Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Plovoucí aukce - Dražba

Pojďte si povídat...

Re: Plovoucí aukce - Dražba

Příspěvekod drobek47 » 20 bře 2012 06:47

[quote="Popište ty špicové výhody, v čem je přínos ? Já jej v tom nevidím, buď jsem slepej, nebo mám jiný názor než Vy.[/quote]

Koukněte se na diskusi na aukru. Je tam devět vláken, kde uživatelé velmi hlasitě naříkají, že po tom, co v aukcích přestali u končících aukcí odpočítávat vteřiny, tak se ztratil veškerý adrenalin. A to tam aukce končí na vteřinu přesně násobkem dní od spuštění. Takže jednomu uživateli aukce končí postupně, tak jak je spustil (třeba po minutě). Tady taková vychytávka není a třeba mých 1 300 aukcí končí v jedné vteřině 19:20.
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 20 bře 2012 08:23

drobek47 píše:Koukněte se na diskusi na aukru. Je tam devět vláken, kde uživatelé velmi hlasitě naříkají, že po tom, co v aukcích přestali u končících aukcí odpočítávat vteřiny, tak se ztratil veškerý adrenalin. A to tam aukce končí na vteřinu přesně násobkem dní od spuštění. Takže jednomu uživateli aukce končí postupně, tak jak je spustil (třeba po minutě). Tady taková vychytávka není a třeba mých 1 300 aukcí končí v jedné vteřině 19:20.

:?: Jak toto souvisí s plovoucí aukcí?
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 20 bře 2012 09:22

Vpdiablo, než budu pokračovat v našem docela obšírném dopisování, musím se Vás zeptat na čtyři pro mě důležité otázky. Velmi Vás prosím o stručné odpovědi ve stylu ANO/NE. Podrobnější komentář si nechejte až po zodpovězení oněch čtyř otázek. Děkuji. Tak tedy:

1) Četl jste můj úvodní příspěvek CELÝ?
2) Chápete (umíte si představit) průběh mnou navržené aukce?
3) Jste proti plováku ze zásady, bez ohledu na jeho technické provedení?
4) Vadí Vám i varianta, kdy by záleželo jen a jen na prodejci, zda si k prodeji svého zboží zvolí plovoucí NEBO klasickou aukci?

Těším se na jasnou, stručnou a srozumitelnou odpověď. Víte, já doufal v debatu o tom, jak můj návrh vylepšit-upravit-změnit, abychom se dostali k závěru: No, tak takto prováděná aukce BY MOHLA BÝT zajímavá! Chci diskutovat o tématu, co mě zajímá. S lidmi co plovák šmahem neodsoudili. 8-)

:D Překlad pro Vratislava16: není mým cílem NUTIT plovák Auktivě.

Výše uvedené otázky by si měl zodpovědět každý. A vyjde-li někomu 4xNE, měl by zvážit, zda má cenu do tohoto vlákna vstupovat. Nechci, nemám zájem se přetláčet se zatvrzelými odpůrci plováku, co NEVIDÍ, NESLYŠÍ a NEZAJÍMAJÍ se o argumenty PRO plovák. Snad všichni rozumí, tomu co jsem tu napsal. ;)

A na závěr ještě připomínka pro všechny zúčastněné, jme s KECÁRNĚ, ne v NÁVRZÍCH.
AVL68

Příspěvekod drobek47 » 20 bře 2012 09:42

AVL68 píše::?: Jak toto souvisí s plovoucí aukcí?

Jen tak, že tady rozsáhle diskutujete o ničem. Dokud tady bude v aukci určen povinný konec, tak není co řešit. Mám tam napsáno 19:20 tak to musí v 19:20 skončit!! O plovoucím konci se dá diskutovat, až v aukci nebude ani začátek, ani konec. Až aukce začne v okamžiku, kdy ji zveřejním a skončí přesně za mnou udaný čas. (7 dní). Do té doby je to jen akademické plácání o ničem. A proto, dokud nebude definitivní verze Auktiva 3, tak tady prodávat nebudu. Měla být 15. dnes je 20. a pořád nic. Je ticho po pěšině. Sliby - chyby.
drobek47

Příspěvekod vpdiablo » 20 bře 2012 18:17

AVL68 píše:Vpdiablo, než budu pokračovat v našem docela obšírném dopisování, musím se Vás zeptat na čtyři pro mě důležité otázky. Velmi Vás prosím o stručné odpovědi ve stylu ANO/NE. Podrobnější komentář si nechejte až po zodpovězení oněch čtyř otázek. Děkuji. Tak tedy:

1) Četl jste můj úvodní příspěvek CELÝ?

ANO četl
AVL68 píše:2) Chápete (umíte si představit) průběh mnou navržené aukce?

ANO dokáži ... je ale otázkou zda moje představa bude shodná s tou Vaší
1fáze rovná se vlastně jen takový inzerát který si mohu příhozem s nastaveným maximem zarezervovat, nikdo neuvidí zda někdo přihodil a jaká je zatím cena a kolik je zájemců.(každej si přihodi jen nějakou tu malou startovačku která bude pouze zajištovat to že když budou sami nebo jen dva získají předmět za minimalní cenu.
2fáze kdo se do minuty nepřipojí, aby si pohlídal jak na tom je má smůlu(zvláště v případě pouze dvou uživatelů), případně bude mít více času, když bude více čekatelů, kteří budou čekat v daném čase na ono překlopení aukce aby mohli přihazovat po korunkach, v zásadě, ale jen tolik času, než je to přestane bavit.
PS: zde máte drobnou chybu...
4) Je více příhozů v Době vystavení, žádný během Běžící minuty. Aukce končí po minutě s cenou rovnající se druhé nejvyšší nabídce.
........ aukce končí s cenou rovnající-se výši nutné pro přehození druhé nejvyšší nabídky.
AVL68 píše:3) Jste proti plováku ze zásady, bez ohledu na jeho technické provedení?

Jsem zásadně proti plovoucímu konci aukce a jediný akceptovatelný plovák z mého pohledu by byl omezen maximálně 1x prodlouženo o max.2 minuty a pak konec, kdo se nerozhodne v těch dvou minutách má smůlu. A i tak bych se v 95% takové aukce nezůčastnil prostě proto že po příhozu již o mě ostatní vědí a mohou mi aukci jen tak pronic za nic prodražit, navíc plovák vzásadě jen podpoří různé způsoby přihazování bratříčků pro navýšení konečné ceny nic netušícímu kupujícímu.
AVL68 píše:4) Vadí Vám i varianta, kdy by záleželo jen a jen na prodejci, zda si k prodeji svého zboží zvolí plovoucí NEBO klasickou aukci?

NE ... je to věc prodejce co si zvolí, je to jeho právo, moje pak, zda se takové aukce budu chtít zůčastnit.
ObrázekObrázek
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 20 bře 2012 20:54

Vpdiablo, Snad se nebudete zlobit, když se nevrátím k dřívějšímu dosti dlouhému příspěvku, ale zareaguji jen na tento.

vpdiablo píše:
AVL68 píše:1) Četl jste můj úvodní příspěvek CELÝ?

ANO četl

Vyčerpávající odpověď. :D

vpdiablo píše:
AVL68 píše:2) Chápete (umíte si představit) průběh mnou navržené aukce?

ANO dokáži ... je ale otázkou zda moje představa bude shodná s tou Vaší...

Přesně o tomhle mám zájem debatovat. ;)

vpdiablo píše:1fáze rovná se vlastně jen takový inzerát který si mohu příhozem s nastaveným maximem zarezervovat, nikdo neuvidí zda někdo přihodil a jaká je zatím cena a kolik je zájemců.(každej si přihodi jen nějakou tu malou startovačku která bude pouze zajištovat to že když budou sami nebo jen dva získají předmět za minimalní cenu.

Počet přihazujících (zájemců) by zobrazen byl, jen výše jejich příhozů zůstane "utajena" do Začátku dražby.

Starovačku přihodí ten, co má čas (a chce se) zúčastnit se dražby, své maximum pak ten, co čas či chuť nemá.

vpdiablo píše:2fáze kdo se do minuty nepřipojí, aby si pohlídal jak na tom je má smůlu(zvláště v případě pouze dvou uživatelů), případně bude mít více času, když bude více čekatelů, kteří budou čekat v daném čase na ono překlopení aukce aby mohli přihazovat po korunkach, v zásadě, ale jen tolik času, než je to přestane bavit.

Ano, je-li málo zájemců, proběhne dražba setsakramentsky rychle. :lol:

Přihazování po koruně není možné! Tohle bych měl ve svém úvodním příspěvku doplnit. Jde o dost zásadní údaj. Výši možného (minimálního) příhozu by určoval systém. Podobně jako je tomu dnes u klasické aukce. Kdyby současný algoritmus nevyhovoval, tak by se upravil (Toto platí jen pro plovák, ať mě zase někdo nenařkne, že chci měnit něco zajetého!), aby dražba trvala jen desítky minut - NE HODINY (při vyšším počtu zájemců). Účastník akce NESMÍ odstoupit protože ho to nebaví! Vyjma velmi vzácných situací (takový Rembrandt od korunky :lol: :lol: :lol: ), je hloupost dražit víc jak hodinu. Plovák co by tohle umožňoval nechci!

vpdiablo píše:PS: zde máte drobnou chybu...
4) Je více příhozů v Době vystavení, žádný během Běžící minuty. Aukce končí po minutě s cenou rovnající se druhé nejvyšší nabídce.
........ aukce končí s cenou rovnající-se výši nutné pro přehození druhé nejvyšší nabídky.

Ano, správně je to tak, jak píšete.

vpdiablo píše:
AVL68 píše:3) Jste proti plováku ze zásady, bez ohledu na jeho technické provedení?

Jsem zásadně proti plovoucímu konci aukce a jediný akceptovatelný plovák z mého pohledu by byl omezen maximálně 1x prodlouženo o max.2 minuty a pak konec, kdo se nerozhodne v těch dvou minutách má smůlu. A i tak bych se v 95% takové aukce nezůčastnil prostě proto že po příhozu již o mě ostatní vědí a mohou mi aukci jen tak pronic za nic prodražit, navíc plovák vzásadě jen podpoří různé způsoby přihazování bratříčků pro navýšení konečné ceny nic netušícímu kupujícímu.
Takže tvrdý odpůrce plováku. Tím spíš děkuji za věcné odpovědi. :pivo:

Jedno prodloužení o dvě minuty nepovažuji za plovák.

vpdiablo píše:
AVL68 píše:4) Vadí Vám i varianta, kdy by záleželo jen a jen na prodejci, zda si k prodeji svého zboží zvolí plovoucí NEBO klasickou aukci?

NE ... je to věc prodejce co si zvolí, je to jeho právo, moje pak, zda se takové aukce budu chtít zůčastnit.

Dík za toleranci. U skalních odpůrců plováků je vzácná. Tohle jsem napsal bez ironie.

Je na prodejci, aby zvážil rizika, když zvolí méně oblíbenou (což nemusí být navždy :) ) plovoucí aukci.
AVL68

Příspěvekod eukoko » 18 srp 2012 12:55

Pre mňa ako kupujúceho, je to absolútne nevyhovujúci systém. Zväčša prebieha hneď niekoľko aukcii čo končia po minute. Ak by sa predlžovalo, nemohol by som jednotlivé aukcie kontrolovať a skončil by som aj tak pri automate. Zo skúseností viem, že o zaujímavé aukcie máva naraz záujem viacero kupujúcich. Ak nasledujú po minúte, neviem si dosť dobre predstaviť kontrolu koncov a výsledných súm týchto aukcii. Pri jednej jedinej aukcii je to jedno. Ako výber možnosti by som to bral, ale sám by som ju nevyužíval. Systémov ako prihadziovať by sa našlo hneď niekoľko. či by boli aj prínosom , to by zrejme ukázala až prax.
eukoko

Příspěvekod AVL68 » 18 srp 2012 13:23

eukoko píše:...Systémov ako prihadziovať by sa našlo hneď niekoľko. či by boli aj prínosom , to by zrejme ukázala až prax.

Souhlasím. Jenže ta praxe chybí. Doposud se vedou jen plané (plamenné :D ) debaty o tom, jestli to bude/nebude fungovat, nebo zda je/není to k ničemu.

Dát prodávajícím možnost výběru..., proč se toho aukční servery bojí? :?
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 20 srp 2012 23:49

AVL, Diablo, Vratislav + Auktiva a ostatní

tak jsem si to tedy vše přečetl a dovolil bych si prezentovat i naše zkušenosti:

a) Auktiva má naprostou pravdu v tom, že uživatelé jsou mnohdy naprosto tupá a líná prasata, kteří nejsou schopni ani dočíst popis aukce - jen za poslední týden řešíme 3 problematické nováčky na Aukru, kteří nebyli schopni přčíst si jen 15 řádek textu, aby se dostali k podmínkám aukce, kde je uvedeno, že dobírka je možné pouze pro uživatele 50+ pozitivů - byly to nuly nebo "jedničky".

b) jako každý první prodejce na Aukru se i u nás po tolika letech projevil syndrom "nenávisti oproti vypatlaným a totálně liným kupujícím" - a tomu, že aukční server proti nim většinou nehodlá nijak zasáhnout. .Proč takovým individuím ještě dávat možnost "dodatečně si přihodit"?

- jednou se jedná o přesně daná pravidla, aukce od např. 10 kč na dobu 10 dní nebo kup ted za 100 kč a je jen a pouze na LENOSTI či PILNOSTI daného člověka, aby si bud včas přihodil - nebo koupil. Na naprosto nechutné a trapné nářky typu ".. chtěl jsem si na vaši aukci přihodit, ale já jsem byl odpoledne na koupališti a proto jsem to nestihl" zkrátka odmítáme brát ohled! Nebo snad mají být prodávající za nějaké trapné ovce, co se mají pokaždé podřídit kupujícím??!! S tím naprosto nesouhlasím a nehodlám nic podobného ani náznakem podporovat

kupující si musí zkrátka zvyknout na to, že pokud se dožadují velmi rozsáhlých práv ze strany spotřebitele - tak jsou POVINNI se také tak chovat! a jestli se jim to nelíbí, tak je potřeba je to NAUCIT a nejde-li to jinak TAK I TVRDE!

takže žádné "plovoucí aukce" - seriozní kupující či zájemce to nepotřebuje a vlastně tímto instrumentem jen sdělujete, že vám je je jedno, za jakou cenu se draží a kdy... co s nějakou cenou kup ted, když si to vlastně každý podobný idiot může uzposobit podle svého..

TAKŽE PLOVOUCI NE!! - do té doby, než kupující se budou chovat slušně a seriozně (což nebude nikdy) :oops:
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 20 srp 2012 23:53

Abych se Auktivy nedotkl - pouze část zvýrazněné věty je jejich názorem - o žádném uživateli se nevyjádřili ve smyslu že "je tupé a líné prase"
CrayXMP

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna