Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

reklama na autě

Vaše návrhy a nápady

Re: reklama na autě

Příspěvekod AVL68 » 06 led 2012 10:26

PavelHejda píše:Ale mně nejde o nějakou malou nic neříkající samolepku. Já jsem nabídl celé zadní okno. Takže pokud si Auktiva nechá vyrobit v profesionálním studiu reklamu na zadní okno (což je investice cca 1000Kč i s návrhem), tak já ji vylepím na zadní okno mého rozvozového auta, které rozváží náhradní díly na auta po celé Praze. Musí to být ale opravdu koukatelné a žádná diletantská patlačka, která mi bude dělat ostudu.

Tohle je nabídka, kterou by Auktiva neměla přehlédnou, ale co nejrychleji realizovat! :!:
AVL68

Příspěvekod wendelyn » 06 led 2012 20:57

Je to tak,že:Jednou z činností,která mne živí je antikvariát.Tudíž nemám téměř nic ve více exemplářích.Navíc prodávám z 90% formou aukce.Tudíž potřebuji co nejvíce shlédnutí a případných příhozů.(Vždyť to znáte z Aukra).Když jsem zkusil prodej tady,musel jsem si příhozy i shlédnutí zajistit sám upozorněním na zdejší aukce na Aukru.Všechny příhozy=Aukráci,kteří si následně nechali výhru na Auktivě přibalit do balíčku výher z Aukra.Představa,že čím víc inzerátů,tím větší popularita na veřejnosti je zcestná.Také bych sem dovedl odložit na Aukru těžko prodejné věci a zdarma čekat,zda se nějaký kupec nenajde,ale nezdá se mi to fér.Ale abych neunavoval...rád nějakou formou podpořím propagaci Auktivy,rád tady čas od času nakoupím,ale vystavovat aukce zatím nebudu.Zkrátka proto,že na Aukru vydělám víc.Neberte to jako nějakou propagaci Aukra,fandím Auktivě!!Ale tady i tam popisuji věci,tak jak je vidím z mého pohledu.
Poslední poznámka:Reklama je důležitá.Ale určitě by si o formě reklamy měl rozhodnout provozovatel Auktivy sám.Pokud nějaký návrh přijde,podpořím ho.
Tak ať se Auktivě i všem jejím uživatelům daří!!Přeji úspěšný a hlavně pohodový rok 2012!!
wendelyn

Příspěvekod AVL68 » 06 led 2012 21:34

wendelyn: Přimlouvám se, pár kousků, třeba opravdu jen pár, jich sem hoďte. Taková "desítka" by se při dobré vůli našla, ne? ;) Nemusí jít o zrovna o bescelery. Prokážete tu malou službičku Auktivě? :?:
AVL68

Příspěvekod wendelyn » 06 led 2012 23:23

Jasně,že bych našel 10-20 věcí na vystavení.Jenže si nemyslím,že by to Auktivě nějak výrazně prospělo,i kdyby to byly samé bestsellery.Knížek je tady dost.Problém je v tom,že na ně málo lidí klikne,protože málo lidí ví,že Auktiva existuje.Kdyby prošel nápad zakladatele vlákna,prokáže tím Auktivě mnohem větší službu než stovky vystavených bestsellerů.Napíšu to zase,jak to vidím...v podstatě nechápu,jak má fungovat portál bez poplatků a bez reklamy.Portál přece nějak vydělávat musí,aby měl třeba jen na tu reklamu.Pokud je vize provozovatele sběratelský bazárek,pak už se to daří a všechno je v pořádku.Pokud je vize aukční a prodejní portál pro širokou veřejnost,pak ho rád podpořím propagací (máme třeba plot přímo u hlavní silnice a poutač by mi tam nijak nevadil).Nemám potřebu odcházet z Aukra.Ale rád bych nějak pomohl portálu se slušným,maximálně vstřícným a férovým přístupem k uživatelům.
wendelyn

Příspěvekod CrayXMP » 07 led 2012 02:20

AVL68 píše:
PavelHejda píše:Ale mně nejde o nějakou malou nic neříkající samolepku. Já jsem nabídl celé zadní okno. Takže pokud si Auktiva nechá vyrobit v profesionálním studiu reklamu na zadní okno (což je investice cca 1000Kč i s návrhem), tak já ji vylepím na zadní okno mého rozvozového auta, které rozváží náhradní díly na auta po celé Praze. Musí to být ale opravdu koukatelné a žádná diletantská patlačka, která mi bude dělat ostudu.

Tohle je nabídka, kterou by Auktiva neměla přehlédnou, ale co nejrychleji realizovat! :!:

.. já už viděl (stejně jako mnozí) za posledních pár let spousto NAPROSTO DOKONALE KREATIVNE zpracovaných aut.. jéé. to člověk úplně slintal a říka si.. "ty jo.. to fakt někomu muselo dát extra zabrat.. neskutečně úžasné... ". .a koukáte na tel telefon či email web.. po ruce nic, kam si to napsat.. si to opakujete třikrát, čtyřikrát.. možná i začnete psát do mobilu - a zničehonic telefonát do toho. .no a na křižovatce daný vůz odbočí úplně jiným směrem.

zažil jste to někdy? - podle mě určitě ano

Dneska už to jde docela hodně právě omezit (či spíše "zamezit ztrátě informace") použitím QR kodu (no určitě je znáte, takové ty divné "čtverečky" co vypadají jako labyrinty".. to si každý aspon rychle vyfoti do mobilu a protože QR kod může obsahovat více jak 6000 znaků informací (přesně to v tuto chvíli nevím), tak si představte, co do něj inzerat všechno může v ASCII vměstnat!!

jinými slovy -reklamy bez QR dneska je zbytečná na ulici
CrayXMP

Příspěvekod gugacka » 07 led 2012 07:05

CrayXMP píše:
.. já už viděl (stejně jako mnozí) za posledních pár let spousto NAPROSTO DOKONALE KREATIVNE zpracovaných aut.. jéé. to člověk úplně slintal a říka si.. "ty jo.. to fakt někomu muselo dát extra zabrat.. neskutečně úžasné... ". .a koukáte na tel telefon či email web.. po ruce nic, kam si to napsat.. si to opakujete třikrát, čtyřikrát.. možná i začnete psát do mobilu - a zničehonic telefonát do toho. .no a na křižovatce daný vůz odbočí úplně jiným směrem.

zažil jste to někdy? - podle mě určitě ano

Dneska už to jde docela hodně právě omezit (či spíše "zamezit ztrátě informace") použitím QR kodu (no určitě je znáte, takové ty divné "čtverečky" co vypadají jako labyrinty".. to si každý aspon rychle vyfoti do mobilu a protože QR kod může obsahovat více jak 6000 znaků informací (přesně to v tuto chvíli nevím), tak si představte, co do něj inzerat všechno může v ASCII vměstnat!!

jinými slovy -reklamy bez QR dneska je zbytečná na ulici

Nesouhlasím, pdle mě QR kod nepoužívá skoro nikdo. Podle mě je nejdůležitější jedinečný a hlavně snadno zapamattovatelný název, který stačí hodit do googlu. Což Auktiva naštěstí má ;)
gugacka

Příspěvekod auktiva » 07 led 2012 08:56

QR je dle nas vhodny tak do metra, z auta ho bude cist malokdo
Obrázek
auktiva

Příspěvekod AVL68 » 07 led 2012 16:25

wendelyn píše:Jasně,že bych našel 10-20 věcí na vystavení.Jenže si nemyslím,že by to Auktivě nějak výrazně prospělo,i kdyby to byly samé bestsellery...

Prospělo..., i moře se skládá z kapek... ;)
Nevidíte-li to tak, škoda. V každém případě: dejme si na zdraví :pivo: .
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 07 led 2012 16:54

AVL68 = uvažuje dle mne správně. Ale nechápu wendelyna. Chválí, kritizuje, ale nic nevystaví . Proč nepřiložíte zprávu svým kupcům na áčku, že máte obchod i jinde :!: Třebas ti lidé co chodí okolo Vašeho plotu ani nemají počítač= takže tam by byla reklama zbytečná :lol: :lol: :lol: Nic ve zlém= píši ,aby "řeč nestála ".Znám více partnerů, kteří v životě se nikam nestěhovali
a nebudou se stěhovat. To bude muset být na tom aukru asi pořádné zemětřeseni, aby ke stěhování došlo. :drink: :mrgreen: Přeji hezký zbytek víkendu
Vratislav16

Příspěvekod wendelyn » 07 led 2012 20:50

To je v pohodě,netrvám na tom,aby se mnou všichni souhlasili. :D Vysvětlím to tedy ještě jednou.Dva měsíce jsem dělal přesně to,co mi radíte.Uváděl jsem u aukcí na Aukru,že stejné věci prodávám i na Auktivě a za o cca 10% nižší ceny.Dalším pravidelným kupujícím jsem psal totéž.Chtěl jsem zkrátka zkusit,jak to půjde.Já nikoho nekritizuji,jen popisuji podle pravdy výsledky mého "zkušebního provozu" tady.Tak tedy:Všechny kupující jsem si sám ulovil na Aukru a nasměroval sem,oni sem na skok nakoukli,koupili v podstatě "bez boje" (na Aukru mi na některé aukce běžně přihazuje 5 lidí,občas i mnohem víc)a výhru si nechali přibalit k výhrám z Aukra.Co tím Auktiva získala?Třeba něco ano,jen mi to uniká.Na první pokus neprodané věci jsem nechal párkrát protočit.Počet shlédnutí tragický.Po pár týdnech jsem aukce vystavil zpátky na Aukro a do týdne bylo prodáno.Jsem za to rád už proto,že jsem si tím dokázal,že jsem sem neodložil neprodejné zmetky.
Většina z Vás fungovala a mnozí stále fungují i na Aukru.Víte tedy,že při prodeji formou aukce,rozhoduje počet shlédnutí a následných příhozů.No a počet obojího je tam nesrovnatelně vyšší.Pokud to někdo máte jinak,klidně mi vynadejte. :D
Proto je moje vize takováto:Maximálně pomoci Auktivě s propagací a reklamou a až bude Auktiva známá široké veřejnosti,začít tady prodávat.A jak už jsem psal,klidně i dotovat poplatky z podnikatelského účtu sběratelský bazárek a další malé prodejce.A to proto,že mám rád nadšence pro cokoliv,sběratele čehokoliv a líbí se mi přístup provozovale.A samozřejmě i proto,že mi vadí direktivní a neomalené jednání Aukra vůči uživatelům.Na druhou stranu jako začínající podnikatel potřebuji vše prodat za maximální pro kupujícího přijatelnou cenu(čím víc příhozů=tím vyšší cena)...Opravdu to všechno vysvětluji tak hloupě,že to nikdo další nechápe? :D Pokud ano,budiž mi omluvou,že jsem původně chtěl jsem na příspěvek zakladatele vlákna odepsat "DOBRÝ NÁPAD" a pak jsem se "rozkecal",což se mi stává tady i u konkurence! :pivo:
wendelyn

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky