pravda2 píše:Tak doporučujete nedělat nic - a nechat, ať si dělá co chce. To že si ponechá tyto peníze je opravdu málo, ale to, že jste uváděn jako někdo, kdo neplatí - neplní to k čemu se zavázal, to je snad to podstatné. Druhá věc je absolutní ignorace na jakýkoliv dotaz - i když je prezentováno, že vám bude odpovězeno.
Tak navrhněte řešení.
Rozhodně jsem Vás svým příspěvkem nechtěl odradit domáhat se svých peněz. Jen jsem napsal, co si myslím: Že Vám policie v tomto případě moc nepomůže, a že soudit se o dobrou pověst v našem právním prostředí, je dost ošemetné. Máte-li odhodlání

, víte co chcete

a máte na to

, tak směle do toho.
Nejsem právník, takže radit nemůžu. Dobrou pověst - tu bych asi neřešil. Snažil bych se peníze vyreklamovat. Předplatil jsem si službu a tu nedostal. Dopis s žádostí o vrácení peněz, bych doporučeně poslal majiteli. Při nereagování bych se obrátil na ČOI-ku s prosbou o radu na další postup. Kdybych byl odhodlaný jako Vy "investovat" do sporu peníze, poslal bych další doporučený dopis kurýrem. Tento dopis už by byl samozřejmě stylizovaný a podepsaný zastupující právní firmou, kterou bych si najal. Důležité je, stále otravovat, aby bylo jasné, že to myslím vážně. Dalším krokem by byla osobní návštěva v doprovodu právníka. Kdyby ani toto nepřineslo kýžený výsledek, tak vynechám-li najmutí "ostrých hochů"

, zbývá žaloba u soudu. Tak daleko bych se ale já, kvůli asi 104Kč, nedostal. Neměl bych chuť (odvahu?) vrážet do soudu peníze.
Tohle je šedivá teorie. Jak by to vypadalo v reálu nevím. Nemám podobnou zkušenost. Často ve sporu nehrají prim peníze. Mnohdy jde spíš o spravedlnost či princip. Ovšem k dosažení té spravedlnosti, je často nutné mít peníze!