biggles píše:ale systém diskuze mi připadá takový těžkopádný
Já tedy nevím, ale pořád nechápu co je to těžkopádné .... spíše je to o pocitu a o jinem zpusobu prace s forem a diskuzi na něm
Hlavní stránka fora = stejné dělení(pominu texty a grafiku), jako hlavní stranka pro forum na aukru, to jest základní dělení vláken a akorát je navíc to že je vidět i podsekce v hlavním vlákně
Otevřené základní vlákno = opět to samé, to jest seznam vláken v tomto hlavním vlákě jen to má jinou grafiku a je to v tabulce
Otevřené vlákno uživatele = a tady je rozdíl, na aukru je udělán strom a k němu se navazují jednotlivé příspěvky, ale ne časově, ale dle diskutujících a reakcí na ně, takže je vlastně vytvořeno xxxx podvláken a každé má nějakého diskutujícího, takže klikate a hledate, kde že je ta odpověď(nedivím se že každý raději založí nové vlákno s otázkou na tu samou věc).
Zde se naopak předpokládá že se bude dotyčný vyjadřovat k tematu vlakna a také proto je zde řazení dle časové linie, vzajemne reakce diskutujicich jsou pak identickým protějškem vytvořeného podvlákna jako je tomu na aukru, s tím rozdílem, že je dodržena časová posloupnost příspěvku a pomocí citace je pak celé podvlákno včetně reakcí v jednom jediném příspěvku, je to přehlednější minimálně v tom že nemusím klikat na ty příspěvky před tímto příspěvkem,abych viděl na co vlastně bylo reagováno, plus si mohu změnit řazení fora podle toho jak mi to vyhovuje, případně si nastavit zobrazení příspěvků max. xxx dní zpátky atd. Co nejde, je to zobrazení podvláken ve stromove struktuře, kdy si vlastni přispěvek podvlákna buď rozkliknete, nebo je načítáte již rozbalené.
Jinak návrat do předchozího tématu nebo na začátek fora či přechod do jiné sekce je stejně jednoduchý, dá se říci i identický jako na aukru. Jediné co tu není až tak přesně viditelné, jsou nové příspěvky od poslední návštěvy. jsou sice označena vlákna a podvlákna s novými příspěvky, plus označení kde přispíváte vy sami plus zviditelnění hodně diskutovaného vlákna, ale chybí tu viditelné označení samotných nových příspěvků, což ve vlákně s hodně příspěvky je problém, musíte je hledat co jsem četl a co ještě ne, nebo najít takový způsob řazení spolu s omezením zobrazení dle stáří příspěvku, aby to bylo vyhovující a přehledné.
Ale i toto by myslím šlo ošetřit nějakou jinou šablonou (vzhledem) fora, těchto šablon se na netu válí tisíce a jsou velice variabilní a to nejen co se týká barev, ale i vlastního vzhledu a řazení příspěvků, na foru, kde jsem dříve(cca 4-5 let zpátky) působil, měli uživatelé možnost výběru z cca 5 šablon a každá byla ještě i idividuálně upravitelná, takže když někdo měl ty schopnosti a dovednosti, upravil si ji podle sebe a fungovala správně, my mu ji pak zpřístupnili do výběru šablon k použití. Zde je momentálně pouze základní vzhled fora auktiva-prosilver, který je upraven do modrých barev.
Zkuste se podívat po netu který vzhled fora by vyhovoval dle Vás a můžeme zkusit zda nám ho admini přidají do výběru vzhledů.