Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

ancovicka-nails: očista pc

Re: ancovicka-nails: očista pc

Příspěvekod zanna72 » 06 led 2012 14:55

gugacka píše:tak máte tam 1x512MB DDR1 a 2 sloty, takže akorát tam přihodit druhou a mělo by to být ok. Máte ji kde sehnat a někoho kdo ji tam strčí? Můžu jednu vystavit za 170Kč + 50 doporučeně

Odkaz na co?

Ahoj Lukaši,tak mi prosim te tu pamet vystav na Auktive a pisni mi sem at to vim.Hned to koupim a odešlu potvrzeni o zaplaceni na meil.Děkuji.Jana :pivo:
zanna72

Příspěvekod gugacka » 06 led 2012 15:28

tak máš ji tam vystavenou.
gugacka

Příspěvekod zanna72 » 06 led 2012 16:32

gugacka píše:tak máš ji tam vystavenou.

Zaplaceno,potvrzeni maš na emailu,pisni mi prosim kdy odešleš balik a čislo baliku aby vedela kdy přijde.Děkuji a měj se.Jana :pivo:
zanna72

Příspěvekod gugacka » 06 led 2012 16:37

jj vše přišlo. Odešleme ho nejspíš hned v pondělí. Až paměť dorazí, tak je potřeba ještě v nastavení windows poštelovat tu virtuálku, tak pak dej vědět a já tě navedu kde co a jak ju. Zatím se měj a užij si víkend. :drink:
gugacka

Příspěvekod zanna72 » 06 led 2012 17:13

gugacka píše:jj vše přišlo. Odešleme ho nejspíš hned v pondělí. Až paměť dorazí, tak je potřeba ještě v nastavení windows poštelovat tu virtuálku, tak pak dej vědět a já tě navedu kde co a jak ju. Zatím se měj a užij si víkend. :drink:

Dik a taky pekny vikend.Pa.Jana :drink:
zanna72

Příspěvekod zanna72 » 14 led 2012 15:34

Lukaši ahoj,pamet dorazila v pořadku,včera ji mne dali do pc,ale když neco delam mi to proste vypne a restartuje ,za včerejšek mi to udelalo 3x,za dnešek už 2x,co s tim?Nebude to tou virtualkou?Porad´.
zanna72

Příspěvekod gugacka » 14 led 2012 21:22

Ahoj Jani, možné je všechno :) zjistíme to. Vypíná bez jakéhokoliv varování? prostě zhasne? Jak vypadal PC zevnitř. Nebyl hoooodně zaprášenej? Hlavně žebrování chladiče. To se ucpe prachem a neproudí tam pak vzduch. Nemohli jste tam nechtěně odpojit ventilátor?

Tu virtuálku je třeba ještě donastavit, je to taková chybka windows, není to automaticky. Dáš pravým tlačítkem Tento počítač - vlastnosti. Záložka upřesnit - výkon - nastavení. Záložka upřesnit - dole je změnit. Zaklikneš velikost určí systém sám a dáš nastavit. Mělo by to nastavit samo na 1,5GB a vyžadovat restart. Normálně restartuješ.

Pak si stáhneš tadyhle memtest pustíš test a necháš aspoň hodinu dvě běžet. Dole musí bezpodmínečně být 0 error. Jestli se tam nějakej objeví, je potřeba otestovat každou paměť zvlášť a zjistit která je vadná. Pokud vyloučíme tohle budeme hledat dál.
gugacka

Příspěvekod vpdiablo » 14 led 2012 21:49

zanna72 píše:Lukaši ahoj,pamet dorazila v pořadku,včera ji mne dali do pc,ale když neco delam mi to proste vypne a restartuje ,za včerejšek mi to udelalo 3x,za dnešek už 2x,co s tim?Nebude to tou virtualkou?Porad´.

kvuli virtualce to nejdřive napiše oznamení
Doporučuji zajít do sekce:
Ovládací panely , najít položku Nástroje pro správu , Kliknout na "Prohlížeč událostí" , Rozkliknout protokoly systému a hledat upozornění,varování nebo chybová hlášení pro system a aplikace.
Podrobnosti pak zobrazíte pravým myšidlem a vybrat vlastnosti
Je to jediné místo kde se dá s trochou štěstí najít alespoň prvotní chybové hlášení podle čeho se dá už pak hledat co by mohlo být zdrojem pádu pokud jsou vyloučeny paměti procesor a sbernice memtestem, případně vliv přehřátí procesoru či desky nebo grafiky.
system může padat z různých důvodů ... nakopnutý winy, spatny ovladač,dll, chybejici,poškozeny, ztraceny soubor, poškozený HDD, poškozený Hardware, špatně doléhajici HW ve slotu, někdy je zasunuí volnější a nedoléhá to dobře (osobni zkušennost), atd atd atd včetně stáří komponent.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod zanna72 » 15 led 2012 06:14

Děkuji za rady,ted jdu na turnaj s Honzikem,odpoledne to udelam a pak se ozvu.Mimochodem pc byl zevnitř strašne zaprašeny :shock:
zanna72

Příspěvekod gugacka » 15 led 2012 07:42

tak to by potřeboval vyčistit, ideálně stlačeným vzduchem (ideálně kompresor s filtrem), vysavač moc nedoporučuju (statická elektrika) ale když není zbytí..... použít štětec na sundání prachu a vysávat tak nějak z dálky :D
gugacka

PředchozíDalší

Zpět na Počítače