Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

reklama na autě

Vaše návrhy a nápady

Re: reklama na autě

Příspěvekod vpdiablo » 10 led 2012 19:33

auktiva píše:Chtělo by to ale něco plošnějšího

do začátku je to lepší než nic a šířit se to bude samo (díky samotným uživatelům) a vůbec bych to nepodceňoval, důležité je aby bylo vidět slovo Auktiva, zbytek si každý kdo má internet najde během pár vteřin, stačí že bude vědět, že má hledat na internetu, a tato informace už bude jaksi vyplývat z obsahu samolepky. Navíc znám spoustu lidí co si udělají jednoslovnou poznámku v telefonu a doma v klidu pak řeší co jak a proč. Tady jde o tu prvotní informaci, dostat do podvědomí lidí samotný nápis Auktiva, aniž by věděli o co jde.

pokud jse o plošnější záběr, je tu leták a jeho roznáška poštou --- cenovou náročnost si netroufám odhadnout, ale oproti reklamě v časopisech, novinách či televizi případně bilboardovému nátřesku napříč republikou, by to mohlo být, když ne levné tak určitě účinější a adresnější a dá se realizovat po částech, začít velkými městy klidně bych udělal test na nějaké Pražské části, když nic jiného zjistíte alespoň zda to je či není efektivní a použitelné.

Možná se někde dá sehnat nějaká databáze adres, jméno nebo jen příjmení a poštovní adresa, pak by byl asi nejlevnější hromadný dopis na dostupné adresy v čechách ... no scifi či utopie by možná byla reálněší, ale kdo ví.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod wendelyn » 10 led 2012 20:57

Říkal jsem si,že už do toho Auktivě nebudu kecat,jenže já už mám zase názor... ;) Leták v poštovní schránce stejně jako dopis by mi asi vadily.Je to přesně druh reklamy,který spoustu lidí štve.Navíc osobní dopis jen obchází jiné samolepky na schránkách-"Nevhazovat reklamní letáky!".Dopis tam pošťačka hodit musí a ten příjemce naštve o to víc.Reklamní samolepka třeba na autě je výrazem spokojeného zákazníka,který propaguje něco,čemu fandí.Kdyby mi podobná samolepka přisla v registračním dopise,už by dneska drandila po Čechách. ;)
wendelyn

Příspěvekod AVL68 » 10 led 2012 21:35

wendelyn píše:...Reklamní samolepka třeba na autě je výrazem spokojeného zákazníka,který propaguje něco,čemu fandí.Kdyby mi podobná samolepka přišla v registračním dopise,už by dneska drandila po Čechách. ;)

Dobře navržené nálepky by mohly být použitelným základem k nenásilné propagaci. Jen je vylepovat s rozumem. Možná se Auktiva bojí, že ne všichni její uživatelé jsou rozumní. :D ;)
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 10 led 2012 23:08

vpdiablo píše:
auktiva píše:Chtělo by to ale něco plošnějšího

do začátku je to lepší než nic a šířit se to bude samo (díky samotným uživatelům) a vůbec bych to nepodceňoval, důležité je aby bylo vidět slovo Auktiva, zbytek si každý kdo má internet najde během pár vteřin, stačí že bude vědět, že má hledat na internetu, a tato informace už bude jaksi vyplývat z obsahu samolepky. Navíc znám spoustu lidí co si udělají jednoslovnou poznámku v telefonu a doma v klidu pak řeší co jak a proč. Tady jde o tu prvotní informaci, dostat do podvědomí lidí samotný nápis Auktiva, aniž by věděli o co jde.

pokud jse o plošnější záběr, je tu leták a jeho roznáška poštou --- cenovou náročnost si netroufám odhadnout, ale oproti reklamě v časopisech, novinách či televizi případně bilboardovému nátřesku napříč republikou, by to mohlo být, když ne levné tak určitě účinější a adresnější a dá se realizovat po částech, začít velkými městy klidně bych udělal test na nějaké Pražské části, když nic jiného zjistíte alespoň zda to je či není efektivní a použitelné.

Možná se někde dá sehnat nějaká databáze adres, jméno nebo jen příjmení a poštovní adresa, pak by byl asi nejlevnější hromadný dopis na dostupné adresy v čechách ... no scifi či utopie by možná byla reálněší, ale kdo ví.

stačí se zeptat na poště a dají vám kontakt na své oddělení, které se stará o tzv. "neadresnou distribuci tiskovin" /tj. hází to do každé schránky). Na výběr máte cílení na "domácí zákazníky" či "firemní resp. podnikatelské subjekty" (to pošta dokáže rozlišit). Dále můžete zacílit na tzv. "okrsky" (většinou spádová oblast pod danou poštou) a pošta má i seznam ulic, které do daného okrsku spadají. Přibližná cena roznosu daného letáku je.

a) domácnosti mezi 0,20 - 0,30 Kč za jeden kus
b) firmy mezi 0,45-0,50 Kč za jeden kus

roznést tedy 10.000 Letáků znamená pro inzerenta 2000 - 5000 kč (min - max rozmezi). Osobně vám mohu sdělit, že když jsme nechali před 5 lety v Praze roznést pouze do firem letáky, tak na 20.000 ks reagovalo celkem 5 firem.
CrayXMP

Příspěvekod www.pojezdy.eu » 11 led 2012 08:48

U nas maji z letaku nejvetsi radost bezdomovci, kteri se vzdy v patek rano stavuji pro obsah velke krabice pod schrankami, kde takovehle papiry konci - bud je na vrch krabice dava rovnou roznaskova sluzba, a nebo je tam rovnou hazeji lidi pri vybirani schranek. Tydne jsou toho takove 2-3 kg, a to mame na vchod 8 bytu... o efektivite si muzete udelat predstavu sami :-)
> Moje stránky o mašinkách > X < Užij si život, stejně ho nepřežiješ <
www.pojezdy.eu

Příspěvekod Twiggina » 11 led 2012 10:40

AVL68 píše:
wendelyn píše:...Reklamní samolepka třeba na autě je výrazem spokojeného zákazníka,který propaguje něco,čemu fandí.Kdyby mi podobná samolepka přišla v registračním dopise,už by dneska drandila po Čechách. ;)

Dobře navržené nálepky by mohly být použitelným základem k nenásilné propagaci. Jen je vylepovat s rozumem. Možná se Auktiva bojí, že ne všichni její uživatelé jsou rozumní. :D ;)

Pokud by Auktiva poslala jen jednu nebo dvě samolepky, tak se nemusí bát, že to vylepím na kdejakém sloupu. Budu-li mít jednu skončí na mém autě, při dvou by nejspíš druhá putovala na auto mého muže. ;)
Směj se zítra bude hůř. Zítra je zítra a nemůže být nikdy dnes! Obrázek
Twiggina

Příspěvekod drndula » 11 led 2012 10:48

Já si také auto klidně olepím.
drndula

Příspěvekod auktiva » 11 led 2012 14:18

My zkusíme něco vymyslet, ale opravdu bychom neradi, aby zdobily noční linky metra.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod wendelyn » 11 led 2012 15:43

Snadné řešení.Musí být tak krásná a úžasná,aby nikoho ani nenapadlo plýtvat s ní na metro. :D
wendelyn

Příspěvekod drndula » 12 led 2012 15:37

Dávám Auktivě za pravdu - na noční metro to je hloupost. V noci jezdí málo lidí. Ale na denní, to by šlo, no ne? :D :lol:
drndula

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky