Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod CrayXMP » 13 úno 2012 23:19

VPdiablo:

Čím? Třeba tím, že na homepage nebude v sekci "poslední příhozy" zobrazován ZADNY PREDMET ze sběratelství - točí se tam totiž jenom ony a vůbec to navíc nemá pro daného sběratele žádný smysl ani cenu - kdo si jeho kartičku hledá, ten si ji najde..

to samé Nové aukce - stejný problém. Nebo "vybrané aukce".. to je pak motání opravdu v začarovaném kruhu, kdy naprosté "rarity" (což je prakticky každá položky ve sběratelství) ještě více vyzdvihujete na úkor toho, "čeho je všude jindy mraky"..

a nechci se sběratelů (sorry AVL) nijak dotknout, ale oni mají takové individuální kousky, že málokdy oproti nim máte konkurenci! Oni nepotřebuji platit reklamu - nebot kdo tu jejich věcičku chce do sbírky, ten si klidně i připlatíl, jen aby ji získal! obzvláště pokud je to poslední kousek do ucelené sbírky.

je to jen drobek toho, co by se dalo změnit.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 13 úno 2012 23:21

vpdiablo píše:Stále dokola obehraná písnička s řešením v nedohlednu.
ČÍM BY MĚLA AUKTIVA POVZBUDIT PRODEJ SPOTŘEBNÍHO ZBOŽÍ??? ... Auktiva na to kromě reklamy a posílání emailů současným uživatelům nemá žádné páky, o jakém zvýhodnění jiném uvažovat když je vystavení zdarma? přece nebude platit uživatelům za to že vystaví spotřební zboží(i když i to dělá 10haléřovým příspěvkem na účet za každou nově vystavenou aukci), tady skutečně není žádný manévrovací prostor.
Dokud prodejci nezačnou vystavovat 10x více spotřebního zboží než je zde zboží sběratelského, to znamena dokud neotočí poměr vystaveného zboží bude stále stejné, a oni to neudělají protože JEDNODUŽŠÍ JE BLAFAT JAK TO NEJDE NEŽ TO SEM PROSTĚ NASYPAT VE VELKÉM S TÍM ŽE PŮL ROKU NEBUDE TŘEBA ANI JEDEN PRODANÝ KUS.
Je to začarovaný kruh, a ten má jediné východisko, buď se prodejci budou snažit a budou trpěliví, nebo ne a podle toho to dopadne. ;)

BTW to posílání emaily Auktivy.. já jsem od července či srpna 2011, kdy jsem se registrovali, nedostal JEDINY EMAIL jiný, než o ukončení aukce, příhozu apod.. a to máme v profilu zašrktnuté naprosto vše.
CrayXMP

Příspěvekod vpdiablo » 14 úno 2012 00:32

no 1-2x měsíčně by email všem registrovaným poslat mohli, to by snad nebyl takový problém.
Co se týká zobrazení pouze prodaných z ostatních kategorii tak to určitě prodeji nepomůže, nehledě na to že si můžu zobrazit příhozy podle kategorií, tudíž tu sběratelskou jen v levém menu přeskočím, plus je v levém menu krásně vidět počty dle kategorií kterých se to týká (Nové,končící,sledované,od korunky, s příhozy), jaký je v dané kategorii konkrétní aktuální počet.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod ancovicka-nails » 14 úno 2012 01:18

přesně tak, nejprve musí být nabídka
já jsem tu od dubna - sice jsem tu rozšířila kategorii manikůra, a tím se přidalo i pár prodejců z aukra, ale ostatní kategoriie mají +- stejné počty položek jako před rokem...roste jen sběratelství a možná knihy ale jinak - přijde někdo nový, vystaví část svého sortimentu, řve po reklamě a za měsíc je zase zpátky na aukru...
pokud tu nebudee nabídka v jiných kategoriích než je sběratelství - kde se také prodává - takže vidíte, že model, kde je nabídka, tam je i poptávka, tak se nemůžeme divit, že se neprodává i v jiných kategoriích, když je v oblečení už půl roku cca 3500 - 4000 aukcí, šperky stále okolo 2000 položek atd.
ancovicka-nails

Příspěvekod AVL68 » 14 úno 2012 07:41

Nejsem profesionální obchodník, jsem "pouhý" bazarista prodávající přebytky. Přesto je mě jasné, co takový zákazník-kupující potřebuje. Musí:
1) vědět KDE nakoupit,
2) mít CO koupit,
3) být upoutaný ZBOŽÍM nebo(i) CENOU.
Auktiva má vliv jen na bod 1. Vše ostatní je v rukou prodávajících. Když je zboží málo, nemá cenu, aby Auktiva draze propagovala "prázdné regály".

Ruku na srdce. Kdyby Auktiva udělala masivní reklamu, co by se stalo? Ano, nahlédlo by sem hafo nových zájemců. Kolik by jich ale nakoupilo? Většině by spíš zůstalo v paměti: Prázdný krám, tam už nikdy! Takovou negativní reklamu Auktiva nepotřebuje.

Mnozí jistě namítnou: To chce reklamu zaměřenou na prodejce. Byla by ale účinná? Koho by přitáhla? Pár bazaristů? Možná. Mnoho prodejců z aukra? Ne. Bohužel na základní poučku: NEJDŘÍV dobrá nabídka-POTOM přijde zákazník, mnozí aukroprodejci neslyší. Někteří si tímto prvotním "chudým" obdobím prošli a nechtějí si ho tady na Auktivě zopakovat. Další auroprodejci přišli na Aukro později, již k "hotovému". Jedny i druhé drží na Aukru dostatek zákazníků a dokud je budou mít, nepřejdou. Kdo byl (je) nespokojený na Aukru a chtěl přejít, Auktivu si našel.

Masivní a kvalitní (drahá) reklama může přinést výsledky. Její náklady musí ovšem vyvážit zisk. Dělat reklamu pro reklamu, je blbost. Podle mě, by reklama Auktivy měla být přiměřená její síle.
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 14 úno 2012 07:46

Co by Auktiva mohla udělat (bod 1 :D ) je, aby při zadání aukční portál, byla vidět. Dnes jsem to zkusil a na první stránce vůbec nevyla.
http://www.google.cz/search?q=auk%C4%8Dn%C3%AD+port%C3%A1l&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a
Snad se to s novým vzhledem a funkcemi zlepší. Pře jí to (i sobě). ;) :pivo:
Tohle se ale řeší v jiném vlákně.
http://www.auktiva.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=482&p=5646&hili
Naposledy upravil AVL68 dne 14 úno 2012 10:24, celkově upraveno 1
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 14 úno 2012 08:30

Zdravím = mluvím za sběratele = několik se nás domluvilo před xx měsíci a přešli jsme zde i s aukcema. Těch je opravdu nyní
ve sběratelství přes 100 000 aukcí. Proč teda mnozí z Vás v jiných oborech netlačíte a nepřesvědčujete více kolegy odjinud,aby zde dali také aukce. Pokud budete mít prázdné regály ,kupci Vám nepřijdou :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 14 úno 2012 09:09

Vratislave, nesmíte pominout jednu zásadní zkutečnost, že vy sběratelé (když to trochu přeženu), jste jedna "velká rodina". Kdežto běžní prodejci (nemyslím tím bazaristy), jsou spíše konkurenti. Sběratelé se jednodušeji dohodnou na společném postupu. ;)
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 14 úno 2012 09:47

Ale i my sběratelé jsme konkurenti, jen možná tolik nezavidíme úspěchy druhých :lol: AVL == neříkejte, že nemáte známé i v jiných oborech = je třeba při každé příležitosti přesvědčovat a upozorňovat na AUKTIVU . :drink:
SOUHLASÍM s vpdiablem == když se podíváme na nicky == tak mnohé jsou "mrtvé" delší čas ..... mají HODNOCENÍ= NULA=
Chtělo by to jim občas poslat email ze strany AUKTIVY
Vratislav16

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 14 úno 2012 11:59

ancovicka-nails píše:...
pokud tu nebudee nabídka v jiných kategoriích než je sběratelství - kde se také prodává - takže vidíte, že model, kde je nabídka, tam je i poptávka, tak se nemůžeme divit, že se neprodává i v jiných kategoriích, když je v oblečení už půl roku cca 3500 - 4000 aukcí, šperky stále okolo 2000 položek atd.

A to se vetsina z tech aukci toci stale dokola... tedy alespon v kategoriich, ktere sleduji. Bohuzel jsem tu zatim nenasel nic co by me osobne zaujalo ke koupi, a kdyz uz jsem na neco zajimaveho narazil, nakonec jsem to poridil jinde a (nekdy i podstatne) levneji.
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna