Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Vyhledávací filtr

Potřebujete pomoci, poradit,..? Nebojte se zeptat.

Vyhledávací filtr

Příspěvekod borlan_cr » 02 lis 2011 14:28

Velmi postrádám (nebo jsem jen nenašel) obdobu funkce z Aukra "Kriterium pro vyhledávání". Tam mám vytvořeno několik kriterií na předměty, po kterých se momentálně rozhlížím. V každém tom kriteriu mám zadán filtr (klíčová slova, kategorie, cena do...) ke konkrétnímu předmětu. Každý den tak mohu nahlédnout do seznamu nových aukcí odpovídajících filtru a z nich dát zajímavé do sledování. U každého předmětu tak mám vlastní seznam.

Bez této funkce se jen tak neobejdu - nebaví mne pokaždé nastavovat parametry filtru, chci mít ten pracně sesumírovanej filtr (ktrej odfiltruje co možná nejvíc pro mne nezajímavých položek) někde nastálo. A mít možnost takto nastavit x filtrů (pro x předmětů co vyhlížím k případné koupi).

Jak je to tedy? Děkuji předem za odpověď a přeji pěkný zbytek odpoledne... :)
borlan_cr

Re: Vyhledávací filtr

Příspěvekod auktiva » 02 lis 2011 22:33

Některé základní filtry naleznete v levém sloupečku (pod výpisem kategorií), další budou přibývat.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod borlan_cr » 04 lis 2011 22:10

Nejsem si zcela jistý zda jsem pochopil vaši odpověď - pod výpisem kategorií nic nevidím...zřejmě máte na mysli "to" nad výpisem kategorií - nové aukce, aukce od koruny...

To bohužel mnou zmíněnou funkci nenahradí. A ani rozklikání ve výpisu kategorií není to pravé. To co já postrádám je vlastně vaše pokročilé vyhledávání (avšak ještě rozvinutější - výběr kategorie, výrazy nechtěné...), které se mi podle potřeby uloží nastálo a každý den mám z něj výsledek-soubor nových aukcí tomu odpovídajících. A takto mít možnost nastavit a uložit x vyhledávání pro x předmětů. Pak si jen vybrané soubory s aukcemi prohlédnu a zajímavé dám do sledování abych se posléze mohl rozhodnout v klidu jestli přihodím, případně položit upřesňující dotazy...

Nemusím pak pracně vzpomínat, po kterých věcech se rozhlížím. Když předmět "vyřeším" (ztratím zájem nebo již koupil), nastavené vyhledávání odstraním. Když mne napadne shánět něco dalšího, vyhledávání-filtr na tu věc přidám...případně mám možnost jednotlivá vyhledávání aktivovat-deaktivovat...

Příklady takových filtrů:
1 - všechny nové aukce s výrazem Octavia nebo Oktavia nebo Octavie nebo Oktavie v názvu i textu aukce do 5tkč v kategorii automoto náhradní díly.
2 - všechny nové aukce v kategorii LCD TV do 5tkč bez vyhrazené ceny
3 - všechny nové aukce s výrazem příčník nebo příčníky nebo nosič v názvu i textu aukce do 500kč v kategorii automoto

Atd...

Snad jsem vyjasnil o co mi jde. Zřejmě tu taková funkce není. Já ji velmi postrádám, ale samozřejmě je výhradně na vašem rozhodnutí, kdy a jestli vůbec něco takového zprovozníte... 8-)

Možná by toto moje vlákno mělo být přesunuto do námětů... :roll:
borlan_cr

Příspěvekod auktiva » 04 lis 2011 23:17

Dobrý večer,
je to pod výpisem kategorií ale až v jednotlivých subkategoriích, nikoli v hlavní kategorii.

Pokročilé vyhledávání vylepšíme.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 05 lis 2011 15:33

auktiva píše:Dobrý večer,
je to pod výpisem kategorií ale až v jednotlivých subkategoriích, nikoli v hlavní kategorii.

Pokročilé vyhledávání vylepšíme.

No já myslím že už vím co uživatel má namysli, že si ve svém účtu nastaví filtrování nově vystavených aukcí podle různých kritérií, takových filtrů si vytvoří třeba 15-20 a výsledek který z toho vzejde se odešle třeba na email ve formě odkazů na aukce které prošli filtrem jako shodné. Tak si dotyčný vlastně vyfiltruje z nově vystavených aukcí vše co mu vyhovuje, mohl by schánět, nebo přemýšlí o tom že by se mu to hodilo, aniž by musel trávit dlouhý čas hledáním ve vystavených aukcích přes hledání, protože se mu toto vyfiltruje samo a automaticky. Tato funkce vlastně jen kontroluje nově vystavené aukce zda se neshodují s nastavenými parametry u jednotlivých hledaných položek.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod auktiva » 06 lis 2011 11:06

Tak nad tím se zamyslíme
Obrázek
auktiva

Příspěvekod borlan_cr » 06 lis 2011 23:08

vpdiablo píše:...si ve svém účtu nastaví filtrování nově vystavených aukcí podle různých kritérií, takových filtrů si vytvoří třeba 15-20 a výsledek který z toho vzejde se odešle třeba na email ve formě odkazů na aukce které prošli filtrem jako shodné. Tak si dotyčný vlastně vyfiltruje z nově vystavených aukcí vše co mu vyhovuje, mohl by schánět, nebo přemýšlí o tom že by se mu to hodilo, aniž by musel trávit dlouhý čas hledáním ve vystavených aukcích přes hledání, protože se mu toto vyfiltruje samo a automaticky. Tato funkce vlastně jen kontroluje nově vystavené aukce zda se neshodují s nastavenými parametry u jednotlivých hledaných položek.

V zásadě jste "klepl hlavičkou o hřebíček" - jedině snad, že zaslání reportu na mail bych ponechal jako volitelné a spíše přímo v Auktivě mít možnost vstoupit do přehledu mnou vytvořených filtrů a u každého zvlášť bych mohl kliknout na možnost "zobrazit" (další možnosti by byly "upravit filtr", "aktivovat/deaktivovat", "odstranit") a naskočil by mi výpis odpovídajících aukcí (třeba by to byly nové aukce za posledních 24h). A takto si mohu každý den vypsat výsledek každého filtru a z nabídnutých aukcí ty vhodné dát sledovat a pak po úvaze přihodit nebo dokonce rovnou přihodit.

Je to tak, že momentálně "číhám" na některé konkrétní věci a nebaví mne každý den znovu vyplňovat-vymýšlet "rozšířené vyhledávání"....prostě ten základ mít automaticky a další "brouzdání" jen tak naslepo po aukcích realizovat v takto ušetřeném čase... 8-)
borlan_cr

Příspěvekod AVL68 » 07 lis 2011 10:53

Zajímavý nápad. Připojuji se. :pivo:
AVL68

Příspěvekod borlan_cr » 28 lis 2011 13:15

Stále jsem jak bez ruky při číhání na nové nabídky produktů, které bych rád pořídil...nevím kolik lidí to na Aukru využívá, ale já bez toho ani ránu...
borlan_cr

Příspěvekod auktiva » 28 lis 2011 22:24

Všechno bude, omlouváme se, bohužel teď řešíme jedny vážné zdravotní problémy a nestíháme vše jak bychom chtěli.
Obrázek
auktiva

Další

Zpět na Poradna