Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Vyhrazená cena

Potřebujete pomoci, poradit,..? Nebojte se zeptat.

Vyhrazená cena

Příspěvekod MACEK » 24 čer 2011 10:42

Dobrý den. Začínám a tak prosím o vysvětlení pojmu " Vyhrazená cena " :?: Je tato cena někde vidět, a nebo je to hra " na slepou bábu" takže se objeví až tuto tajnou cenu někdo přehodí? Zdá se mi to divné, neboť na příklad: při vyvolávací ceně 1.-/ - bude-li Vyhrazená cena 500.-, to znamená,že musí 501 zájemců kliknout aby se cena objevila ?? děkuji předem za vysvětlení . PS nenašel jsem tabulku s příhozy. od jaké částky a o kolik se zvyšují příhozy.
MACEK

Re: Vyhrazená cena

Příspěvekod auktiva » 24 čer 2011 10:48

Dobrý den,
vyhrazená cena je minimální cena za kterou je prodejce ochoten předmět prodat. Veřejná není ale prodejce Vám ji většinou velice rád prozradí pokud se ho zeptáte.

Jakmile některý z přihazujícich nabídne alespoň tuto cenu (ve vašem případe 500), tak systém automaticky dorovná na tuto částku, nemusí tedy přihazovat 500 jedinců po koruně.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 25 čer 2011 22:35

Jediné co mne zde mrzí, alespoň prozatím,že je zde funkce vyhrazené ceny, tato featura nemá na aukčním portále co dělat.
Pokud už tu má z jakéhokoliv důvodu být, měl by prodejce její použití pěkně zaplatit minimálně 5% z nastavené vyhrazené ceny, (aby ho to odradilo) za to, že mate kupující cenou od korunky, kde vlastně prodává za cenu kup teď s přídomkem, když se najde dost bláznů tak bude cena ještě vyšší než kup teď.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 26 čer 2011 09:47

O poplatku se uvažuje, bohužel někde v diskusi zde byli nějaké statistiky a aukcí s vyhrazenou cenou je tak málo, že se nám pomalu nevyplatí se jimi zabývat.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 26 čer 2011 15:19

Málo využitá? Možná proto by stálo za to ji zrušit. Mě osobně taky připadá Vyhrazená cena matoucí a ne moc fér.
AVL68

Příspěvekod MACEK » 26 čer 2011 15:56

Souhlasím a jsem PRO ! zrušení této možnosti . Opravdu je rušivá a nemá podle mne žádný smysl. Kdo chce za zboží určitou částku,nechť ji zadá rovnou a nemusí zde vystavovat od koruny a mít zadáno třeba několik set Kč - Jaký to má smysl ??? :roll:
MACEK

Příspěvekod Vratislav16 » 26 čer 2011 16:33

Já vyhrazenou cenu nepoužívám. Smysl má tehdy = pokud prodejce CHCE NALÁKAT ZÁJEMCE O KOUPI.Mnozí jsou totiž jako stádo,vůbec nečtou a přihazujou od 1,- i když vedle je napsáno, ŽE VYHRAZENÁ CENA NEBYLA PŘEKROČENA! Takže já jsem
pro zachování a ti co neumí číst,ať se naučí.Proč by vše mělo být jednoduché??? Nic ve zlém,mějte se fajn !
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 26 čer 2011 17:38

Na úplné zrušení zde prozatím není potřebná kupní síla. Mnohdy se nabídka kupujícího shoduje s požadavky prodejce, ale bez vyhrazené ceny by se nikdy nesetkaly a třeba by ani k obchodu nedošlo.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 27 čer 2011 19:20

auktiva píše:Na úplné zrušení zde prozatím není potřebná kupní síla. Mnohdy se nabídka kupujícího shoduje s požadavky prodejce, ale bez vyhrazené ceny by se nikdy nesetkaly a třeba by ani k obchodu nedošlo.

Ano s tím se dá souhlasit, ale její použití bych zaručeně zpoplatnil, když už za nic jiného tak za to tím pomáháte prodejci (zadarmo-dosud) nalézt a mnohdy opakovaně nějakého šíleného kupce, nebo proto že vlastně prodejci tímto zaručíte že předmět nemusí prodat, ačkoliv se jeho aukce zůčastnili kupující, kteří ale nebyli tak šílení aby vytáhli cenu tak nesmyslně vysoko.
Omlouvám se za šílení a šílené, ale jinak se to prostě vyjádřit nedá, protože 99% aukcí s vyhrazenou cenou ,které se kdy prodávaly zkončili stejně ... NEBYLO DOSAŽENO VYHRAZENÉ CENY z jednoho prostého důvodu a to, že prodejce měl absolutně zcestnou představu o prodejní ceně. Vždy mě rozesmějí texty ve stylu před takovou a takovou dobou to stálo, nebo pořizovací cena byla atd atd, to se většinou neudržím ... smíchy.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 27 čer 2011 21:15

Ano to máte pravdu. My jen říkáme že teď je tu velice málo těchto aukcí a až doděláme potřebnější věci, můžeme se vrhnout i na vyhrazenou cenu.
Obrázek
auktiva

Další

Zpět na Poradna