Vpdiablo, Snad se nebudete zlobit, když se nevrátím k dřívějšímu dosti dlouhému příspěvku, ale zareaguji jen na tento.
vpdiablo píše:AVL68 píše:1) Četl jste můj úvodní příspěvek CELÝ?
ANO četl
Vyčerpávající odpověď.
vpdiablo píše:AVL68 píše:2) Chápete (umíte si představit) průběh mnou navržené aukce?
ANO dokáži ... je ale otázkou zda moje představa bude shodná s tou Vaší...
Přesně o tomhle mám zájem debatovat.
vpdiablo píše:1fáze rovná se vlastně jen takový inzerát který si mohu příhozem s nastaveným maximem zarezervovat, nikdo neuvidí zda někdo přihodil a jaká je zatím cena a kolik je zájemců.(každej si přihodi jen nějakou tu malou startovačku která bude pouze zajištovat to že když budou sami nebo jen dva získají předmět za minimalní cenu.
Počet přihazujících (zájemců) by zobrazen byl, jen výše jejich příhozů zůstane "utajena" do
Začátku dražby.
Starovačku přihodí
ten, co má čas (a chce se) zúčastnit se dražby, své
maximum pak ten, co čas či chuť nemá.
vpdiablo píše:2fáze kdo se do minuty nepřipojí, aby si pohlídal jak na tom je má smůlu(zvláště v případě pouze dvou uživatelů), případně bude mít více času, když bude více čekatelů, kteří budou čekat v daném čase na ono překlopení aukce aby mohli přihazovat po korunkach, v zásadě, ale jen tolik času, než je to přestane bavit.
Ano, je-li málo zájemců, proběhne dražba setsakramentsky rychle.
Přihazování po koruně není možné! Tohle bych měl ve svém úvodním příspěvku doplnit. Jde o dost zásadní údaj. Výši možného (minimálního) příhozu by určoval systém. Podobně jako je tomu dnes u klasické aukce. Kdyby současný algoritmus nevyhovoval, tak by se upravil (Toto platí jen pro plovák, ať mě zase někdo nenařkne, že chci měnit něco zajetého!),
aby dražba trvala jen desítky minut - NE HODINY (při vyšším počtu zájemců). Účastník akce NESMÍ odstoupit protože ho to nebaví! Vyjma velmi vzácných situací (takový Rembrandt od korunky

), je hloupost dražit víc jak hodinu. Plovák co by tohle umožňoval nechci!
vpdiablo píše:PS: zde máte drobnou chybu...
4) Je více příhozů v Době vystavení, žádný během Běžící minuty. Aukce končí po minutě s cenou rovnající se druhé nejvyšší nabídce.
........ aukce končí s cenou rovnající-se výši nutné pro přehození druhé nejvyšší nabídky.
Ano, správně je to tak, jak píšete.
vpdiablo píše:AVL68 píše:3) Jste proti plováku ze zásady, bez ohledu na jeho technické provedení?
Jsem zásadně proti plovoucímu konci aukce a jediný akceptovatelný plovák z mého pohledu by byl omezen maximálně 1x prodlouženo o max.2 minuty a pak konec, kdo se nerozhodne v těch dvou minutách má smůlu. A i tak bych se v 95% takové aukce nezůčastnil prostě proto že po příhozu již o mě ostatní vědí a mohou mi aukci jen tak pronic za nic prodražit, navíc plovák vzásadě jen podpoří různé způsoby přihazování bratříčků pro navýšení konečné ceny nic netušícímu kupujícímu.
Takže tvrdý odpůrce plováku. Tím spíš děkuji za věcné odpovědi.
Jedno prodloužení o dvě minuty nepovažuji za plovák.
vpdiablo píše:AVL68 píše:4) Vadí Vám i varianta, kdy by záleželo jen a jen na prodejci, zda si k prodeji svého zboží zvolí plovoucí NEBO klasickou aukci?
NE ... je to věc prodejce co si zvolí, je to jeho právo, moje pak, zda se takové aukce budu chtít zůčastnit.
Dík za toleranci. U skalních odpůrců plováků je vzácná. Tohle jsem napsal bez ironie.
Je na prodejci, aby zvážil rizika, když zvolí méně oblíbenou (což nemusí být navždy

) plovoucí aukci.