Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod drndula » 08 úno 2012 20:36

Patologická závislost na Aukro? Jsou jak v transu. :D
drndula

Příspěvekod menhet » 08 úno 2012 21:43

Já teda můžu říct, že prakticky od nového roku vyvěšuji jako divá a prozatím se prodali jen 4 věci a dvě ještě nejsou zaplacené a už to bude 14 dní.
Zůstala jsem i na aukru, potřebuju se těch věcí hlavně zbavit, v baráku není k hnutí.
Mám jen občas problém nevyvěsit na jednom portále to, co je vyvěšeno na tom druhém, holt musí člověk postupovat podle tabulky :ugeek:

Hlavně tu mám ráda adminy a jejich obrázek v podpisu :) To je best :drink:
menhet

Příspěvekod Diatreta » 10 úno 2012 17:17

Já jsem tu dva měsíce a stále nic :cry: , na Aukru mě již nenajdou, tak snad to brzy přijde a většina zákazníků již ví, kde mne najít( hodně emailů se mi sice vrátilo jako nedoručitelné) - ale stále optimisticky tomu věřím :P . A až se to rozjede, tak se:opily: Snad ledvinky vydrží a játra neztvrdnou.
Diatreta

Příspěvekod nazd1 » 12 úno 2012 19:15

Také jsem přešel z Aukra ,poslední kapka byla platba přes PayU, můj názor je že Aukro se mění v prodejnu asijských šmejdů a drobní prodejci nejsou vítáni, a HLAVNĚ platí zásada: kde jsou prodejci jsou i kupci, zkrátka hodně nabídek, dobrých nabídek, dělá obchod, k tomu reklama po známých a jejich známých. Nejlepší reklama je levný nákup, slevy, levné poštovné, vstřícnost prodávajícího, což ohledně levných prodejů v sekci počítače až tak neplatí. Prodejci, já se zabývám hlavně počítači a ty ceny jsou opravdu dost nadsazené. Pak se nedivme že kupující, masírovaní tv reklamou, hledají na Aukru a dokonce tam i dobře, tedy myslím levněji, ne snad kvalitněji. Auktiva zatím asi na propagaci v TV nemá. VÝZVA: Co tak pomoct sobě i Auktivě. Udělat sbírku na reklamu, pomůžeme hlavně sobě. Kdo se toho ujme?
nazd1

Příspěvekod drndula » 12 úno 2012 20:35

Máte pravdu, některé ceny jsou opravdu nadsazené, (pro Vratislava - teď mám na mysli některé ceny oblečení) asi je to tím, že se zde zatím nedraží. A vlastně ani moc neprodává. :cry: Největší exodus očekávám, až dojde i ostatním prodejcům, že Ao nebude aukční portál, ale jak už má uvedeno - je portál obchodní. Tudíž bez aukcí a hlavně do košíku. Už košík testují v potravinách a ještě v jedné kategorii, které nějak nemůžu přijít na jméno. :D Prostě to bude shop. Proto všechny tyhle změny - skrytí jmen kupujících, PayU apod.
drndula

Příspěvekod nazd1 » 12 úno 2012 22:00

Jsou různé formy propagace, dejme tomu každý mail může mít reklamu, každý balíček co pošleme, já vím, že všecho už tu bylo, tak chci apelovat na to aby Auktiva vytvořila účet na který budem dobrovolně posílat peníze na propagaci, lidé poslouchají i místní rádia, tam ta částka za reklamu není tak hrozná .Prostě dáme se dohromady a tu Auktivu kam nikdo nechodí, zviditelníme. Dejte návrhy. nazd1 ZVIDITELNIT JINAK TO NEBUDE FUNGOVAT
nazd1

Příspěvekod Vratislav16 » 12 úno 2012 22:42

JE HEZKÁ TA VAŠE INICIATIVA, také bych přispěl. Jsem zde přes 2 roky s kamaradáma z odklepu. PRACNĚ jsme to zde pomáhali budovat ( já mám ID =811). Mám špatné zkušenosti s " vlnama" z aukra. To tady pár dnů diskutují a nemají žádnou výdrž. Prostě musíte vrdržat , SDĚLOVAT svým známým, partnerům= že jste změnili " stanoviště! " . Výsledky budou postupně Vám nabíhat. Měsíčně zde přibývá 400-500 nových uživatelů, nyní dokonce i z různých států Evropy :!: :drink:
Vratislav16

Příspěvekod CrayXMP » 13 úno 2012 00:31

Jsou různé formy propagace, dejme tomu každý mail může mít reklamu, každý balíček co pošleme, já vím, že všecho už tu bylo, tak chci apelovat na to aby Auktiva vytvořila účet na který budem dobrovolně posílat peníze na propagaci, lidé poslouchají i místní rádia, tam ta částka za reklamu není tak hrozná .Prostě dáme se dohromady a tu Auktivu kam nikdo nechodí, zviditelníme. Dejte návrhy. nazd1 ZVIDITELNIT JINAK TO NEBUDE FUNGOVAT

Váš návrh ale naprosto NIC neřeší!! Myslíte si snad, že se na daném "virtuálním účtu" sejdou stovky tisíc korun, které Auktiva použije na dostatečně efektni reklamní kampan? tomu snad vy sám proboha nevěříte! Nevidím jediný racionální důvod, proč by prodejci měli na podobný účet posílat takové obnosy, když sami z portálu naprosto nic netěží.

Problém spočívá jinde a sice - že stejně jako na všech ostatních konkurenčních serverech oproti Aukru - i zde naprosto převážnou část tvoří sběratelské předměty. Takový šikovný sběratel má desítky tisíc předmětů a hned je to znát na počtu aukcí.. oproti tomu vezměte počet "spotřebního zboží, textilu, šperků, věcí do domácnosti atd.." - a když to odečtete od 125.000 aukcí na auktivě, kolik vám zůstane??

já to tedy nepočítal, ale podle mně je to něco okolo 1/10. A v souladu s tím musíte apriori okamžitě brát v potaz, že naprostá většina populace hledá MATERIALNI UZITNE předměty.. ne nějakou známku nebo pohlednici.. tedy pokud chce Auktiva zabodovat, musí najít způsob, jak vyzvednout a povzbudit prodej "spotřebního zboží", byť by to mělo být na úkor sběratelských předmětů. Jinak se bude nadosmrti patlat na místě, jako teď.
CrayXMP

Příspěvekod drndula » 13 úno 2012 10:00

Cray, naprosto s Vámi souhlasím, ale sběratele moc nahlas nezmiňujte, na tohle téma jsou velmi hákliví. Asi bychom byli rádi, kdyby se vyjádřili admini, viďte?
drndula

Příspěvekod vpdiablo » 13 úno 2012 11:18

Stále dokola obehraná písnička s řešením v nedohlednu.
ČÍM BY MĚLA AUKTIVA POVZBUDIT PRODEJ SPOTŘEBNÍHO ZBOŽÍ??? ... Auktiva na to kromě reklamy a posílání emailů současným uživatelům nemá žádné páky, o jakém zvýhodnění jiném uvažovat když je vystavení zdarma? přece nebude platit uživatelům za to že vystaví spotřební zboží(i když i to dělá 10haléřovým příspěvkem na účet za každou nově vystavenou aukci), tady skutečně není žádný manévrovací prostor.
Dokud prodejci nezačnou vystavovat 10x více spotřebního zboží než je zde zboží sběratelského, to znamena dokud neotočí poměr vystaveného zboží bude stále stejné, a oni to neudělají protože JEDNODUŽŠÍ JE BLAFAT JAK TO NEJDE NEŽ TO SEM PROSTĚ NASYPAT VE VELKÉM S TÍM ŽE PŮL ROKU NEBUDE TŘEBA ANI JEDEN PRODANÝ KUS.
Je to začarovaný kruh, a ten má jediné východisko, buď se prodejci budou snažit a budou trpěliví, nebo ne a podle toho to dopadne. ;)
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna