vám neměl nijak překážet.
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 08 bře 2012 13:50

Diatreta píše:...AVL, je to možná zajímavý nápad, ale dvakrát se mi na Au... stalo, že se dva lidi před koncem aukce, aniž by chtěli tu věc, jen z legrace přetahovali o předmět a cena potom vystoupila na nesmyslnou částku. Samozřejmě, že platba se nekonala. Bohužel dnes si někteří lidé takto asi léčí své mindráky, či proč to dělají, nevím...

Podobná poznámka, jakou měl mtesa. Odpovím stejně. Za nesmyslně vyšroubovanou částku nemůže typ aukce, ale nespolehlivý/nezodpovědný přihazující. Takové případy se stávají i nyní.

Diatreta píše:...Já nemám žádnou zkušenost s plovoucí aukcí, ale zatím si myslím, že tu není tolik potencionálních zákazníků, aby se tento druh příklepů vyplatil...

Zda se plovák vyplatí? Když bude volitelný, nikoho omezovat nebude. Buď jej použijete nebo ne. Škodu nenadělá. Co se tyká nákladů, nevím kolik by stálo jeho naprogramování a integrování do systému. Další náklady by s ním ale už nebyly.

Diatreta píše:...Vemte si, že z těch cca 5000 registrovaných většina neprodává, ani nenakupuje, jen se sem občas juknou. Odhadem asi 500lidí je skutečně aktivních...

Je třeba myslet do budoucna. Všichni přece doufáme v růst Auktivy.

Diatreta píše:...a kolik z nich by asi mělo čas v danou chvilku, kdy má dojít k příklepům být u počítače? Dnes je čas hodně drahou záležitostí...

Proč vysedávat u počítače? K tomu Vás plovák přece nenutí. Nemáte-li čas či chuť přetahovat se o vítězství v aukci, tak prostě přihodíte své maximum a o nic víc se nestaráte. STEJNĚ, JAKO JE TOMU U SOUČASNÉ AUKCE.
AVL68

Příspěvekod ancovicka-nails » 13 bře 2012 21:39

na a.cz mají taky ne sice plovoucí aukci, ale prodloužení po posledním příhozu v poslední minutě - prodlužuje se myslím o dvě minuty, ale nemyslím si, že by z toho kupující jásali
ancovicka-nails

Příspěvekod drobek47 » 13 bře 2012 21:51

ancovicka-nails píše:na a.cz mají taky ne sice plovoucí aukci, ale prodloužení po posledním příhozu v poslední minutě - prodlužuje se myslím o dvě minuty, ale nemyslím si, že by z toho kupující jásali

Ale prodejci jásají. A ti jsou tady potřeba jako sůl.
drobek47

Příspěvekod ancovicka-nails » 13 bře 2012 22:05

no nevím, odzavedení poplatků za vystavení už na a.cz skoro nikdo neprodává a prodlužování konce tomu nepomůže
ancovicka-nails

Příspěvekod AVL68 » 13 bře 2012 22:18

ancovicka-nails píše:na a.cz mají taky ne sice plovoucí aukci, ale prodloužení po posledním příhozu v poslední minutě - prodlužuje se myslím o dvě minuty, ale nemyslím si, že by z toho kupující jásali

Nevím jak to funguje na a.cz. Spíš mě zajímá názor na plovák, tak jak jsem ho navrhl (popsal) ve svém prvním příspěvku. Opravdu si myslíte, že jde o nepoužitelnou aukci? Četla jste to celé?
AVL68

Příspěvekod auktiva » 19 bře 2012 12:29

Je tu očividně hodné názorů a opět diskuse o konci aukce, která sem jednak nepatří a jednak popisuje něco, co funguje úplně jinak.

Ohledně plovoucího konce: uživatelé nejsou schopni si přečíst ani základní informace o aukci a věčně se na něco odvolávají a nadávají. Nemůže tu být jedna aukce tak a druhá onak. Byl by v tom neuvěřitelný chaos.

Druhá věc, která tvrdí něco o adrenalinu. Adrenalinové jsou oba způsoby. Je pravda že plovoucí konec připomíná více opravdovou dražbu, ale pro naše uživatele, kteří jsou z velké většiny zvyklí na systém aukra či ebay, je něco takového odrazující - přihodíte a musíte čekat, jestli Vás někdo nepřehodí. To udělají 2x a pak je to přestane bavit. Plovoucí konec byl také jadna z hlavních věcí, kterou na odklepnuto.cz běžní uživatelé krytizovali (až na skalní uživatele).
Obrázek
auktiva

Příspěvekod drobek47 » 19 bře 2012 13:17

Na odklepnuto jsem od začátku, dokonce jsem ho pomáhal rozjíždět. Nikdy si tam na plovoucí konec nikdo neztěžoval (až na pár aukráků, než si na to zvykli). V názvu máte aukční server. Každá aukce je vždy o přihazování. Po každém přihození se aukce prodlužuje a dražitel vyvolává poprvé, podruhé a když někdo přihodí, tak od začátku, poprvé, podruhé. Teprve když vyvolá potřetí, je aukce prodána.
Je to výhoda pro prodávajícího, a nevýhoda pro kupujícího. Ale to je prkotina, důležitější je, že tady někdo něco slíbil na 15.3. a dnes je již 19.3 a nic!
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 19 bře 2012 16:33

auktiva píše:Je tu očividně hodné názorů a opět diskuse o konci aukce, která sem jednak nepatří...
Proč ne sem? A kam tedy?

auktiva píše:...a jednak popisuje něco, co funguje úplně jinak.
NEROZUMÍM. Reagujete konkrétně na "technické provedení" popsané v mém prvním příspěvku, nebo píšete o plováku jen "tak nějak" všeobecně?

auktiva píše:Ohledně plovoucího konce: uživatelé nejsou schopni si přečíst ani základní informace o aukci a věčně se na něco odvolávají a nadávají. Nemůže tu být jedna aukce tak a druhá onak. Byl by v tom neuvěřitelný chaos.
Chaosu bych se nebál. Drtivá většina uživatelů chápe, která bije. Jen se vždy najdou jednotlivci co nečtou a nechápou. A těm nepomůže, ani kdybyste průběh aukce uzpůsobili pro nemluvňata.

auktiva píše:Druhá věc, která tvrdí něco o adrenalinu. Adrenalinové jsou oba způsoby. Je pravda že plovoucí konec připomíná více opravdovou dražbu, ale pro naše uživatele, kteří jsou z velké většiny zvyklí na systém aukra či ebay, je něco takového odrazující - přihodíte a musíte čekat, jestli Vás někdo nepřehodí. To udělají 2x a pak je to přestane bavit...
Co je špatné na tom, když by měl uživatel na výběr? A čekat přece nemusíte. Nemám-li čas, přihodím své maximum. Chci-li "bojovat", hlídám si konec aukce. Je to stejné u Klasiky i u Plováku.

auktiva píše:Plovoucí konec byl také jadna z hlavních věcí, kterou na odklepnuto.cz běžní uživatelé krytizovali (až na skalní uživatele).
Takže plovák nevadil všem! :o Jaký byl (je) poměr Vadí-Nevadí? Proběhla v tomto směru nějaká důvěryhodná anketa?
AVL68

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna