Vzhledem k tomu, co se na Aukru opět děje, nabízí se Auktivě možnost si zajímavě polepšit. Kdysi na tom bylo podobně Odklepnuto, ale to se zdařile pohřbilo chováním majitele.
Co vidím jako problém a hlavní důvod, proč se tady častěji nezastavím a nerozhlédnu, jestli by se nenašlo něco zajímavého, je vyhledávání a následné řazení výsledků. Když prolítnu eBay nebo Aukro, tak hledám stejným způsobem. Potom skočím sem, tak najednou narazím na originální řešení, které zdržuje a nakonec otráví tak, že se dlouho nevrátím.
1. Hledaný výraz zmizí ze zadávacího políčka - když se překlepnu nebo chci hledat varianty jednoho výrazu lišící se třeba 1 - 2 písmeny musím znovu napsat celé slovo
2. Vyhledává se vždy ve všech nabídkách - asi nejotravnější problém - obvykle prohledávám jednu nebo dvě kategorie a rozhodně mě velmi rychle přestane bavit znovu a znovu se po každém novém vyhledávání proklikávat do té jedné podkategorie. Stejně se resetuje nastavené řazení výsledků i filtr.
3. Filtrování - osobně jsem ještě nepoužil nikdy filtr způsobu dodání zásilky a tak mi připadne zbytečný. Zato filtrování pouze nových aukcí např. na Aukru používám pořád.
4. Řazení výsledků - zásadním problémem je chybějící řazení podle doby od spuštění - zejména, když chybí možnost takového filtrování. Co by bylo úžasné je řazení podle prodejce.