Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 21:05

:D Jste moc milá a určo něco vymyslíte o vás se nebojím :D
biggles

Příspěvekod AVL68 » 18 úno 2012 21:51

Diatreta píše:...Zrušila bych zde odměňování za chycené duše a dala bych ty penízky do reklamy - podle mne rozumější řešení...

Jde o "virtuální" peníze. Dají se utratit jen zde. Jejich zrušením by Auktiva reálné peníze použitelné na reklamu nezískala.
Diatreta píše:...Potom bych uvítala nějaký kompromis, aby mohli nakupovat i neregistrovaní uživatelé (třeba možnost prodejce povolit příklep na aukci a bez možnosti udělení komentáře...)...

Jak podchytit uživatele, co se zde nechtějí registrovat? A co tak kdyby každý řádně zaregistrovaný uživatel (s živnostenským listem) měl u svého jména (v každé aukci?) tlačítko Nákup bez registrace. Toto tlačítko by byl odkaz na jeho eshop. Tenhle odkaz na "konkurenci" by si Auktiva zpoplatnila.

Bylo by takové tlačítko odkazující jinam, moc troufalé? :o V tuto chvíli, kdy je tu vystavovaní zadarmo, asi ne, ale co v budoucnosti? :?:
AVL68

Příspěvekod Diatreta » 18 úno 2012 22:17

Za prvé, to mi nějak uniklo, v tom máte pravdu. Ale zadruhé si nejspíše nerozumíme - jsem na jiném obchodním serveru, kde pokud někdo neregistrovaný požádá o nákup na můj výrobek, společnost se mě zeptá, zda chci přijmout, nebo zamítnout objednávku a já buď nepovolím prodej, nebo povolím - tam nemám možnost se s tímto člověkem v žádném případě se kontaktovat. Ale mohu pokud s ním mám špatnou zkušenost, jeho příklep prostě zamítnout a má smůlu - proto jsem psala, že nevím, jestli by to bylo vůbec reálné na tomto serveru toto uskutečnit, ale umožnil by se tím přístup mnoha dalším potencionálním zákazníkům. Ale chápu, že při aukcích za vyvolávací cenu je to asi o to těžší to nějakým způsobem i naprogramovat. Jsem zvyklá, že většina lidí u mě přiklepne na "kup teď"i když dávám možnost vyvolávací ceny a když někdo tuto možnost zvolí, je to pro mne vždy tak trošku legračně adrenalín - mám ho tak málo :( .
Diatreta

Příspěvekod vpdiablo » 19 úno 2012 15:24

Problem při nakupu neregistrovaných, nebo těch co se nechtějí registrovat je v tom, že není možná žádná zpětná vazba, hodnocení a v neposlední řadě jistota zakoupení, můžu prodat stokrat neregistrovanému a když budu mít štěstí nebude žádný problém, když budu mít můlu bude problém vždy nebo půjde o kaziče aukcí a nebo konkurenta který mě takto bude chtít otrávit vystavování a prodej. Takže jediné možné řešení je to co zavedlo aukro(bohužel), dokud nejsou peníze připsány se statusem dokončeno, nedojde k zakoupení předmětu a tím ukončení(odečtení kusu z) nabídky prodejce.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 19 úno 2012 15:42

AVL68 píše:vpdiablo: Biggles jistě není fantasta. Jen popsal realitu. Pravda, pendlovky jsou hodně specifické zboží, přesto jejich "osud" krásně ukazuje, jak si stojí Auktiva (zde nic) versus Aukro (sledování (možná prodej?))........ Nemusí stát milióny. Její rozsah bude odpovídat prostředkům, které Auktiva má. ALE NĚJAKÁ, BYŤ MINIMÁLNÍ, BÝT MUSÍ. Kolik by třeba stálo zajištění reklamy zaměřené na počítače na Žive.cz, PCTunig.cz. ExtraHardware.cz, SvětHarware a pod.? Něco ve smyslu: Vaše přebytky vydražte u nás na Auktivě zdarma!. Nebo reklama v PC časopisech? Kolik tak může stát?

Budete se divit, ale reklama na těchto serverech je dražší než jakákoliv jiná reklama do časopisů, hojně navštěvované servery mají docela drahé nároky na reklamní prostor na určitou dobu a to i přesto že uživateli jako jsem já stačí mít při spoštění systému aktivní program na likvidaci všeho co jen vzdáleně připomíná reklamu a neuvidíte na těchto stránkách žádnou reklamu, kdežto z tišteného časopisu ji nevymažete.PS: dokonce to zavírá i reklamu v ICQ a jiných programech ne jen v prohlížeči internetu.
Levné způsoby reklamy pokud vím auktiva využívá, zde je ovšem problém s nízkou výtěžností (to ale i u placené reklamy), bohužel jen reklama nestačí, když budete mít reklamu na prázdný obchod tak vám to prodej nezajistí, kupující si tam zboží nepřinese,aby ho tam vzápětí mohl nakoupit, to zboží tam už musí být!
To že team auktivy řekne jednomu nejmenovanému uživateli že reklamu neplánuje nebo že momentálně není potřebná neznamená že v budoucnu třeba nebude, znamená to pouze to že pro některé kategorie je nepotřebná, ty fungují i bez reklamy a pro jiné je zbytečná, protože tam není nic za co by stálo ty peníze na reklamu vydat, ano je to smutné, je to možná pro někoho divné, ale to že sem reklamou někdo nažene x tisíc lidí nezajistí prodeje v prázdném krámu, jediné kde by to stálo za řeč je moda a modni doplňky, to je jediná sekce kde existuje nějaká nabídka.
Nic proti těm co jsou netrpěliví, nebo je prodej živí a nemohou čekat a postupovat dopředu malými krůčky, ale jinak to nepůjde, být to před 8 lety byl by nástup auktivy jiný a rychlejší, ale v dnešní době to půjde pomalu, protože dokud aukro nepadne na držku bude stále největším portálem i když už nemá s aukcemi nic společného.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 19 úno 2012 22:01

A co tak "reklama" ve smyslu: Prodejte u nás, my Vám za to zaplatíme! Akce by probíhala od-do (týden, měsíc) jen v jedné kategorii. Kategorie by se střídaly. Započítávaly by se aukce zakončené prodejem. Jak moc by se toto rozkřiklo? Nalákal by sem "zisk" 1-5Kč (10Kč) nové prodejce? Myslíte, že jde o bláznivý, nerealizovatelný nápad? Třeba v sekci PC by Auktivu taková akce moc draho nevyšla. :D

Že by Aukro padlo na držku v nejbližší době nehrozí. Takže, nebude-li na reklamu, nic jiného než trpělivost nám asi nezbude.
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 20 úno 2012 08:01

AVL68= máte hezkou iniciativu, ale co kdybyste i Vy navýšil těch svých 7 .... na 777 aukcí :!: + doporučoval bych , tak ,jako to děláme sběratelé ==== prostě přesvědčujeme partnery odjinud, aby to zkusili i zde na AUKTIVĚ. :drink:
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 20 úno 2012 11:48

Vratislave. Se mnou je ta potíž, že i když "vymetu" všechny šuplíky, tak se možná na 17 aukcí dostanu. Rozhodně jich ale neudělám 777! Jsem obyčejný bazarista, co shání starší (levnější) díly na PC (bohužel ne na Auktivě), a následně prodává ty nahrazené, ještě starší kusy. A protože je to můj koníček, těch dílů mě rukama až tolik neprojde. Jak vidíte, já Autivu nevytrhnu. :( Takových jako já, tu musí být stovky. Snad se jich dočkám(e). ;)
AVL68

Příspěvekod Diatreta » 20 úno 2012 21:06

Chlapci, či dívky, nebo kdo je pod těmi přezdívkami. Myslím, že nejdůležitější ze všeho je to tu dostatečně naplnit ve všech kategoriích a až potom nějaká reklama. Jo kdyby tak každý vytahl, to co má doma hezkého a potřebného, ale to je jen pouha pouhé přání nás všech. Já nyní dávám do každého odeslaného balíčku i do zahraničí informaci i Auktivě - snad to nevadí, že sem nakouknou i cizinci a to jsem zatím vynechala celé Rusko, Litvu a Ukrajinu, kde mám hodně známých a dosti podnikavých lidí, jenže všichni jsou v mém oboru. Ale začínám shánět výrobce, kteří nejsou z dřívějška zblblé Aukrem a jednám s nimi, zda by sem nechtěli dát alespoň trošku z jejich sortimentu - umělečtí slévači, výrobci lustrů, další skláři... - no prostě vše, co se dělá v současnosti, nebo co mají doma - třeba z pozůstalosti - v našem regionu - tak mi držte palce. Mezi námi, stejně jim fůra věcí akorád zabírá sklady, nebo to mají na půdě a tak proč by to nevystavili - no ne?
Diatreta

Příspěvekod Baky333 » 20 bře 2012 12:18

Mám tady elektronické cigarety a veškerý servis s tím spojený.Spousta doplňků a náhradních dílů.
Co je hlavní,ŽÁDNÁ CHINA ,tak nakupujte :) :arrow:
Baky333

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna