Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

NÁVRH PRO PRODÁVAJÍCÍ NA AUKTIVĚ, hlavně pro přeběhlíky z A

Pojďte si povídat...

Re: NÁVRH PRO PRODÁVAJÍCÍ NA AUKTIVĚ, hlavně pro přeběhlíky z A

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 13 lis 2011 12:34

Vratislav16 píše:bigglesi = je třeba i nějaké byliny uvařit a vypít a pak i ta horečka "spadne". Ale k věci= ono to chce vše řešit konkrétně: v jiné diskusi se křičelo na přemrštěné ceny v = ŽELEZNIČNÍ MODELY= "křikloun" nebyl schopen uvést nick prodejce,ani mu nenapsal dotaz.

Pokud jste si ve vlakne kde se to probiralo nebyl schopen najit o koho jde, tak si jej prectete jeste jednou a poradne. Je to tam i s odkazy srovnavajicimi nektere priklady aukci daneho prodejce a realitou - tj. napriklad nabidkou tehoz v obchodech (!!) za polovicni a nizsi ceny. Jsou tam tri zcela konkretni priklady - viewtopic.php?f=11&t=368&start=50 .
Psat prodejci nema cenu, to uz zkouseli jini. Podle jeho odpovedi kolegum jsou to ceny za ktere mu Nemci trhaji ruce. Pak ale nerozumim proc to neprodava Nemcum, ale dava to sem na Auktivu.

A jak tak koukam z vyjadreni dalsiho uzivatele, je to i ve vice sekcich... no, aspon ze pohlednice a znamky se prodavaji ;-)
A kdyz uz jsem nakousnul pohlednice, je skoda ze jste se ani Vy, jako clovek co se zrejme v pohlednicich orientuje, ani jini nevyjadrili k memu dotazu tykajicimu se prave nabidky pohlednic stejneho prodejce.
Opravdu si myslite, ze je tato nabidka pohledu z dovolene po 190 Kc obchodovatelna? Kdyz je pohledu z Istanbulu zde na Auktive plno po 9,- Kc? Mozna jen nevidim jejich sberatelskou hodnotu, takze by me to opravdu zajimalo od nekoho, kdo se v pohlednich orientuje. Co se tak da povazovat za beznou cenu?
http://www.auktiva.cz/user/HEKTOR/aukce/?category=17256
Hezky den, tady zacina noc a je nejlepsi cas se jit vyspat :)
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod Vratislav16 » 13 lis 2011 12:58

http://www.auktiva.cz/user/HEKTOR/aukce/?category=17256
No řeknu Vám názor sběratele ( dělám do toho 40let) .... nemám slov,(porazilo mne to) :!: nad jeho cenama pohlednic (novodobých), současně mu za chvíli píši dotaz :mrgreen:
Vratislav16

Příspěvekod biggles » 13 lis 2011 13:28

Dejte vědět jak jste uspěl s dotazem, celkem mě to zajímá, i když to není můj obor ...
biggles

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 13 lis 2011 13:56

Vratislav16 píše:http://www.auktiva.cz/user/HEKTOR/aukce/?category=17256
No řeknu Vám názor sběratele ( dělám do toho 40let) .... nemám slov,(porazilo mne to) :!: nad jeho cenama pohlednic (novodobých), současně mu za chvíli píši dotaz :mrgreen:

Dekuji. Tak nejak jsem to mel namysli (samozrejme u historickych pohledu chapu, ze muze byt cena uplne jinde).
A ted se, prosim, jeste podivejte jak to vypada v sekci zeleznicni modely. Ceny jsou ustrelene uplne stejnym zpusobem (no mozna ne 20x, ale jen 10x).
A predstavte si, ze chcete koupit pohled a vyskoci na vas 50 stranek a 10.000 aukci s obdobnou cenou, idealne znacenych jako rarita, kde obcas bude zapadla nejaka rozumna vec. Vratite se jeste nekdy?

Presne takhle to uz dlouho vypada v sekci zeleznicnich modelu. Byt se zeleznicnim modelarstvim zabyvam pouhych 20 let, mohu s klidem rici ze modely co pan nabizi jsou modelarskou obdobou jim nabizenych pohledu. Pokud se nekdo zameruje na sbirani ve smyslu sbirky produkce nejakeho vyrobce, treba jako dedecek s jeho sbirkou Matchboxu, pak si ceni prave toho ze jsou modely kompletni a neposkozene - vcetne obalu. Vim jak moc ho mrzi ze jeden model ma jen bez krabicky, protoze rekneme "byla poskozena".
Tohle neumim prirovnat ke sbirce pohledu, driv jsem se zabyval znamkami tak mozna jako prirovnani k arsiku, ze ktereho nekdo odtrhne okraje a necha jen znamku? Bez toho je to jen hracka pro deti... (neco jineho by bylo, kdyby to byl napriklad plechovy vlacek z let valecnych a starsich, tam se samozrejme na krabicky hrat neda... ).
Druha vec je, ze vetsina zajemcu o zeleznicni modely jsou modelari, kteri je chteji provozovat a zajimaji se o konkretni zeleznicni spravu - a protoze jsme v Cechach, je preferovana CSD a CD. V dobe ze ktere pochazeji modely BTTB (co nabizi z 99% zmineny prodejce) se ale delaly vyhradne Nemecke DR (coz neprekvapi, kdyz vyrobce sidlil v NDR) - tim jsou nepouzitelne. A ted pomijim to, ze za poslednich 20 let vzniklo dost modelu CSD/CD, ktere se daji koupit za mnohem mene.
Ze se mnohdy pod pojmem rarita skryva model kryteho nakladniho vozu se strechou z mraziciho vozu, ktera je naprosto odlisna, protoze holt na sklade nebyly a plan se musel plnit je uz jen perlicka. Ovsem nezamenujte toto s chybotisky u znamek, ktere mohou byt naopak cenene. Zde je najednou z modelu kockopes.

V kombinaci s faktem ze jsou techto modelu plne pudy - u nas, v Nemecku, Rakousku, ze maji jizdni vlastnosti a kvalitu poplatnou dobe vzniku uz v CR prakticky nikoho nezajimaji a prodavaji se za zlomkove ceny mistni nabidky. Vzdyt se staci mrknout na to zminovane Aukro, za kolik tam obdobne modely bezi.
Tim, ze neco oznacim jako RARITU a Sberatelsky kus se predmet prece jeste nestava hodnotnym :-(

A ted uz asi pujdu opravdu spat, pomalu mi tu konci vikend. Preji hezky zbytek nedele :-)
www.pojezdy.eu

Příspěvekod ancovicka-nails » 17 lis 2011 00:36

NO TO ZÁLEŽÍ NA KAŽDÉM
já sama tu mám stejné nebo nižší ceny než na aukru nebo jako ve svém e-shopu, jak říkám záleží na každém prodejci, ale pokud si sem někdo dá něco, co by nedal na aukro nebo za vyšší cenu, nemůže se divit, že neprodá
my tu máme daleko víc zboží než na aukru, ale to jen proto, že máme opravdu široký sortiment a za stavu, kdy aukro chcípe, by jsme dělali jen aukru sponzora
z aukra jsme odešli kvůli vysokým poplatkům sem a právě proto, že zde neplatíme poplatky, můžeme si dovolit širší nabídku a nižší ceny, protože tu nejsou poplatky
jinak jsem tu zaznamenala i pár prodejců z aukra, co zboží vystavili na týden, když nicneprodali, nabídku stáhli, což mi přijde krátkozraké - pokud někde začínám s e-shopem, aukčním portálem nebo kamenným obchodem nemůžu čekat, že za pár dní udělám díru do světa....
to i kdybych čistě hypoteticky - prodávala drogy - tak i tato cílová skupina zákazníků bude nejprve váhat zda si je má koupit u mně i když budu levnější, než u distributora vedle....
omlouvám se pokud jsem někoho nadzvedla, ale pro příklad jsem schválně uvedla nejprodávanější komoditu :lol:
ancovicka-nails

Příspěvekod Vratislav16 » 17 lis 2011 08:46

ancovicka= je vidět že jste rozumná, napsala jste to výborně :drink:
Vratislav16

Příspěvekod CrayXMP » 21 lis 2011 02:56

od garet6 » ned lis 13, 2011 09:39
Můj koníček je Filatelie a FDC, ČSSR a ČR. Když se zde podívám na FDC je jich tu pár od jednoho prodávajícího který má ceny úplně mimo. Všechno tak 4x dražší než je katalogová cena. Co stojí 2 Kč prodáva za 9 Kč. Když se podívám na obálky které by se na Aukru prodávali v krabici od bot a všechny by se prodali za určitou cenu,zde se prodávají po jedné za přemrštěné ceny. Je to škoda. Rád bych tu také něco kupoval ale ty ceny jsou zde úplně mimo.

NO nezlobte se - do sběratelství a jeho "výnosnosti" opravdu nevidím., ač chápu, že ze samotné podstaty tito sběratelé jsou ochotní prakticky COKOLIV.. ale můžete mi prosím někdo KOMERCNE přiblžit důvod, proč se danému člověku vyplatí za "potenciální 2 Kč zisku" vzít obálku, podací lístek, vypsat to, jít (minimálně 10 min na poštu) .. tam strávit dle denním doby dalších 5-20 minut, aby vydělal BLBE DVE KORUNY???!'!

toto jsem již rozporoval dříve v jiném vláknu, že je velká řada prodejců, kteří jsou ochotni prodávat KORUNOVE POLOZKY za předpokladu, že MINIMALNI HODNOTA NAKUPU bude třeba 100-200 kč.. zkrátka se vám to vyplatí.. dáte do jedné obálky třeba těch zmíněných 100 ks známek, samolepek.. čehokoliv.. ale napíšete jen jeden podací lístek a jen jedno poštovné. oproti tomu stojí naprosto extrémní případ, kdy máte 100 zájemců o 100 různých položek - jen to balení vás bude stát minimálně 80 minut (tzv. "ZISK" 160 Kč) a to se fakt nenechte vysmát, to je lepší ty věcí snad i spálit a jít pracovat do McDonalds.

tady zkrátka chybí systém typu "hromadný nákup - ušetříte" s MINIMALNI NAKUPNI CENOU KOSIKU KUPUJICIHO. Já jsem přesvědčen, že celá řada prodejců by byla ochotna prodávat věci třeba od 5 kč, kdyby věděla, že min. na balíčků bude revenue 150 kč.
CrayXMP

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 21 lis 2011 20:26

CrayXMP píše:Re: NÁVRH PRO PRODÁVAJÍCÍ NA AUKTIVĚ, hlavně pro přeběhlíky z A

....
tady zkrátka chybí systém typu "hromadný nákup - ušetříte" s MINIMALNI NAKUPNI CENOU KOSIKU KUPUJICIHO. Já jsem přesvědčen, že celá řada prodejců by byla ochotna prodávat věci třeba od 5 kč, kdyby věděla, že min. na balíčků bude revenue 150 kč.

To je pomerne zajimavy napad!
www.pojezdy.eu

Příspěvekod vpdiablo » 21 lis 2011 22:01

www.pojezdy.eu píše:
CrayXMP píše:Re: NÁVRH PRO PRODÁVAJÍCÍ NA AUKTIVĚ, hlavně pro přeběhlíky z A

....

To je pomerne zajimavy napad!

To lze i ted koupí více samostatných aukcí od jednoho prodejce a ten mu to zašle v jednom balíku.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2011 22:13

vpdiablo píše:To lze i ted koupí více samostatných aukcí od jednoho prodejce a ten mu to zašle v jednom balíku.

Jenže on se bojí, že to budou kupovat po kouskách a on bude posílat balíky za pár korun to se mu nechce. Prostě buď najednou anebo prdlačka. Dle mě si to kupující umí spočítat a jen málokdo si toho vezme kousek za 5 Kč a dá dopravu třeba 120 Kč. Když kupující bude vědět, že poštovné se mu nenavýší, tak s to v klidu odkliká i ted a nemusí se šíleně něco progamovat. Stačí, že vázne formulář dopravy, který by se opravdu hodil všem prodejcům. Dělá si z toho zbytečně těžkou hlavu.
gugacka

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna