Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Vyhrazená cena :-( :-( :-( -- PRYČ S NÍ!!

Vaše návrhy a nápady

Re: Vyhrazená cena :-( :-( :-( -- PRYČ S NÍ!!

Příspěvekod Lampa69 » 09 črc 2011 05:24

Já na tý vyhrazený ceně nevidím nic logickýho - jen to z aukce dělá takovou malou loterii a jen to vypadá "levně" na první pohled.

Když vím, že nechci prodat za míň jak 500,- Kč, tak dám rovnou startovací cenu 500 a všichní ví, co múžou čekat. Naco to dávat od kačky s vyhrazenou cenou, jen tím blbnu kupce.

Mně z pohledu kupce, vyhrazená cena odrazuje, ztrácím o aukci zájem.
Lampa69

Příspěvekod hancl » 09 črc 2011 12:57

freeman_g píše:Děkuji za odpověď
Jenomže jaký má smysl nabízet věc za cenu za kterou nejsem ochotný prodat ? Nevím jak ostatní ,ale mě takové přihazování naslepo po pár neúspěšných pokusech spolehlivě odradí. Možná by pomohlo, kdyby se přihazující dozvěděl alespoň jestli jeho maximum dosahuje té vyhrazené ceny, protože v aukci se cena zvedne jen o příhoz .

Dobrý den,právě jsem "vyhrála"aukci a jaké bylo mé překvapení když mi vzápětí přišel email,že jsem nevyhrála,přestože můj limit byl nastavený podstatně výš.Vyhrazená cena nebyla patrně dosažena a mě by zajímalo jak vysoko ji měl prodejce nastavenou.S prominutím je to hnus,to není aukce to je navýšení ceny naslepo ve prospěch prodavajícího.Nikdo mě nekontaktoval jestli se nechci domluvit.Když chci prodat od určité ceny nebudu dávat aukci od koruny.Je to má první aukce tady a přiznám se,že mě to pořádně znechutilo.Připadá mi to jako super podvod na kupující.Hlavně,že přilákáme pozornost,když nabídneme od 1Kč.
hancl

Příspěvekod MACOCO » 09 črc 2011 13:43

pro - hancl
Kdyby Vás v aukci někdo přehodil vyšší nabídkou - nevím jestli by jste si na foru stěžovala - asi né.
V tomto případě, Vám prodávající použitím ,,vyhratené ceny,, zamezil nákup pod cenou a Vás irituje, že jste s ním nevydupala, když to dával od ,,korunky,, a nikdo další se k dražbě nepřipojil.

- bud do aukcí tohoto typu vůbec nevstupujte, nebo při příštím vystavení - nastavte svoje maximum směrem nahoru.
Každopádně, ted víte, jak pžibližně vysoko si prodejce věc cení
Naposledy upravil MACOCO dne 09 črc 2011 22:25, celkově upraveno 1
MACOCO

Příspěvekod hancl » 09 črc 2011 13:54

Nedělejte prosím ze mě blbce.Já jsem s nikým dle vašeho slovníku vydupat nechtěla.Nemá vystavovat od koruny,ale má si zadat cenu za jakou je ochotný prodat.To není aukce.
hancl

Příspěvekod MACOCO » 09 črc 2011 14:18

Právě naopak, toto je aukční servr, ne prodejní servr. Tady jde o oboustraně výhodný obchod.
Ale máte ještě další možnost - využít ,,Best offer,,
- to znamená, najít si prodejce s pevnou vyšší cenou a nabídout mu méně než požaduje v oficiální nabídce.
Naposledy upravil MACOCO dne 09 črc 2011 22:23, celkově upraveno 1
MACOCO

Příspěvekod MACOCO » 09 črc 2011 14:42

pro - hancl
Vůbec nemám v úmyslu Vás podcenovat, ale v každém případě zde došlo díky použití ,,vyhrazené ceny,, ke kontaktu mezi potencionálním kupcem a prodejcem - což je účelem. Že obchod nedopadl rychle podle Vašich představ, neznamená, že se nemůžete u prodávajícího zeptat na cenu a domluvit se.
Tím, že vystavil od jedné koruny, Vás zaujal, a ted je to na Vás, jak to dopadne.
MACOCO

Příspěvekod vpdiablo » 09 črc 2011 14:57

to je jednoduché na aukce s vyhrazenou cenou nepřihazujte i kdyby se vám předmět líbil 1000x, na 1000% ho koupíte v eshopu levněji než u takového prodejce. :lol:
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Jirka2811 » 11 črc 2011 12:09

vitmalinovsky píše:Zdravím všechny z týmu i z řad uživatelstva,

dnes jsem se trochu vylekal, když jsem zadádal novou aukci na základě podobné již existující a z formuláře na mě vybafla "vyhrazená cena" s přednastavenou hodnotou 1. Mám obavu, jestli se nějakým zásahem bez mého vědomí nedostaly vyhrazené ceny do mých dříve založených aukcí.

Funkci "vyhrazená cena" zásadně odsuzuji jako spekulantské zlo, kdy "vychytralý" prodejce vlastně není ochoten své zboží prodat za uvedenou minimální cenu a doufá, že vyprovokuje potenciální kupce k vyšším a vyšším příhozům. Je to krajně neetické a tuto funkci z výše popsaných důvodů zrušilo dokonce i námi většinou opovrhované Aukro!

VYVOLÁVACÍ CENA BY PŘECE MĚLA BÝT CENA, ZA KTEROU JE DRAŽEBNÍK OCHOTEN PŘEDMĚT AUKCE PRODAT!!! (Jakákoliv další vyšší a skrytá cena je na hranici podvodu.) Na co je pak v takovém případě vyvolávací cena, když NEPLATÍ??

Jak by bylo každému z nás, kdyby přišel do pekárny a chtěl chleba, u nějž stojí cenovka 15 korun, a prodavač by řekl - to je ale cena, za kterou vám chleba neprodám, zkuste navrhnout vyšší cenu a uvidíme. Je to neetické a podlé a prodejci, kteří tuto funkci zneužívají, si dělají vizitku o svém ubohém charakteru. Jakmile jsem v dříve používaných portálech na takového "prodejce" narazil, ihned šel na černou listinu, protože jsem ho již nemopl považovat za poctivého obchodníka.

Navrhuji, aby byla možnost "Vyhrazená cena" s okažitou platností zrušena a aby nový a perspektivní portál Auktiva neumožňoval takovouto nekalou obchodní praktiku!

Děkuji, Vítek M.

Také souhlasím, vyhrazenou cenu je potřeba zrušit, jelikož tady pak nikdo v aukcích nic nekoupí, když mu to prodejce pak neprodá za vydraženou cenu.
Jirka2811

Příspěvekod MACOCO » 11 črc 2011 12:38

Jak by bylo příjemně každému z nás, kdyby přišel do pekárny a chtěl chleba, u nějž stojí cenovka 1,- koruna, a prodavač by řekl - to je ale cena, za kterou vám chleba neprodám, zkuste navrhnout vyšší cenu a uvidíme. Vedle a všude v okolí je za 15,- korun, ale já budu možná levnější a spiklenecky by na mne mrkl. Spokojeně odcházím s chlebem ,,za 12,- korun,,. Je to etické a nepodlé a prodejci, kteří tuto funkci využívají, si dělají vizitku o svém dobrém charakteru. Jakmile jsem v dříve používaných portálech na takového "prodejce" narazil, ihned jsem si jej dal do sledování, protože jsem věděl, že se dohodnem a nakoupím levněji než jinde, protože jsem ho již mohl považovat za poctivého obchodníka, který mi vyjde vstříct a ušetřím.

Navrhuji, aby funkce "Vyhrazená cena" byla i nadále umožněna, a aby nový a perspektivní portál Auktiva neomezoval takovouto obchodní praktiku!
MACOCO

Příspěvekod drobek47 » 11 črc 2011 13:25

Já naopak všechny takové podvodníky, kteří neví kolik by měli chtít, okamžitě dávám na černou listinu. Každý na to koukáme svýma očima.
drobek47

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky