od gugacka » 04 pro 2011 19:55
Pase ovcak ovce na zelene louce. Najednou, co to? Po horske ceste prijizdi bavorak a za nim se tahnou oblaka prachu. Za volantem sedi mlady muz ve skvele padnoucim obleku od Broniho, v nalestenych botach od Gucciho, vazanka je D + G a na ocich ma tmave bryle Ray Ban. Stisknutim tlacitka stahne okenko, vykloni se a povida:
"Hej, ovcaku, kdyz ti reknu, kolik mas ve svem stade ovci, das mi jednu?"
Ovcak se pomalu podiva na uspesneho mladeho muze a rekne klidne: "Ale jo, proc ne?" Uspesny mlady muz zaparkuje svuj bavorak, vytahne notebook Dell, pripoji ho ke svemu mobilu AT&T, pomoci GPS urci svoji polohu, pak se pripoji na satelit ESA, kde zada svoje souradnice a vyzada si porizeni rady fotografii s maximalnim rozlisenim. Pak pomoci Photoshopu otevre porizene digitalni obrazky a exportuje je do zpracovatelskeho strediska v Hamburku.
Behem par vterin dostane na svuj Palm Pilot zpravu, ze obrazky jsou zpracovany a ulozeny v databazi SQL. Propoji databazi s Excelem, kde ma stovky slozitych vzorcu, a uploaduje vsechna ulozena data. Po nekolika minutach ma data zpracovana. Vytiskne je na miniaturni barevne tiskarne HP LaserJet jako stopadesatistrankovou zpravu a otoci se k ovcakovi:
"Mas presne 1586 ovci!"
"To je pravda. Takze podle nasi domluvy si muzete vybrat jednu ovci."
Ovcak pozoruje pobavene mladeho muze, jak se snazi napasovat jedno zvire do kufru auta, a pak povida:
"Kdyz Vam reknu, jake je Vase povolani, vratite mi, co jste si vzal?"
Mlady muz se na vterinu zamysli a odpovi:
"Jiste."
"Jste konzultant Evropske unie, " rekne ovcak.
Mlademu muzi spadne celist: "To je pravda. Jak jste to poznal?"
"Vubec jsem nemusel hadat," povida ovcak. "Prijel jste, aniz by pro vas kdokoliv poslal. Chtel jste dostat zaplaceno za odpoved, kterou jsem uz davno znal - navic na otazku, na kterou jsem se ani neptal, a pritom o me praci vite uplny hovno.
A ted mi vratte meho psa !"