Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod Twiggina » 11 led 2012 11:13

Re: Diatreta

Vauuu, nádherná práce. Děláte opravdu krásné šperky. Obrázek
Přeji úspěšný prodej. Obrázek
Směj se zítra bude hůř. Zítra je zítra a nemůže být nikdy dnes! Obrázek
Twiggina

Příspěvekod Diatreta » 13 led 2012 15:42

Re: Twiggina
Děkuji za pochvalu, snad tu začnu i prodávat :lol: . Musím rychle vymyslet další návrhy, sednout ke stroji a makat, ať se ten můj sortiment co nejrychleji rozroste, třeba i o hodně velké bláznivé nápady - tedy pokud mě vůbec něco napadne ;)
Diatreta

Příspěvekod Twiggina » 17 led 2012 01:55

Ty šperky jsou opravdu krásné a ojedínělé. ber v úvahu. že je po vánocích a lidi chytají druhý dech na nákupy, tak musíme trochu počkat. :D
Moje babička měla kdysi dávno takto vybrušovaná velikonoční vajíčka. Vlastně to bylo placaté silnější sklo ve tvaru vejce zdobené touto technikou. už si nepamatuji zda to mělo rámeček, nebo jen dirku na zavěšení, ale vždy je na velikonoce věšela do oken a každý je obdivoval. Možná by to nebyl ani nyní špatný artikl, lidi se vracejí k tradicím.
Nejspíš víte o čem píši a pokud ne, tak klidně ten nápad použijte. Já to umět jako vy, tak to vyrobím. ;-)
Zase se přijdu pokochat :-)
Směj se zítra bude hůř. Zítra je zítra a nemůže být nikdy dnes! Obrázek
Twiggina

Příspěvekod Diatreta » 18 led 2012 16:47

Jo, jo, dříve se dělalaly krásný věci. Ryla jsem pro musea repliky různých věcí a mnohdy skutečně hezkých - ještě, že se občas něco rozbilo, nebo to bylo v takovém stavu, že další vystavení, nebo převoz byl nebezpečný. Dnes bych na to asi neměla nervy - každej rytec má jiný rukopis a napodobovat přesné tahy... Ale dala jsem si bláznivej úkol a do konce měsíce dám ještě 50 věcí - něco již mám, jen focení chybí.
Diatreta

Příspěvekod Diatreta » 27 led 2012 21:38

Jo,jo, nemám nic slibovat. Umřel mi počítač :( , ach jo. Teď jsem odkázána na známé lidičky, kteří mi dovolí alespoň použít jejich počítač, pro to nejnutnější. Takže další aukcičky, až zase budu mít doma novou krabičku a asi to bude ještě chviličku trvat. Takže další věci vložím snad příští měsic, ale štve mě to :evil: .
Diatreta

Příspěvekod Vrchnikocour » 28 led 2012 23:22

jsem i tady :lol:
Vrchnikocour

Re: PRODEJCI tu jsou ale nikdo nekupuje

Příspěvekod Mytys » 06 úno 2012 16:53

PRODEJCI tu jsou ale nikdo nekupuje. Některé zboží je předražené ( domácí spotřebiče ).
Mytys

Příspěvekod vpdiablo » 06 úno 2012 17:24

Ale kupuje, bohužel je rozdíl vygenerovat na jakýkoliv předmět 20 zájemců týdně a 0,5 zájemce týdně, jsou to jednoduché počty které odrážejí hrubou nákupní sílu pro jakýkoliv předmět při daném počtu reálných uživatelů na porovnávaném portálu.
Takže je -li na Aukru aktivních 500 000 kupujících je to o proti současnému stavu na Auktivě když budu počítat všechny registrované jako kupující prostě hrubá síla kde se vždycky někdo najde - tedy zatím. To jest to, že se tu nakupuje a prodává v některých kategoriích více a v jiných méně a někde asi skoro vůbec je dáno i tím, kolik je momentálně auktiva schopná vygenerovat zájemců pro daný konkrétní předmět z dané kategorie, kteří by jej chtěli koupit.
Prodejce který tu vystavuje s tímto musí počítat. Je to stejné jako by někdo porovnával e-bay a aukro, pro prodejce z e-bay zvyklého na stovky prodejů denně by aukro bylo serverem kde se neprodává, protože by byl rád kdyby u něj nakoupili v půměru jeden dva kupující denně. Takto ale nelze srovnávat servery a tvrdit že se někde prodává a jinde ne, prodává se všude.

Je jen na prodejcích zda vytrvají a dokážou z tohoto portálu vytvořit důstojnou konkurenci pro aukro nebo jej i převálcují, řešit prodej neustálým naháněním neznalých oveček, tak jak to dělá aukro, jde jen chvíli a každý začínající uživatel jednoho dne dospěje a začne porovnávat nabídku a cenu i když to předtím nedělal.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod CrayXMP » 08 úno 2012 00:50

vpdiablo píše:Ale kupuje, bohužel je rozdíl vygenerovat na jakýkoliv předmět 20 zájemců týdně a 0,5 zájemce týdně, jsou to jednoduché počty které odrážejí hrubou nákupní sílu pro jakýkoliv předmět při daném počtu reálných uživatelů na porovnávaném portálu.
Takže je -li na Aukru aktivních 500 000 kupujících je to o proti současnému stavu na Auktivě když budu počítat všechny registrované jako kupující prostě hrubá síla kde se vždycky někdo najde - tedy zatím. To jest to, že se tu nakupuje a prodává v některých kategoriích více a v jiných méně a někde asi skoro vůbec je dáno i tím, kolik je momentálně auktiva schopná vygenerovat zájemců pro daný konkrétní předmět z dané kategorie, kteří by jej chtěli koupit.
Prodejce který tu vystavuje s tímto musí počítat. Je to stejné jako by někdo porovnával e-bay a aukro, pro prodejce z e-bay zvyklého na stovky prodejů denně by aukro bylo serverem kde se neprodává, protože by byl rád kdyby u něj nakoupili v půměru jeden dva kupující denně. Takto ale nelze srovnávat servery a tvrdit že se někde prodává a jinde ne, prodává se všude.

Je jen na prodejcích zda vytrvají a dokážou z tohoto portálu vytvořit důstojnou konkurenci pro aukro nebo jej i převálcují, řešit prodej neustálým naháněním neznalých oveček, tak jak to dělá aukro, jde jen chvíli a každý začínající uživatel jednoho dne dospěje a začne porovnávat nabídku a cenu i když to předtím nedělal.

já bych si jen dovolil podotknout -a určitě někde existují na netu výzkumy a statistiky - že NAPROSTA VETSINA uživatelů aukčních portálů kupuje či se zúčastnuje aukcí materiální předměty typu bílá technika (myčky, pračky, sušičky atd..), spotřební elektronika (TV, video, SAt atd.).. počítače.. DVD/VIDEO hifi/audio. a pokud tedy chce nějaký portál "přilákat své kupující" (či prodejce), tak se SAKRA musí zaměřit na tyto produkty!!

už jsem to v nějakém vlákně zde zmínil. je velice hezké a milé, že sběratelé jsou pokaždé schopni vystavit 20,000+ aukcí - ale jaké je jejich spektrum možných zájemců?? 2-10 lidí??? Na to zkrátka nikoho nenalákáte..
CrayXMP

Příspěvekod vpdiablo » 08 úno 2012 18:51

samozřejmě ale také nelze počítat s tím že se to tu změní během krátké chvíle, tohle je o trpělivosti, postupném nabírání uživatelů a stále se zvyšující a zlepšující se nabídce.
Mě vždycky rozesměje už jen ta věta "tam se neprodava", sakra kdyby měl v hlavě šedou kůru mozkovou, tak to nikdy nevypusti z pusy a nebude ze sebe dělat blba. A pokud mu matematika a logické myšlení dělá potíže je zázrak že je z něj prodejce, otázkou pak ale je jak k tomu došlo a čí to byla práce.
Obrázek
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna