Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Provize a poplatky

Vaše návrhy a nápady

Re: Provize a poplatky

Příspěvekod auktiva » 02 lis 2011 17:38

Zásadní problém je odlišit zrno od plev. To co jedni vyhazují, je pro jiné poklad. Problémem jsou opravdu spíše ceny, takže naše shana bude spíše motivovat prodejce k zadání rozumné a prodejní ceny.

Ano, podle poplatků jsou pak stanoveny i naše možnosti v rámci provozu, služeb ale i třeba to jak progresivní reklamní kampaň si můžeme dovolit. Nicméně poplatky za vystavení jsou dosti diskutabilní, zavedení provize je o poznání reálnější.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Vratislav16 » 02 lis 2011 18:26

Ano na zavedení poplatků za vystavení "doplatilo" = odklepnuto
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 02 lis 2011 23:40

Stanley-30 píše:Osobně si myslím, že by se nějaký poplatek za vystavení měl zavést, aby nedocházelo k vystavování nesmyslných a neprodejných položek a tím k zahlcení neprodejnými věcmi. Poplatky a provize bych zavedl třeba ve výši 1/3 těch na Aukru. Ale spíš bych se teď soustředil na to, jak přetáhnout z Aukra prodejce a informovat kupující.

Jsem proti zavedení poplatku za vystavení! :x Vystavení "závadných" aukcí nezabrání. Možná je trochu omezí, víc ale potrestá poctivé prodejce. Regulace takových aukcí musí být provedena jinak. Jistě se dá něco rozumného vymyslet. :idea:
AVL68

Příspěvekod AVL68 » 02 lis 2011 23:51

Karlos-K píše:...Chtěl bych to taky zkusit zde a dát trochu vydělat taky někomu snad rozumnějšímu něž zhuleným adminům z Aukra.

Co se týká rozumné provize za proběhnutý obchod, jsem pro. Aby se uspokojili obě skupiny - ty co chtějí vystavovat zadarmo, i ty co server bez poplatků považují za "neprofesionální" - lze vybírat provizi od Xté aukce, nebo od Xtého obratu v měsíci. Číslo X (5,10... 2000Kč, 5000Kč...) si určí Auktiva. Zůstane tím určitý prostor pro vystavování zdarma, a zároveň se Aktiva dostane k penězům, za které může velkým prodejcům (nejen jim :lol: ) zajistit stabilní a kvalitní služby.
AVL68

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 03 lis 2011 11:24

AVL68 píše:....
Jsem proti zavedení poplatku za vystavení! :x Vystavení "závadných" aukcí nezabrání. Možná je trochu omezí, víc ale potrestá poctivé prodejce. Regulace takových aukcí musí být provedena jinak. Jistě se dá něco rozumného vymyslet. :idea:

Vzdyt to nemusi byt koruna za aukci. Kdyz to bude 1h za vystaveni, prodejce co realizuji nejake prodeje to nepolozi - vzdyt je to 100 za vystaveni 10.000 aukci. Jen cas tim straveny "stoji" nekolikanasobek... a naopak ty co pri takovem objemu neprodaji nic to brzy prestane bavit.

Nebo mate lepsi napad? Ze se neco jineho rozumneho da vymyslet rikate uz dlouho, ale zatim jsem zadny rozumny napad nezaregistroval... ;)

Provize z prodeje at klidne je, ale to je max. reseni jak platit lepsi reklamu, ne jak odstranit neprodejny odpad.
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod Vratislav16 » 03 lis 2011 16:05

Vážení aukráci= před 2 roky tzv "pátá kolona" z aukra rozvrátila ODKLEPNUTO. Dosud zde byl klid a pohoda . Zdejší admini mají jasnou vizi ,jak toto bude dále. Ještě jste zde nic neukázali ( koupě + prodej) a chcete zde provést "revoluci" s placením. Ono
k tomu jednou dojde i zde , ale nevím proč " ten vagon" (přirovnání ) tlačíte zrovna Vy co se zde hrnete za novým "klondajkem". Jinak tu Vaši snahu a jednání v tomto vlákně nemohu nazvat. V létě také zde přišla vlna křiklounů z aukra, zdálo se, že zde provedou "revoluci a defenestraci" a není po nich ani stopa. Proto prosím važte svá slova a přání a nechte to na adminech. V tomto směru se jasně letos vyjádřili a mají svou vizi. Přeji hezký zbytek dne :pivo:
Vratislav16

Příspěvekod Plano1 » 03 lis 2011 16:56

Vratislav16: Nemyslíte, že každý má právo na svůj názor???
Obrázek
Plano1

Příspěvekod drndula » 03 lis 2011 19:12

Vratislav16 píše:Vážení aukráci= před 2 roky tzv "pátá kolona" z aukra rozvrátila ODKLEPNUTO. Dosud zde byl klid a pohoda . Zdejší admini mají jasnou vizi ,jak toto bude dále. Ještě jste zde nic neukázali ( koupě + prodej) a chcete zde provést "revoluci" s placením. Ono
k tomu jednou dojde i zde , ale nevím proč " ten vagon" (přirovnání ) tlačíte zrovna Vy co se zde hrnete za novým "klondajkem". Jinak tu Vaši snahu a jednání v tomto vlákně nemohu nazvat. V létě také zde přišla vlna křiklounů z aukra, zdálo se, že zde provedou "revoluci a defenestraci" a není po nich ani stopa. Proto prosím važte svá slova a přání a nechte to na adminech. V tomto směru se jasně letos vyjádřili a mají svou vizi. Přeji hezký zbytek dne :pivo:

Vratislav, važte svá slova vy. O rozvrat a následný rozpad Odklepu jste se postaral vy, (a vám podobní) když se řešili provize a poplatky právě tam. Navrhovali jsme 10 haléřů za aukci a to se vám, převážně sběratelům, zdálo moc. Nedivím se, sám jste měl tehdy vystaveno kolem 3 000 předražených pohledů, které nikdy nikdo nekoupil a vy byste za to ještě musel platit. Teď jste je sem všechny přesunul a doufáte, že tady snad konečně zabodujete. Ale hlavně opět bez poplatků, viďte? Takže nechápu, jak si dovolujete zrovna vy tvrdit, že se někdo hrne za novým "klondajkem" a snaží se o revoluci. Přesně stejná slova, stejné věty a stejné napadání jste používal na Odklepnuto, kde jste neuspěl. Doufám, že neuspějete ani zde. A opět prosím, neobtěžujte mě svými e-maily.
drndula

Příspěvekod Vratislav16 » 03 lis 2011 19:47

drndulo = nic proti Vám nemám, jen pro správnost = když se podíváte na odklepu na mé hodnocení mám cca 10628 : 2=5314 ks
prodaných aukcí. Takže zde neprezentujte bludy :!: ( když si zde klepnete = FORUM/UŽIVATELÉ .... vlevo na tzv harmonice si přečtěte přehledy : TOP PRODEJCI a NEJLÉPE HODNOCENÍ)= ZASTYDÍTE SE za svou blbou diskusi . Zde jsem 1,5 roku a tehdy nás zde bylo jen 800 uživatelů a pomalu jsem i já pomáhal budovat tento serwer svými nápady. Mějte se fajn a nic ve zlém :lol: .
Ono již odcházíme od podstaty problému, nechejme řešení na majiteli tohoto serwru.
Naposledy upravil Vratislav16 dne 03 lis 2011 22:17, celkově upraveno 1
Vratislav16

Příspěvekod LiborH » 03 lis 2011 21:44

[Vážení přátelé - kteří toužíte po poplatcích :roll:

dle mého názoru se AUKTIVA dostala na pozici kterou má právě pro to,že využila situace,kdy na Odklepnuto na popud podobných "radilů" několikrát zaváděli a pak zase rušili poplatky.Odklepnuto tím stratilo spoustu prodejců,ale i kupců a tím i svou 1.pozici mezi sběrateli,protože tam ubylo hlavně sběratelského materiálu,což byla na Odklep.priorita.Nyní má tuto pozici Auktiva a je to dobře,protože majitel a provozovatel je vstřícný a také právě pro to,že zde nejsou poplatky.Majitel Auktivy dobře ví co dělá a dělá to skvěle.
Pokud zde někdo nabádá k zavedení různých poplatků,zvláště pak za vystavení atd.má zřejmě touhu dostat Auktivu z pozice č.1 mezi sběrateli - kterou si v tak poměrně krátké době vydobyla.

P.S. Mimochodem pánové kteří voláte po poplatcích,všiml jsem si, že tady v podstatě nic nevystavujete ( kromě betléma kteý má 2 aukce) a skoro nic jste neprodali - dle hodnocení za jménem,tak nechápu proč zrovna Vy tady něco řešíte.

Tak se mějte a nic ve zlém LiborH :D
LiborH

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky