Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 12:07

biggles píše:Diatreto děkuji, alespoň za kukec tady i to mě potěšilo :D Jinak dosud jsem mluvil o podívání na Aukru na mou aukci... v této době jsou tam navíc dvě sledování, to je tady jen zbožné přání :D Je mi jedno, jestli se pendlovky prodají, zas tak hluboko do žlabu nemám, ale potěší jen ten pouhý zájem o mou věc v aukci, ale tady mě tedy nic netěší v tomto směru a dám si radši :beer: , ale to zas nepotěším ženu :D

No a teď jsem se díval na vaše aukce a vy prodáváte moc hezké věci, které jak jsem pochopil i sama vyrábíte, tak tedy nechápu, že nikdo nekupuje za tyto lidové ceny ?????
biggles

Příspěvekod AVL68 » 18 úno 2012 15:05

Faktem je, že až admini dokončí a spustí modernizaci systému (slíbeno na konec února), určitá minimální reklama musí přijít. :!: Jinak místo postupného (byť pomalého) růstu, dojde k odchodu prvních průkopníků a Auktiva zůstane vyhrazena sběratelům. :(
AVL68

Příspěvekod Diatreta » 18 úno 2012 17:18

Biggles díky za pochvalu. Já jsem ještě na jiném prodejním severu, kde mám podobné zboží, ale je o zhruba 20% dražší a mám tam ale i dost exkluzivní kousky. Ale co mne nejvíc zaráží, že ti lidé, co již vědí, že jsem i zde a že to tu je levnější, stejně nakoupí na tom druhém portálu. Možná je to tím, že jsou neregistrovaní ( 60 procent mých zákazníků jsou bez registrace, ale nemohou jim dát komentář a naopak ) jediný rozdíl. Hodně lidí má již ke všem těm registracím značný odpor a kde to nejde bez ní, tak jdou jinam.
Jinak nevím, čím by to mohlo být, že se tu tolik neprodává - moje aukce si otevře někdy i 50lidí a nic. Asi si dám taky lahváče - mám výhodu, dají si se mnou všichni :pivo: Tak snad se to už konečně zlepší a něco se tu začne pořádně točit.
Diatreta

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 18:36

Vážím si lidí, kteří dokáží vyrobit krásnou věc a jen nepřeprodávají um jiných.... jinak já jsem sběratel a prodejem věcí ze své sbírky si financuji přírůstek vyššího řádu do své sbírky (z rodinného rozpočtu to nemůžu brát), takže občas potřebuji opravdu prodat, abych mohl provést výše uvedené, ale Auktiva mi to neumožňuje, bohužel. V této době u mých pendlovek je na Aukru nespočet kliknutí, ale co je hlavní 8 sledování, tak o tom to asi je, že ??? I kdyby nikdo nekoupil nakonec, tak jen pocit, že se na to někdo podíval a třeba zvažuje, jestli koupit, nebo ne je jiný ... Tady jej nemám bohužel a zlobte se Auktiváci, nebo ne , prostě to chce reklamu a dostat Auktivu do povědomí kupujících, ale to není můj problém, to je na majitelích tady, prostě jsem to dal i na Aukro, kde je opravdu větší šance na prodej a uvidí se dál .....
biggles

Příspěvekod vpdiablo » 18 úno 2012 19:31

Bigglesi a co by ti kupující tady po té reklamě asi koupili ? Ze spotřebního zboží tu pomalu nic není, takže uděláte reklamu za desitky milionu, naženete sem 100 000 lidí, ty nakouknou, zjistěj že tu není co koupit a už sem v životě nepřijdou. Jooo to je opravdu super kšeft vyhodit oknem několik milionu, aby se prodali jedny pendlovky o které má tak zájem 1 kupující ze sta tisíc možná ještě méně.

Nic proti vám, ale kolik lidí z cca 5600 si asi chce pořídit pendlovky ?????
Opravdu, očekávat úspěšný a rychlý prodej něčeho tak individuálního, na serveru s necelými 6 tisíci registrovanými uživateli nemůže ani fantasta.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 19:46

Asi ano, ale 120 let staré pendlovky opravdu nehodlám prodávat za 3500 Kč, když se i v této krizi na Aukru prodají minimálně za 8000 Kč, sice někdy taky ne , ale třeba na třetí pokus ano .... Takže zas tak pod cenu kvůli tomu, že mám Auktivu celkem rád jít nemůžu :D Ale to se netýká jen mě, je tady zboží, které tady prodejci dávají o hodně laciněji než na Aukru a stejně jej neprodají, tak nedávejte prosím vinu mě, nebo jiným za neprodejnost na tomto portálu, problém hledejte jinde :D P.S. i kdybych je dal za 3500 Kč, tak je tady nikdo nekoupí :lol:
biggles

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 20:00

biggles píše:Asi ano, ale 120 let staré pendlovky opravdu nehodlám prodávat za 3500 Kč, když se i v této krizi na Aukru prodají minimálně za 8000 Kč, sice někdy taky ne , ale třeba na třetí pokus ano .... Takže zas tak pod cenu kvůli tomu, že mám Auktivu celkem rád jít nemůžu :D Ale to se netýká jen mě, je tady zboží, které tady prodejci dávají o hodně laciněji než na Aukru a stejně jej neprodají, tak nedávejte prosím vinu mě, nebo jiným za neprodejnost na tomto portálu, problém hledejte jinde :D P.S. i kdybych je dal za 3500 Kč, tak je tady nikdo nekoupí :lol:

Ale jediný efekt to tady má, sice nikdo nic nekoupí, ani neprodá, ale na druhou stranu si alespoň pokecáme, jestli to ale byl záměr zřizovatelů tohoto portálu, tedy založit ho jen na pokec, to si nesem jistý :D :pivo:
biggles

Příspěvekod AVL68 » 18 úno 2012 20:07

vpdiablo: Biggles jistě není fantasta. Jen popsal realitu. Pravda, pendlovky jsou hodně specifické zboží, přesto jejich "osud" krásně ukazuje, jak si stojí Auktiva (zde nic) versus Aukro (sledování (možná prodej?)).

Bohužel, exodus uživatelů z Aukra sem na Auktivu, se nekonal. Takže varianta: nejdřív nabídka (které jsem zastáncem), pak přijdou kupující, se odkládá. A bojím se, aby tento stav nezůstal napořád.

Nechce-li Auktiva zakrnět, bude muset s reklamou vyrukovat. Nemusí stát milióny. Její rozsah bude odpovídat prostředkům, které Auktiva má. ALE NĚJAKÁ, BYŤ MINIMÁLNÍ, BÝT MUSÍ. Kolik by třeba stálo zajištění reklamy zaměřené na počítače na Žive.cz, PCTunig.cz. ExtraHardware.cz, SvětHarware a pod.? Něco ve smyslu: Vaše přebytky vydražte u nás na Auktivě zdarma!. Nebo reklama v PC časopisech? Kolik tak může stát?

Obdobně lze cíleně udělat reklamu na jiné kategorie. Prostě je nutné "nějak" sem ty nové uživatele nalákat. Reklama je jedna z možností.
AVL68

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 20:40

Děkuji za podporu a jen tak mimochodem, nevím kolik času uběhlo od vystavení na Aukru, ale je fakt, že jsem aukci stáhl a zítra si pro pendlovky přijede sběratel za cenu 8 000 Kč, takže to o něčem svědčí :D
biggles

Příspěvekod Diatreta » 18 úno 2012 21:02

No tak to gratuluji Bigglesi, ale já doufám, že za rok to tu bude stejné a o takové krásné pendlovky se zákazníci tady porvou. Zrušila bych zde odměňování za chycené duše a dala bych ty penízky do reklamy - podle mne rozumější řešení. Potom bych uvítala nějaký kompromis, aby mohli nakupovat i neregistrovaní uživatelé (třeba možnost prodejce povolit příklep na aukci a bez možnosti udělení komentáře...) Ale nevyznám se v počítačích, natož v programování a tak nevím, jestli to je vůbec nějak schůdné? Mě na Aukru hodně vadí, že moje penízky, třeba jen malé, díky tomu mě nenáviděnému povinnému PayU- nebo jak se to jmenuje, budou mít k dispozici Poláci a vlastně nejen provize, ale i úroky z tohoto účtu půjdou jim do kapsy. Asi jsem pořád něco jako vlastenec a raději se pokusím podporovat český prodej. Tak mi držte palce, jen musím něco vymyslet, co by ty zákazníky, pokud bude reklama přilákalo, ale věřte, že na tom pracuji.
Diatreta

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna