Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 15 úno 2012 18:17

CrayXP: bohuzel nezbyva nez souhlasit.
Jen pro zajimavost, dobre dva mesice (!) mi tu visela aukce na jeden model, kde jsem omylem misto 2890 zadal cenu 1890... v dobe, kdy se tytez modely prodavaly na shopu za plnou cenu a na vetsine konkurencnich svitilo jen "VYPRODANO" - byla to novinka - tady o nej nikdo nezavadil (v tomto pripade asi dobre pro me :-) ).
V soucasne dobe tu tak nechavam jiz zadane aukce a jen opravdu vyjimecne, kdyz nemam co delat sem neco noveho pridam...
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod CrayXMP » 16 úno 2012 00:32

AVL68 píše:Ta větší změna má přijít koncem února. Pokud se admini nepřecenili a dodrží termín, budeme čekat už jen týdny. Ne měsíce. :)

Já jsem na celkový výsledek velmi zvědavý. Podle něj a následného "ladění", si udělám konečný názor na Auktivu. ;)

věřte mi, že já na ten nový výsledek také čekám jak na trní. Ale z minulosti mám řadu zkušeností, které spíše říkají, aby člověk nebyl příliš velký optimista, protože je pak o to více zklamaný.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 16 úno 2012 00:35

www.pojezdy.eu píše:CrayXP: bohuzel nezbyva nez souhlasit.
Jen pro zajimavost, dobre dva mesice (!) mi tu visela aukce na jeden model, kde jsem omylem misto 2890 zadal cenu 1890... v dobe, kdy se tytez modely prodavaly na shopu za plnou cenu a na vetsine konkurencnich svitilo jen "VYPRODANO" - byla to novinka - tady o nej nikdo nezavadil (v tomto pripade asi dobre pro me :-) ).
V soucasne dobe tu tak nechavam jiz zadane aukce a jen opravdu vyjimecne, kdyz nemam co delat sem neco noveho pridam...

To je stejně neskutečné, co to "dneska" stojí.. si pamatuji, že když jsem byl o hodně mladší, tak ty vagony stály vedle Kotvy okolo 50 - 100 kč za kus (výroba NDR). Ale bylo to docela fajn. Klikl jsem i na váš web a Madurodam je fakt prima - ale ještě lepší, když tam zůstanete do večera, až zhasnou světla: pak se rozsvítí osvětlení vodních kanálů a můžete koukat na to, jak trajekty majestátně proplouvají za nočního osvětlení pod zvednutýmí mosty.. jo jo.. Den Haag je fakt prima, Madurodam jsme měli od našeho NL apartmá asi 5 minut na kole :)
CrayXMP

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 16 úno 2012 10:31

Ony se tyceny modelu zas "tolik" nezmenily, tedy pokud se to vezme vuci prijmum. Vagonky za par desitek Kcs take pamatuji, jenze tehdy byly mensi i ty prijmy... i dneska se daji najit vagonky za 2-3 stovky, v kvalite lepsi nez byvale NDR.

Madurodam byl super :) Skoda, na nocni prohlidku cas nebyl. Treba za deset let s detmi :lol:
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod AVL68 » 16 úno 2012 14:51

CrayXMP píše:...věřte mi, že já na ten nový výsledek také čekám jak na trní. Ale z minulosti mám řadu zkušeností, které spíše říkají, aby člověk nebyl příliš velký optimista, protože je pak o to více zklamaný.

Taky mám zkušenosti: Čím víc se člověk těší, o to víc bývá zklamán. Proto svůj "napnelismus" udržuji v klidu. :D Tedy, netěším se, ale vyčkávám, jsem zvědavý, doufám v překvapení. Milé překvapení. ;) Bude-li nemilé, co nadělám. 8-)
AVL68

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 09:53

Teď jsem nějak neměl čas číst příspěvky nad mým, ale dovolte srovnání a třeba jen v zobrazení ... Vystavuji tady celkem raritní pendlovky.... Tady jsem je vystavil a jsou tam jeden den, klikl si na ně jen jeden zvědavec za tu dobu ... Tak jsem se trošku namíchl a vystavil je na Aukru, i když se mi vůbec nechtělo, ale po vystavení na Aukru cca 5 minut, tak se na ně podívalo 7 zvědavců, takže to o něčem svědčí a vůbec netvrdím, že se na Aukru prodají, třeba ne, ale jen kliknutí na aukci tady a tam se nedá srovnat.... Nezlobte se na mě Vratislave, ale tento portál asi opravdu nemá šanci se prosadit, protože se sem kupující prostě nepodívají !!! Nejsem živnostník a tímto prodejem se neživím, ale pokud potřebuji něco prodat ze své sbírky a rychle, protože své získané peníze chci investovat do dalšího sběratelského předmětu, tak potřebuji, aby se na to alespoň někdo podíval, ale tady je to mrtvé a to nemluvím o živnostnících, kteří se tím živí a obrat potřebují. Prostě to říkám natvrdo a nepříjemně.. na Auktivě nic neprodáte a je to odkladiště neprodejných věcí z Aukra asi tedy mimo sběratelství, tam to možná trošku jede (nejsem pohledář, numismatik, tak to nedokážu posoudit, ale hodiny to je mrtvolka). Auktiva je prostě nefunkční, nevím čím to je, asi tou reklamou, já nevím, odpusťte mi za můj tvrdý názor, ale tak to je !!!!
biggles

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 10:19

biggles píše:Teď jsem nějak neměl čas číst příspěvky nad mým, ale dovolte srovnání a třeba jen v zobrazení ... Vystavuji tady celkem raritní pendlovky.... Tady jsem je vystavil a jsou tam jeden den, klikl si na ně jen jeden zvědavec za tu dobu ... Tak jsem se trošku namíchl a vystavil je na Aukru, i když se mi vůbec nechtělo, ale po vystavení na Aukru cca 5 minut, tak se na ně podívalo 7 zvědavců, takže to o něčem svědčí a vůbec netvrdím, že se na Aukru prodají, třeba ne, ale jen kliknutí na aukci tady a tam se nedá srovnat.... Nezlobte se na mě Vratislave, ale tento portál asi opravdu nemá šanci se prosadit, protože se sem kupující prostě nepodívají !!! Nejsem živnostník a tímto prodejem se neživím, ale pokud potřebuji něco prodat ze své sbírky a rychle, protože své získané peníze chci investovat do dalšího sběratelského předmětu, tak potřebuji, aby se na to alespoň někdo podíval, ale tady je to mrtvé a to nemluvím o živnostnících, kteří se tím živí a obrat potřebují. Prostě to říkám natvrdo a nepříjemně.. na Auktivě nic neprodáte a je to odkladiště neprodejných věcí z Aukra asi tedy mimo sběratelství, tam to možná trošku jede (nejsem pohledář, numismatik, tak to nedokážu posoudit, ale hodiny to je mrtvolka). Auktiva je prostě nefunkční, nevím čím to je, asi tou reklamou, já nevím, odpusťte mi za můj tvrdý názor, ale tak to je !!!!

Takže zjednodušené shrnutí: AUKTIVA NEMÁ KUPCE !!! Auktiva : včera cca v 17.00 hod.vystavení do této doby 1 KLIKNUTÍ NA AUKCI, AUKRO : vystaveno před cca 20 minutami ... 8 KLIKNUTÍ NA AUKCI !!! Zlobte se jak chcete, ale AUKTIVA nemá ani náznak zájmu o aukce, bohužel a je mi to moc líto... I když je to zadarmo, tak to nic neřeší , a když fakt potřebuji něco prodat, protože chci získat peníze na další předmět svého sběratelského zájmu, tak Auktiva není ten portál, kde bych peníze na něj získal, takže ztráta času , protože se na tu aukci nikdo ANI nepodívá, natož aby ji koupil !!! To je celé !!!! Takže až se Auktiva rozjede, alespoň v tom, že se zájemci podívají na aukce, tak bude zajímavé pro mě tady vystavovat !!! Teď bych to přirovnal k tomu, jako bych seděl v obýváku a nahlas zakřičel, halóóó nechcete koupit raritu ??? Taky by mě nikdo neslyšel a já marně čekal na zájemce !!! A taky to mám zadarmo a se svými pendlovkami a raritními se můžu , tak akorát vyfotit před bojovou zástavou :D
biggles

Příspěvekod drobek47 » 18 úno 2012 10:46

S prodejem tady bych neměl problém. Za poslední týden jsem prodal 107 aukcí. Ale jsou tu věci, které nedokážu překousnout.
Třeba - konec aukce, aukce nekončí v čase spuštění
- nedá se jednoduše spustit z čekajících
- při hromadném přesunutí z neprodaných do čekajících na další dny nelze nastavit hodina spuštění
- při přihlášení do fóra mě to automaticky přihlašuje do obsahu a já bych rád do aktivních témat.
- při zakládání podobných do čekajících MUSÍM vždy znovu nastavit čas, jinak se aukce spustí ihned
- chybí podrobnější rozdělení ve sběratelství. Ostatní nevím
- v mém účtu - prodávám - nelze filtrovat aukce dle čísla aukce ani dle času spuštění. Zrovna tak v Nové aukce, zadám novou a ona se objeví na 50 stránce.
- a spousta dalších drobností, které jednotlivě tak nevadí, ale jak se říká - stokrát nic umořilo osla. :oops:
drobek47

Příspěvekod Diatreta » 18 úno 2012 11:09

Já se tím bohužel živím, což je pro mne o to horší. Na Aukru jsem v posledním roce prodala jen asi za tři tisíce měsíčně - před tím, to bylo o dost více - prostě ta nešťastná krize a sklo je to poslední, co dnes lidi potřebují. Ale tady jsem zatím necelé tři měsíce a nic - dokonce se nikdo na nic ani neptá a dříve jsem kolikrát nestačila odpovídat... Tak nevím, jestli mám vyrobit další zbožíčko, ale pak bych měla dojem, že třeba u skla nabízím jen já - třeba někdo musí být takovým to průkopníkem. Poraďte mi - vyrobit a dát dalších třeba sto aukcí? Jaké náměty? Každému, koho potkám vysvětluji kde nyní jsem, ať se také připojí.... Odpověď - uvidíme, jak to půjde tobě. Je moc těžké někoho přesvědčit bez výsledků. Jo a na ty pendlovky jsem nejspíše jukla já :P - miluji starou podstivou práci mistrů a doma jí mám celkem dost, ale neprodám! Navíc pro sběratelskou vášeň syna se tu za chvilinku ani nehneme - všude modely vlaků, letadel...tak se musí nejdříve přistavit jedna místnost. Zatím tu jen ve volných chvílích nakupuji. Sice sortiment není zatím moc velký - teda mimo sběratelství, ale tam také chybí třeba modely letadel, stará těžítka...je toho hodně, co tu není, nebo jen poskromnu i v tomto nejvíce zastoupeném odvětví.
No snažím se být stále optimista :drink:
Diatreta

Příspěvekod biggles » 18 úno 2012 11:57

Diatreto děkuji, alespoň za kukec tady i to mě potěšilo :D Jinak dosud jsem mluvil o podívání na Aukru na mou aukci... v této době jsou tam navíc dvě sledování, to je tady jen zbožné přání :D Je mi jedno, jestli se pendlovky prodají, zas tak hluboko do žlabu nemám, ale potěší jen ten pouhý zájem o mou věc v aukci, ale tady mě tedy nic netěší v tomto směru a dám si radši :beer: , ale to zas nepotěším ženu :D
biggles

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna