Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Omezení na 3 přílohové fotky v aukci...?

Vaše návrhy a nápady

Omezení na 3 přílohové fotky v aukci...?

Příspěvekod borlan_cr » 04 lis 2011 22:28

Ptám se slovy klasika (J. da C.):"A není to málo?"

Já moc neprodávám, nicméně když už tak mi většinou 3 obrázky nestačí. Chápu, že se to dá řešit i jinak - vkládat odkazy obrázků na webovém úložišti, nabízení zaslání dalších foto zájemci e-mailem na vyžádání...ale to už je pro mne komplikace. Než omezení počtu, radši bych uvítal omezení velikosti...
borlan_cr

Re: Omezení na 3 přílohové fotky v aukci...?

Příspěvekod auktiva » 04 lis 2011 22:50

Dobrý večer. Ano dá se to řešit i jinak. Máme v plánu počet navýšit, ale nejdříve budeme muset navýšit kapacitu serveru.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 05 lis 2011 15:53

auktiva píše:Dobrý večer. Ano dá se to řešit i jinak. Máme v plánu počet navýšit, ale nejdříve budeme muset navýšit kapacitu serveru.

V teto souvislosti mne napadla ještě jedna věc, zda je možné omezit (nebo pružně nastavovat) prostor na fotky uživatele podle počtu aukcí.
Dám příklad : 1 aukce - momentálně 3 fotky - každá max. 400kb takže je omezeni na 3 fotografie i kdyby byly po 50kb na fotku
co to udělat takto:
1 aukce - prostor na fotky momentálně - 1,2 MB a je úplně jedno zda tam bude jedna 1,2MB velká nebo deset po 120 kB
2 aukce = prostor celkem pro prodejce 2,4 MB
vystavi 20 aukcí = bude mít prostor 24 MB a stále bude jedno zda má jedné aukce 2 fotky a u jiné 6 nebo deset a u další jen jednu, dále by nezáleželo jak je fotografie velká objemově, neplatilo by omezení na velikost fotky, ale omezení na vyčerpání prostoru který má prodejce přidělen počtem vystavených aukcí.
při 100 aukcích je to 120MB
při 1000 aukcích 1,2GB
no a třeba LiborH s více jak 9 000 aukcemi by měl celkový postor pro fotky o velikosti 10,8 GB
Některé aukce si vystačí s malými(objemově) fotkami a jiné kde jsou potřeba fotky větší tak nebudou omezeni velikostí fotky ale pouze tím jak si prodávající naplánuje místo které ještě má k dispozici.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 05 lis 2011 18:44

borlan_cr píše:Ptám se slovy klasika (J. da C.):"A není to málo?"

Já moc neprodávám, nicméně když už tak mi většinou 3 obrázky nestačí. Chápu, že se to dá řešit i jinak - vkládat odkazy obrázků na webovém úložišti, nabízení zaslání dalších foto zájemci e-mailem na vyžádání...ale to už je pro mne komplikace. Než omezení počtu, radši bych uvítal omezení velikosti...

Toto (více fotek u aukce), je zrovna jedna z těch "přidaných služeb", která by měla být zpoplatněna! Bude-li zavedena. :P

Nesouhlasím s omezením velikosti na úkor navýšení počtu obrázků. Je tu riziko, že prodejce kvůli počtu obrázků, hodí přes palubu jejich kvalitu!
AVL68

Příspěvekod auktiva » 05 lis 2011 19:23

kvalita se urcite snizovat nebude. Musime jen navysit kapacitu serveru a pak muzeme navysovat pocet fotek
Obrázek
auktiva

Příspěvekod borlan_cr » 06 lis 2011 22:24

AVL68 píše:...Je tu riziko, že prodejce kvůli počtu obrázků, hodí přes palubu jejich kvalitu!

Chápu, ale pak mám problém pokud něco potřebuji zobrazit zepředu, zezadu, uvnitř, příslušenství... a přitom nepotřebuji extra rozlišení těch pohledů (většinou nabízím na požádání zaslání v plném rozlišení). Z tohoto pohledu se mi líbí částečně model navržený vpdiablo - k dispozici mít 1.2MB (tj. těch současných 3x400kB) a rozložit je dle vlastního uvážení na x fotek...
borlan_cr

Příspěvekod Vratislav16 » 07 lis 2011 08:42

pane borlan= proboha : nemáte ani jednu aukci a ..... . Dejte si prosím přes webové uložiště další fotky. Pokud jste četl dřívější diskusi, tak AUKTIVA jasně sdělila , že by musela navýšit kapacitu serwru a to není zadarmo. Na Aukru máte
foto do 50kb zdarma , další se platí , zde máte 3 fotky do 400kb každou zdarma. + další si můžete vložit zdarma přes http......
Nic ve zlém, přeji hezký den.
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 07 lis 2011 11:12

borlan_cr píše:Chápu, ale pak mám problém pokud něco potřebuji zobrazit zepředu, zezadu, uvnitř, příslušenství... a přitom nepotřebuji extra rozlišení těch pohledů (většinou nabízím na požádání zaslání v plném rozlišení). Z tohoto pohledu se mi líbí částečně model navržený vpdiablo - k dispozici mít 1.2MB (tj. těch současných 3x400kB) a rozložit je dle vlastního uvážení na x fotek...

Nevím co tak důležitého prodáváte (zatím jste nic nevystavil), že Vám 3obrázky nestačí k upoutání zájmu na vaši aukci? Vždyť celkový pohled, přiblížení a nejdůležitější detail jistě zájemce "vyprovokují" k žádosti (emailu) o další podrobnosti - včetně dalších fotek. Protože pokud prodáváte něco hodně speciálního, jen fotky (byť jich bude mnoho) mu jistě stačit nebudou.
AVL68

Příspěvekod borlan_cr » 07 lis 2011 14:46

No já to chápu...ale také si myslím, že čím více informací dám rovnou do aukce, tím méně starostí s tím mám já i potenciální kupec. Prostě pokud možno kompletní servis. Z vlastní zkušenosti vím jak na mne zapůsobí aukce, kde je málo informací - než bych sáhodlouze doloval info po mailu, prostě jdu dál. No to nic...

Co se týče mých zkušeností - vycházím tak jako většina tady ze zkušeností z jistého nejmenovaného servru. A kdy něco vystavím a jestli vystavím si s dovolením ponechám na vlastním uvážení. Ale to snad na otevřenosti diskuze ke zlepšování funkčnosti Auktivy nic nemění...nebo snad ano? :-)

Ostatně - já se nedomáhám, já pouze navrhuju...nebo se připojuju k návrhům...
borlan_cr

Příspěvekod Vratislav16 » 07 lis 2011 20:06

pane borlan = myslím ,že předešlé diskuse vám bohatě odpověděly,nebo to nechápete?. 3 obrázky zde máte zdarma+ další si můžete dát do popisu zdarma přes http..... Na aukru máte 1obrázek zdarma+ další přes http... + další si platíte :lol: :!: Stačí ?? :pivo:
Vratislav16

Další

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky