Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Hodnota "minimálního nákupu"

Vaše návrhy a nápady

Re: Hodnota "minimálního nákupu"

Příspěvekod Plano1 » 17 črc 2011 17:27

CrayXMP píše:
S tím také musím souhlasit, že toto NENI ZADNY PROFILOVANY server na sběratelství.. tak se tvářilo nějaké odklepnuto.. sběratelé s ohledem na neskutečná kvanta a množství jednotlivých položek musí nutně najít co nejvýhodnější platformu pro vystavování svých předmětů - a je tedy pochopitelně, že kde je "zdarma".. tak je jich houf..

já, jako prodejce, nemám nic proti placení zasloužené provize po uskutečněném prodeji, ale nelíbí se mi styl aukra, kde se platí pořád + někdo vám nezaplatí a aukro řekněte "táhněte, nevotravujte, my uživatele upomínat nebudeme natož ho blokovat - máte právníky"..

Tak nějak to vidím taky.
Obrázek
Plano1

Příspěvekod Behemot » 17 črc 2011 18:29

auktiva píše:Pokud víme tak slevy na další položku má třeba eBay. Šlo by to jistě udělat propracovaněji, třeba nějaký formulář, kde by prodejce označil
1-5ks ...cena 1
6ks - 10ks .... cena 2 atd

My Vám klidně obchody uděláme, jen nám řekněte co přesně to přinese navíc.

Jj byl bych za, tozto je prima věc. Ale zrovna pro mě by to opravdu muselo jít ruku v ruce s umožněním zadávat ceny se dvěma desetinnými místy.
Behemot

Příspěvekod auktiva » 17 črc 2011 20:49

To co tu navrhuje CrayXMP stále úplně nechápeme. Pokud Vás chápeme tak jde o to že úživateli naúčtujete jedno poštovné, nebo již nevíme. Jenže to nezávisí na ceně předmětu ale na jeho váze a rozměrech.

Nějaké množstevní slevy není problém zakomponovat do systému.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 21:05

To co tu navrhuje CrayXMP stále úplně nechápeme. Pokud Vás chápeme tak jde o to že úživateli naúčtujete jedno poštovné, nebo již nevíme. Jenže to nezávisí na ceně předmětu ale na jeho váze a rozměrech.

Když já se fakt snažím vám to co nejlépe popsat.. co bych tak ještě zkusil..

PRIKLAD 1:
vystavíme 50 až 100 různých předmětů.. drobností.. každou od 5 kč a budeme doufat, že každá jednotlivá z nich příhozy překoná nějakou smysluplnou hranici, třeba 50 kč. ale to se nestane. Některé z nich se prodají, ale pokaždé za cenu prvního příhozu od 5 Kč. No, takže co se dá dělat.. s tím rizikem jsme do toho "šli" a teď musíme zabalit 15 různých zásilek, vyplnit 15 různých podacích lístků a stojí nás to 80 minut čistého času bez čekání na poště. A kolik jsme vydělali? 5 * 15 = 75 Kč.. to je přeci směšná odměna za takovou práci

PRIKLAD 2:
můj navrhovaný... u všech těchto 50 až 100 různých položek bude jasně napsáno něco ve smyslu "I když váš příhoz bude vítězný a získáte předmět za cenu např. 5 kč, prodejce si stanovil podmínku, že je ochoten odeslat zásilku se zbožím v minimální hodnotě 100 kč. Buď si tedy vyberete z jeho nabídky další předměty do této hodnoty, nebo vám bude účtován manipulační poplatek ve výši tohoto rozdílu"

smyslem je, abychom opravdu neposílali věci za 5 kč, ale když už si někdo něco dražšího koupí, tak k tomu může ty drobnosti po 5 kč přihodit. Jinak je právě takové zboží od 5 Kč naprosto NEPRODEJNE.. nikdo z prodejců se nechce "patlat" s výdělkem 5 kč za 20 minut práce.. už to chápete?
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 17 črc 2011 21:21

Rozumím-li tomu tady dobře, tak jde o požadavek na nový typ aukce - říkejme jí třeba "Balíček" s cenou Kup teď v hodnotě pár korun. Po příhozu na takovou aukci by nedošlo automaticky k jejímu ukončení (prodeji), ale byla by jen "blokována", dokud by přihazující u stejného prodejce nepřihodil ještě na další jeho aukce. K prodeji by došlo, až by součet za zboží v těchto aukcích dosáhl prodejcem určené ceny (min.100-150Kč) nebo kdyby další přihoz byl na standardní (dražší) aukci. Poštovné se započítá jen jedno.

Bylo by blokování aukce technicky proveditelné? Pokud ano, musely by se vyřešit další "drobnosti".
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 17 črc 2011 21:26

Svým způsobem jde o Vyhrazenou cenu napříč několika aukcí ;) :lol:
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 21:34

AVL68 píše:Svým způsobem jde o Vyhrazenou cenu napříč několika aukcí ;) :lol:

ano.. asi i tak by se to dalo nazvat :)
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 17 črc 2011 21:36

AVL68 píše:Rozumím-li tomu tady dobře, tak jde o požadavek na nový typ aukce - říkejme jí třeba "Balíček" s cenou Kup teď v hodnotě pár korun. Po příhozu na takovou aukci by nedošlo automaticky k jejímu ukončení (prodeji), ale byla by jen "blokována", dokud by přihazující u stejného prodejce nepřihodil ještě na další jeho aukce. K prodeji by došlo, až by součet za zboží v těchto aukcích dosáhl prodejcem určené ceny (min.100-150Kč) nebo kdyby další přihoz byl na standardní (dražší) aukci. Poštovné se započítá jen jedno.

Bylo by blokování aukce technicky proveditelné? Pokud ano, musely by se vyřešit další "drobnosti".

Já bych to asi zase tak moc nekomplikoval s nějakou blokací.. stačilo by jen to výrazně upozornění a pokud kupující není doslova TUPEC, tak to pochopí.. když to nepochopí a bude se domáhat věci za 5 kč a nepomůže ani vysvětlování přes email, tak zkrátka dostane negativ a tečka a my zboží znovu vystavíme.. mě jde jen o to mít možnost "takto obejít standardní aukce v souladu s podmínkami serveru" - kde je nutné prodat za jakoukoliv cenu příhozu
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 17 črc 2011 21:48

CrayXMP píše: ..stačilo by jen to výrazně upozornění a pokud kupující není doslova TUPEC, tak to pochopí.. když to nepochopí a bude se domáhat věci za 5 kč a nepomůže ani vysvětlování přes email, tak zkrátka dostane negativ a tečka a my zboží znovu vystavíme.. mě jde jen o to mít možnost "takto obejít standardní aukce v souladu s podmínkami serveru" - kde je nutné prodat za jakoukoliv cenu příhozu

Spoléhat se jen na "zdravý úsudek" uživatelů, není dobré. Nedorozuměním se má předcházet. Nespokojený nováček nedělá dobrou reklamu. Řešení by mělo být co nejvíce blbuvzdorné. :)
AVL68

Příspěvekod auktiva » 17 črc 2011 21:50

Mnoho lidí nechápe ani vyhrazenou cenu, myslíte že budou schopni pochopit toto?

Jako napadl nás interaktivní způsob jak to udělat, ale je to docela komplikované a ka aukci to má opravdu daleko
Obrázek
auktiva

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky