Můj názor.... Na Aukr. když jste jako laici chtěli prodat např, minci, tak jste si mohli projít skončené aukce a v nich si najít tu, kterou máte a tím si ji identifikovat a zhruba ocenit, TEDY URČIT O JAKOU MINCI JDE.... takže jste si ty skončené aukce prošli dle identifikace a věděli jste za kolik je možno prodat a pokud jste tímto zjistili, že mince má hodnotu třeba 1000 Kč, tak jste vystavili od 500 a třeba dali kup teď 800. Tady se nedá zatím zjistit (pro laika) jakou cenu má tento předmět díky tomu, že je tady méně prodejů uložených v archivu, tak bych se přimluvil za to , zatím vyhrazenou cenu nechat. Je pravda, že se takto můžu poučit na Aukru ve skončených aukcích (a dělám to ještě ze setrvačnosti

), ale nový uživatel, který v životě na žádném aukčním serveru nebyl a neví , jak se poučit o cenách, rád použije této možnosti, aby třeba neprodal pod cenu. Až bude AUKTIVA bohatá na zkušenosti ve skončených aukcích, tak vyhrazená cena nebude potřeba a i já se nebudu bát vystavit věc, která má tržní cenu např.5000 Kč od koruny, ale to by musel být tento server vyvážen 100 na 100 kupující, prodávající, což není. Takže vyhrazená cena není na škodu, ZATÍM !!! Já ceny znám, takže ji nepotřebuji, ale začínající ano, jen můj názor