Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Přeběhlíci od Aukra

Pojďte si povídat...

Re: Přeběhlíci od Aukra

Příspěvekod vpdiablo » 12 led 2012 22:16

Jinak důvody nízké návštěvnosti či prodejů , shlédnutí ,sledování a kdo ví co kdo ještě sleduje či porovnává jsou velmi prozaické a stačí na ně malá násobilka. Neberu v potaz rozdílnost kategorii a zaměření registrovaných uživatelů. Pouze metoda výpočtu hrubou silou.

Aukro = cca 600 000 aktivních uživatelů (kupujících)
prodávám např. telefon, (typ,model,cena,stav) dejme tomu, že podobný model má v plánu koupit 0,001% (skutečnost je ještě menší) kupujících na serveru v průběhu půl roku, z toho nám vyleze že Aukro je schopno vygenerovat v ideálním případě 25 uživatelů týdně, akceptujících nabídku prodejce, z nichž v závislosti na stavu a ceně pak 1/5 až 1/3 přihodí.

Auktiva = cca 5000 aktivních uživatelů (všech)
ty samé počty říkají, že Auktiva je v současné době schopná vygenerovat 0,2083333 uživatele týdně ze všech uživatelů, to je celých 5 zájemců za půl roku.

Jsou servery, kde je ještě více uživatelů, než zde a jsou na tom hůře. Pokud má někdo představu že vystaví a celý internet se slétne aby nakoupil je vedle, i kdyby byla reklama na každém rohu bude trvat minimálně půl roku až rok než by se počet uživatelů zvedl na konkurence schopnou úroveň a cena za reklamu by byla bohužel sebevraždou. Z těch xxx tisíc reklamou nahnaných uživatelů by bylo vysoké procento stacionárních neživých účtů, daleko více jich lze získat aktivním přístupem samotných prodejců a podruhé takto získaní uživatelé jsou cennější pro to, že jsou v daleko vyšší míře aktivní ať už jako kupující tak prodejci.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Vratislav16 » 12 led 2012 22:33

vpdiablo= jste skoro vědátor :lol: Jistě pamatujete, když zkrachovala akce = PROPAGAČNÍ NÁLEPKY NA ODKLEPNUTO = :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 12 led 2012 23:00

Vratislav16 píše:vpdiablo= jste skoro vědátor :lol: Jistě pamatujete, když zkrachovala akce = PROPAGAČNÍ NÁLEPKY NA ODKLEPNUTO = :lol: :lol: :lol:

nj ale kolik lidi si tu samolepku nakonec vzalo a kolik lidí ji díky přístupu pana OTTY pak raději hodilo do koše ?
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod stanislavchromy » 13 led 2012 14:37

ancovicka-nails píše:sakra, pproč každý nováček chce hned platit poplatky - ty nic neřeší, stačí se podívat na nový placený aukční server přespalubu je částečně placený - a jsou tam 4 vystavovatelé.....dejte si tu práci a pošlete maily svým zákazníkům z aukra, využijte partnerský program, dávejte odkazy na sociální sítě s tématem o vašem oboru....
poplatky vám zákazníky nenaženou a nemá smysl dělat reklamu, když je tu široká nabídka jen v pohlednicích...
musíte nejprve vytvořit nabídku, pak budou i kupci.....do krámu, kde je jen prodavač s kyselým ksichtem, byt by měl sebenablískanější výlohu taky nepůjdete

Pro ancovicku a AVL68 - nejde jen o prodej a nákup samotný nebo nahnat zákazníky, jde také o to, aby se nastavilo určité prostředí (úroveň), ve kterém by nákup, prodej, dražení položek fungovalo bez zhoubných vlivů na všech stranách. Uvedu příklad - kdo pamatuje aukční server aukce.cz mi dá za pravdu, jak to tam vypadalo tešně před jejich "kolapsem" někdy v roce 2005. Aukce plné neexistujících nesmyslů včetně sprostých výrazů za sumy začínající milionovými částkami (např. za rozbitý mobilní telefon), hromady uživatelů, kteří jen pro zábavu přihazovali na normální zboží a nepřebírali ho, zkrátka anarchie. Vedlo to k tomu, že noví uživatelé byli rovnou zhnusení a každý zdravý prodejce i kupující z toho bordelu prchal. :-) Tohle hrozí, když je všechno zdarma. Což nemusí nutně znamenat, že to vypukne tady, avšak proč zvyšovat riziko? To mě vede k dalšímu podnětu - ověřování totožnosti kupujících dopisem zaslaným na jejich adresy, které by bylo dobré v brzké době zavést (co si budeme povídat, tohle není zbytečná věc).
stanislavchromy

Příspěvekod stanislavchromy » 13 led 2012 14:52

stanislavchromy píše:
ancovicka-nails píše:sakra, pproč každý nováček chce hned platit poplatky - ty nic neřeší, stačí se podívat na nový placený aukční server přespalubu je částečně placený - a jsou tam 4 vystavovatelé.....dejte si tu práci a pošlete maily svým zákazníkům z aukra, využijte partnerský program, dávejte odkazy na sociální sítě s tématem o vašem oboru....
poplatky vám zákazníky nenaženou a nemá smysl dělat reklamu, když je tu široká nabídka jen v pohlednicích...
musíte nejprve vytvořit nabídku, pak budou i kupci.....do krámu, kde je jen prodavač s kyselým ksichtem, byt by měl sebenablískanější výlohu taky nepůjdete

Pro ancovicku a AVL68 - nejde jen o prodej a nákup samotný nebo nahnat zákazníky, jde také o to, aby se nastavilo určité prostředí (úroveň), ve kterém by nákup, prodej, dražení položek fungovalo bez zhoubných vlivů na všech stranách. Uvedu příklad - kdo pamatuje aukční server aukce.cz mi dá za pravdu, jak to tam vypadalo tešně před jejich "kolapsem" někdy v roce 2005. Aukce plné neexistujících nesmyslů včetně sprostých výrazů za sumy začínající milionovými částkami (např. za rozbitý mobilní telefon), hromady uživatelů, kteří jen pro zábavu přihazovali na normální zboží a nepřebírali ho, zkrátka anarchie. Vedlo to k tomu, že noví uživatelé byli rovnou zhnusení a každý zdravý prodejce i kupující z toho bordelu prchal. :-) Tohle hrozí, když je všechno zdarma. Což nemusí nutně znamenat, že to vypukne tady, avšak proč zvyšovat riziko? To mě vede k dalšímu podnětu - ověřování totožnosti kupujících dopisem zaslaným na jejich adresy, které by bylo dobré v brzké době zavést (co si budeme povídat, tohle není zbytečná věc).

Úprava, vypadlo mi ověřování všech kupujících. Letmým pohledem do aukcí sleduju, že ověřenou adresu má cca polovina kupujících. Z toho je kolik zároveń i prodávajících, pro které je výhoda být ověřen. Jakmile přijde víc čistých kupců, % neověřených bude logicky stoupat a s tím růst i riziko, že mezi nimi budou nespolehliví (mírně řečeno), kteří budou na 100% anonymitu žehrat a zneužívat.
stanislavchromy

Příspěvekod Twiggina » 13 led 2012 14:53

Re: stanislavchromy
Ale ověřování adresy zde je :!:
Kdo si ho za poplatek nepořídí, má u svého nick červeně napsáno "adresa neověřena" a na kupujícím pak je, zda u takového prodejce nakoupí či nikoliv.
Osobně u nich nenakupuji.
Směj se zítra bude hůř. Zítra je zítra a nemůže být nikdy dnes! Obrázek
Twiggina

Příspěvekod Twiggina » 13 led 2012 14:57

Jo, tak vy jste myslel jako - být povinné.
Proč ne, s tím bych klidně souhlasila. :pivo:
Pro mne by to byl širší rádius možnosti nakupovat, což je jisté plus, ale chudák moje peněženka. :lol: :lol: :lol:
Směj se zítra bude hůř. Zítra je zítra a nemůže být nikdy dnes! Obrázek
Twiggina

Příspěvekod stanislavchromy » 13 led 2012 15:02

Twiggina píše:Jo, tak vy jste myslel jako - být povinné.
Proč ne, s tím bych klidně souhlasila. :pivo:
Pro mne by to byl širší rádius možnosti nakupovat, což je jisté plus, ale chudák moje peněženka. :lol: :lol: :lol:

Tak tak, jsem to musel opravit, aby to dávalo ten smysl. :-D Samozřejmě zavést to hned teď by bylo asi nešťastné, nicméně ještě nešťastnější by bylo zavést to pozdě nebo to nezavést vůbec.
stanislavchromy

Příspěvekod Vratislav16 » 13 led 2012 17:00

pro = stanislavchromy== :!: to jste mne zase "nadzvedl " ze židle . Mudrujete o ověřování , ALE SÁM OVĚŘEN NEJSTE :!: :lol: :lol: Nechci být dále jizlivý. Mějte se zde fajn :drink:
Vratislav16

Příspěvekod stanislavchromy » 13 led 2012 17:14

Vratislav16 píše:pro = stanislavchromy== :!: to jste mne zase "nadzvedl " ze židle . Mudrujete o ověřování , ALE SÁM OVĚŘEN NEJSTE :!: :lol: :lol: Nechci být dále jizlivý. Mějte se zde fajn :drink:

Nadzvedl jste se zbytečně, Mr. Vratislav, :D poplatek jsem uhradil den po mé registraci, to jest včera a tak už jen čekám na dopis. :)
stanislavchromy

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna