Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Vyhledávání

Vaše návrhy a nápady

Vyhledávání

Příspěvekod VonFeldsberg » 01 lis 2011 08:28

Vzhledem k tomu, co se na Aukru opět děje, nabízí se Auktivě možnost si zajímavě polepšit. Kdysi na tom bylo podobně Odklepnuto, ale to se zdařile pohřbilo chováním majitele.
Co vidím jako problém a hlavní důvod, proč se tady častěji nezastavím a nerozhlédnu, jestli by se nenašlo něco zajímavého, je vyhledávání a následné řazení výsledků. Když prolítnu eBay nebo Aukro, tak hledám stejným způsobem. Potom skočím sem, tak najednou narazím na originální řešení, které zdržuje a nakonec otráví tak, že se dlouho nevrátím.
1. Hledaný výraz zmizí ze zadávacího políčka - když se překlepnu nebo chci hledat varianty jednoho výrazu lišící se třeba 1 - 2 písmeny musím znovu napsat celé slovo
2. Vyhledává se vždy ve všech nabídkách - asi nejotravnější problém - obvykle prohledávám jednu nebo dvě kategorie a rozhodně mě velmi rychle přestane bavit znovu a znovu se po každém novém vyhledávání proklikávat do té jedné podkategorie. Stejně se resetuje nastavené řazení výsledků i filtr.
3. Filtrování - osobně jsem ještě nepoužil nikdy filtr způsobu dodání zásilky a tak mi připadne zbytečný. Zato filtrování pouze nových aukcí např. na Aukru používám pořád.
4. Řazení výsledků - zásadním problémem je chybějící řazení podle doby od spuštění - zejména, když chybí možnost takového filtrování. Co by bylo úžasné je řazení podle prodejce.
VonFeldsberg

Re: Vyhledávání

Příspěvekod AVL68 » 01 lis 2011 20:38

Na tom něco je. :lol:
AVL68

Příspěvekod VonFeldsberg » 02 lis 2011 10:16

Jenom se připomenu. Opravdu by mě zajímalo, jestli je šance na uvedení vyhledávání do nějakého použitelného stavu.
VonFeldsberg

Příspěvekod auktiva » 02 lis 2011 10:55

Dobrý den,
1,2) bychom mohli napravit v blízké době (do konce týdne ?)
3) promyslíme
4) by také nebyl tak velký problém
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 04 lis 2011 15:57

Jak to vypadá s funkčním řazením podle regionu prodejce? Ptal jsem se na to před řadou měsíců.

Poslední změny na Aukru vedou k tomu, že i tyto téměř základní služby jsou odstraňovány (nechápu, jak někdo, kdo se vytrvale řeže do vlastních nohou motorovou pilou může pořád ještě stát), další šance pro vás.
Behemot

Příspěvekod auktiva » 04 lis 2011 16:07

Dobrý den,
teď úplně nevíme co tím řazením myslíte. Vyhledávání podle vzdálenosti od PSČ by mělo být funkční.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 04 lis 2011 16:14

No tak alespoň toto ano, ačkoli ideální by byl odávno to mít rovnou podle kraje.

Pořád to ale je ve stavu který jsem reportoval jako nevyhovující už celkem dávno: po vyhledání se automaticky odškrtává uložení nastavení formuláře, po přechodu do jiné byť jen sugkategorie se resetuje úplně a je třeba opět to ručně vypsat a hledat, což je nepoužitelné.
Behemot

Příspěvekod vpdiablo » 04 lis 2011 16:50

Behemot píše:No tak alespoň toto ano, ačkoli ideální by byl odávno to mít rovnou podle kraje.

Pořád to ale je ve stavu který jsem reportoval jako nevyhovující už celkem dávno: po vyhledání se automaticky odškrtává uložení nastavení formuláře, po přechodu do jiné byť jen sugkategorie se resetuje úplně a je třeba opět to ručně vypsat a hledat, což je nepoužitelné.

Jo to resetovani filtru je hrozne, neustale to hlidat a znova nastavovat da zabrat a otravi to.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 04 lis 2011 19:27

Dobry den,
Ted uz si rozumime. S filtry neco udelame. Problem je i ten, ze jsou uzivatele kteri zapomenou ze maji filtr aktivni a pak se divi ze vidi jen neco.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod ancovicka-nails » 04 lis 2011 20:28

jo taky se mi to stalo :lol:
ancovicka-nails

Další

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky