Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Přeběhlíci od Aukra

Pojďte si povídat...

Re: Přeběhlíci od Aukra

Příspěvekod Vratislav16 » 01 lis 2011 19:00

www.pojezdy === trochu se více zamyslete ,jak to ve skutečnosti je . Píšete, jako byste zde nepatřil,přitom jste zde od léta.
Ono aukro má teoreticky cca 1 000 000 uživatelů=auktiva cca 4100 uživatelů a aukcí cca 109 000= příhozů 1300, kdy aktivních zde uživatelů ( kupců) je zde mizivé procento ! Nyní otázka= co jste i Vy udělal pro zvýšení své prodejnosti ? Já na př. si provádím propagaci jinde a lákám zde partnery. Ano, každé aukce : Vaše i mé mají specifické zájemce a tak je třeba společně
pomáhat ty zájemce hledat a zde také lákat. Takže znovu = lákáte partnery i Vy :?: :lol:To že má někdo 10 aukcí, jiný jich má=1000,další =10 000 je jiná věc.Také v normál životě (přirovnání=) jsou bezdomovci, řemeslníci a bysmysmeni. Každý je šikovný a úspěšný jinak a tak bych nikomu nezaviděl :!: :lol: Jsem bývalý učitel a tak nic ve zlém, jen jsem Vás snad trochu vyprovokoval k případné aktivitě. Mějte se fajn
Vratislav16

Příspěvekod takco » 01 lis 2011 20:12

Máte samozřejmě pravdu. Jenže Vámi prezentovaná statistika hovoří zcela jasně. I když budou :!: všichni :!: uživatelé Auktivy "lákat potencionální prodejce i kupující seč jim budou síly stačit", tak sem sice některé dveřmi nalákají, ale začarovaný kruh tkví v tom, že pokud zde kupující nenajde patřičný výběr toho co hledá a prodejce nic neprodá, nebo prodá jen minimum, tak oba subjekty zas oknem vypadnou zpět do nenáviděného, arogantního Aukra. Chtít po nich(nás) trpělivost a loajalitu je předem ztracené. Soudím podle toho, že se na Aukru už zvedlo několik vln odporu, prodejci odešli s velkým humbukem "ke konkurenci" a v tichosti se zase vrátili. Jednoduše proto, že tam ta kupní síla prostě je a když má někdo obchod jako zdroj obživy, hrdost musí jít stranou, protože ta mu životní potřeby nezaplatí. Je to smutné, ale na masivní exodus z Aukra na Auktivu si budeme muset v současné době počkat, asi tak jako na další Pražskou defenestraci. ;)
takco

Příspěvekod Vratislav16 » 01 lis 2011 20:17

Ještě sdělím pár rozdílů = na aukru klidně můžete 1 fyzickou věc (aukci) zveřejnit i 2-vícekrát a zaplatíte zveřejnění a můžete takto získat negativy,při teorecickém příhozu na 2 stejných aukcích(věc máte vlastně 1x :!: . Na auktivě si můžete přednastavit 1 až 30 opakování. Na aukru slibujou a plní až snad po měsíci= viz akce 30.9. zveřejnění aukcí zdarma.Na auktivě se snaží komunikovat a reagovat velice rychle, mnohdy v řádu minut !
Na aukru 1 obrázek zdarma do 50kb= na auktivě 3 obrázky do 400kb,na aukru zveřejnění aukce se platí= na auktivě je dosud zdarma.Na aukru spousta podvodů= na auktivě doposud o podvodech není slyšet :!: Zkrátka každý serwer má svá specifika a
tak je to i běžném životě. Každý je jiný. Takto to berme :drink: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod Vratislav16 » 01 lis 2011 20:34

Ještě 1 poznatek= v létě tady "přiběhla" malá vlna křiklounů z aukra, v diskusi se chvíli zdálo, že provedou zde defenestraci a
utekli zpět. Musíme si uvědomit, že všichni jsme zde na jedné lodi a pokud chce někdo (přirovnání) vybudovat "fabriku,neb obchod"v novém prostředí, musí se sakra snažit :!: :lol: aby obstál. A ne jen čekat ,že ty "zlatá jablka " samy narostou.
Vidíme to v běžném životě , kolik lidí čeká, že je bude někdo živit ,mají jen tu nataženou ruku.....,že jim to zlaté jablko samo spadne do ruky. Nic ve zlém= dneska končím , třebas někdo jiný bude diskutovat. :pivo:
Vratislav16

Příspěvekod CrayXMP » 01 lis 2011 23:13

Vratislav16 píše:Na aukru spousta podvodů= na auktivě doposud o podvodech není slyšet :!: Zkrátka každý serwer má svá specifika a
tak je to i běžném životě. Každý je jiný. Takto to berme :drink: :lol:

tohle mě zkrátka zaujalo a nedalo mi, abych nereagoval. Vy to posuzujete pouze ze současného pohledu a ten názor je NAPROSTO STEJNY, jako věčné "kecy" Linux vs. Mac. vs. Windows ".. jo hele. na Macu V ZIVOTE NEJSOU ZADNE VIRY!!" - jo, jen do té doby, než se začaly nedávno masivněji šířit a hele.. ! objevil se první. a pak i druhý vir.. a aby toho nebylo málo, antivirové společnosti už začaly velmi svižně stíhat jednu druhou, kdo vydá lepší antivir pro Apple.

takže tento argument vidím to "zářivé budoucnosti" opravdu velmi lichý.. ono víte, na Aukro před takovými 5 lety také bylo minimum podvodů - pokud to pamatujete. Ale tím, jak snad mají reklamy i v TV, tak se s tím roztrhl pytel a dneska první, co podvodníka napadne, je Aukro právě kvůli té velikosti "trhu".
CrayXMP

Příspěvekod takco » 02 lis 2011 00:52

Na Aukru zvyšují bezpečnost! Ani nevím, jestli se mám smát, nebo .... http://aukro.cz/phorum/read.php?f=317&i=17903&t=17903
takco

Příspěvekod Caruso-A1 » 02 lis 2011 08:22

tohle mě zkrátka zaujalo a nedalo mi, abych nereagoval. Vy to posuzujete pouze ze současného pohledu a ten názor je NAPROSTO STEJNY, jako věčné "kecy" Linux vs. Mac. vs. Windows ".. jo hele. na Macu V ZIVOTE NEJSOU ZADNE VIRY!!" - jo, jen do té doby, než se začaly nedávno masivněji šířit a hele.. ! objevil se první. a pak i druhý vir.. a aby toho nebylo málo, antivirové společnosti už začaly velmi svižně stíhat jednu druhou, kdo vydá lepší antivir pro Apple.

Používám Macy více než deset let a mohu potvrdit, že viry na Macu v systému OSX opravdu žádné nejsou. Antivirový program pro Maca přesto význam má, protože pokud mi někdo pošle zavirovaný soubor, na Macu to nezjistím a mohl bych ho tak nechtěně a nevědomky poslat dál.
Není všechno aukro, co se třpytí
Caruso-A1

Příspěvekod Avlez » 02 lis 2011 10:43

Včera jsem se zaregistrovala, fakt mám na Aukro vztek, poplatky jako blázen a na připomínky nereagují a když mi milostivě odpověděli, tak jsem si připadala jako debil. Vůbec neodpověděli na moje připomínky a v podstatě mi napsali ať si trhnu.
Tak uvidíme kolik lidí přejde a jak to tady bude fungovat. Tady aspoň člověk nevyhazuje peníze (zatím). Iva :D
Avlez

Příspěvekod Ludka21 » 02 lis 2011 10:46

Tak jsem se také dnes zaregistrovala a hned hodila aukci tak uvidíme :-D
Ludka21

Příspěvekod borlan_cr » 02 lis 2011 11:22

Tak jsem se zde také regnul, abych omrkl cvrkot...prostředí na mne působí poměrně přívětivě. Při čtení podmínek jsem si jen v duchu s potěšením odfajfkovával již známé věci z Aukra. Snad jen - narazil jsem a poměrně zatím těžce trávím na "vyhrazenou cenu" a také na automatické povolení reklam a nakládání s mými údaji k cílení reklam (ale to možná jsem "svolil" na Aukru také). Ty reklamy jdou údajně zakázat, ale momentálně nevím jak a ani jsem to extra nezkoumal.

Mám v úmyslu se tu trochu rozhlížet než si nechám poslat dopis, jsem jen příležitostný kupující a ještě menší prodejce. Vnitřně se obávám, že budu mít pořád paranoidní pocit, že mi na Aukru něco utíká, a že se budu snažit pochytat vše tam i tam...to ale časově dlouhodobě nejde. Dokud jsem dřepěl na Aukru a nevnímal jinou alternativu, tak jsem byl hezky v klidu... 8-) (když nepočítám velmi krátkou anabázi na Odklepu, která skončila vyšuměním...).

Tak asi tak... :)
borlan_cr

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna