Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Chcete se odlišit od Axxx? - chci "vědět", kdo mě sleduje...

Vaše návrhy a nápady

Re: Chcete se odlišit od Axxx? - chci "vědět", kdo mě sleduje...

Příspěvekod Plano1 » 25 črc 2011 13:16

auktiva píše:ještě nás napadla funkce "Sleva" dáte třeba 10% slevu na 3 dny a byla by na to speciální stránka a speciální přehled kde by lidi tyto slevy viděli. Lidi na slevy letí

To považuji za celkem dobrý nápad.
Obrázek
Plano1

Příspěvekod AVL68 » 25 črc 2011 13:37

CrayXMP píše:Chtějí-li tedy kupující "vydělávat" na nových serverech s tím, že si tam koupí zboží levněji, tak já - jako obchodník - bych zase na oplátku rád věděl, kdo "mě sleduje", abych se příp. na něj mohl obrátit s "exkuzivní nabídkou" v případě, že se zboží neprodá. Nevidím jediný důvod, proč by kupující měli ve 100 procentech brát jak naprosto záklandní axiom něco typu "prodejce TU MUSI NABIDNOUT ZBOZI LEVNEJI - PROTOZE NEPLATI POPLATKY".. :oops:

Zajímalo by mě, kolik kupujících předpokládá nižší cenu na základě toho, že je Auktiva zdarma. :lol:

Plano1 píše:Tak já osobně bych byl tedy proti tomu, aby prodejce viděl, že sleduji jeho aukci. Opravdu nestojím o to, aby mne někdo plnil mail nějakou úžasnou nabídkou. Pokud mám na to, abych udělal zákazníkovi extra nabídku, tak ji udělám rovnou v aukci a nebudu nikoho otravovat bokem. Už takhle je toho spamu celkem dost. Ne vždy sleduji aukci protože ji chci koupit, ale třeba proto, abych zjistil, jestli je ta či ona nabídka za danou cenu prodejná.

Exkluzivní nabídka = další spam? Na tom něco je. :P
AVL68

Příspěvekod Plano1 » 25 črc 2011 13:41

AVL68 píše:Exkluzivní nabídka = další spam? Na tom něco je. :P

No o exkluzivní nabídce jsem nenapsal ani slovo. A to že si prodejce myslí, že posílá úžasnou nabídku, je pouhým názorem prodávajícího, ne?
Obrázek
Plano1

Příspěvekod CrayXMP » 25 črc 2011 13:59

Spousta zajímavých reakcí.. hlavně že se rozroudila na téma debata.

několikrát zaznělo, že máme specifický sortiment zboží - to je pravda, stejně jako hodně dalších prodejců. Ale pořád nechápu (na Axxx to je to samé).. proč PROBOHA lidi klikají na předmět nazvaný "Zdroj pro Dell PowerEdge server" - a třeba i 300x!!!! .. když je tam miniatura, cena naprosto přesně daná a je jasné, co to je asi za "věc".. Proč na to pořád klikají??? To jako čekají, že uvnitř bude nějaký "bonusový kupon" sleva 50 procent na dalších aukce?

když nemám o takový typ zboží zájem, tak přeci na něj nebudu "lézt".. a tady je to podobné.. také několikrát navštívené předměty, o nichž si člověk udělá představu už ze samotného "vylistování" a není potřeba na ně klikat.
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 25 črc 2011 18:42

Plano1 píše:No o exkluzivní nabídce jsem nenapsal ani slovo. A to že si prodejce myslí, že posílá úžasnou nabídku, je pouhým názorem prodávajícího, ne?

Ve vašem předchozím příspěvku jste mimo jiné napsal: Opravdu nestojím o to, aby mne někdo plnil mail nějakou úžasnou nabídkou..., extra nabídku... Z toho jsem tak nějak usoudil na vaši nechuť dostávat jakékoli "výhodné" nabídky, tedy spam. Pokud byla má úvaha mylná, omlouvám se. :pivo:
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 25 črc 2011 18:52

CrayXMP: Asi stále zapomínáte na realitu 600aukcí (sekce PC). Když sem někdo zabrousí se snahou něco koupit na PC, své 2-3 kategorie co ho zajímají má projíté za dvě minuty a pak se NUDÍ! Potom kliká na kde co a hledá ten "bonusový kupon" :lol: .
AVL68

Příspěvekod Plano1 » 25 črc 2011 19:02

AVL68 píše:Ve vašem předchozím příspěvku jste mimo jiné napsal: Opravdu nestojím o to, aby mne někdo plnil mail nějakou úžasnou nabídkou..., extra nabídku... Z toho jsem tak nějak usoudil na vaši nechuť dostávat jakékoli "výhodné" nabídky, tedy spam. Pokud byla má úvaha mylná, omlouvám se. :pivo:

V pohodě. Ale už jste viděl, aby přišla opravdu výhodná nabídka? Já zatím ne :D
Naposledy upravil Plano1 dne 25 črc 2011 20:04, celkově upraveno 1
Obrázek
Plano1

Příspěvekod CrayXMP » 25 črc 2011 20:04

AVL68 píše:CrayXMP: Asi stále zapomínáte na realitu 600aukcí (sekce PC). Když sem někdo zabrousí se snahou něco koupit na PC, své 2-3 kategorie co ho zajímají má projíté za dvě minuty a pak se NUDÍ! Potom kliká na kde co a hledá ten "bonusový kupon" :lol: .

no tady možná ano.. ale já poukazoval na stejnou situaci i na Aukru.. tam se rozhodně nedá říci, že by někdo "z nudy" či "nedostatku nabídky" klikal zběsile na vše kolem. Mně to zkrátka STVE, že nechápu důvody, které lidi vedou k tomu, aby klikali na totálně specifické a jednoúčelové zboží, když o něj nemají zájem (a do sledování si ho dá každý stý divák)
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 25 črc 2011 20:06

Plano1 píše:
AVL68 píše:Ve vašem předchozím příspěvku jste mimo jiné napsal: Opravdu nestojím o to, aby mne někdo plnil mail nějakou úžasnou nabídkou..., extra nabídku... Z toho jsem tak nějak usoudil na vaši nechuť dostávat jakékoli "výhodné" nabídky, tedy spam. Pokud byla má úvaha mylná, omlouvám se. :pivo:

V pohodě. Ale už jste vIděl, aby přišla opravdu výhodná nabídka? Já zatím ne :D

Já vycházím ze situace na Aukru, kde kupující sice má zájem o předmět (dá si ho sledování), ale má jinou představu o ceně. Jenže jak ji má navrhnout prodejci? Obchodování mimo Aukro je proti podmínkám a když ji koupí za "plnou cenu", tak zase prodávající tratí navíc na rozdílů poplatků Aukru. A nemyslím si, že zrovna v případě "watchers" by email s nižší nabídkou ceny sledovaného případu byl považován "za otravný spam".
CrayXMP

Příspěvekod Plano1 » 25 črc 2011 20:20

CrayXMP píše:Já vycházím ze situace na Aukru, kde kupující sice má zájem o předmět (dá si ho sledování), ale má jinou představu o ceně. Jenže jak ji má navrhnout prodejci? Obchodování mimo Aukro je proti podmínkám a když ji koupí za "plnou cenu", tak zase prodávající tratí navíc na rozdílů poplatků Aukru. A nemyslím si, že zrovna v případě "watchers" by email s nižší nabídkou ceny sledovaného případu byl považován "za otravný spam".

Je to otravný spam, protože prodejce neví, zda o nižší cenu zákazník stojí (důvodů ke sledování může být víc)
Nehledě na to, že zasílání obchodních nabídek (což nabídka nižší ceny je) se řídí jistým zákonem a pokud Vám k tomu uživatel nedá souhlas, tak tento zákon porušíte.
Obrázek
Plano1

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky