vpdiablo píše:No nevím důvěra/nedůvěra u moneybookers, je tu cca stejně dlouho jako PayPal, používá jí x milionu uživatelů, nevím jestli stále patří anglickým bankám, ale myslím že ano.
Zdravím, zaujaly mě ty příspěvky v souvislosti diskusí jinde na téma povinného zavedení jistého plat. systému u konkurence. V této souvislosti jsem se podíval na podmínky moneybookers mají to i pěkně v češtině, napsané zajímavým slohem:
http://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=terms&l=CZJe to celkem dlouhé a ošetřeno tam mají kde co. Nejvíce mě zaujalo toto:
3.6. Účty s elektronickými penězi nejsou bankovní účty. Akceptováním těchto Všeobecných podmínek berete na vědomí, že na Váš účet Moneybookers se nevztahuje britský systém pojištění Financial Services Compensation Scheme (FSCS). V nepravděpodobném případě, že by se společnost Moneybookers stala nesolventní, můžete o své elektronické peníze uložené na účtu přijít. Nicméně společnost Moneybookers přísně dodržuje zákonné požadavky vyplývající ze směrnice o elektronických penězích a ze státní legislativy Spojeného království, které jsou navrženy tak, aby zajistily bezpečnost a likviditu peněžních prostředků uložených na účtech s elektronickými penězi. Pro další informace o tom, jakým způsobem chráníme peníze zákazníků, navštivte prosím naše webové stránky.
- prostě férově to tam napíší